Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

26 mei 2014

Massage voor kinderen tijdens de Yoga les

/
Geplaatst door
/
Comments0

Massage voor kinderen, het is een onderdeel dat ook tijdens de Yoga les aan bod kan komen.

Massage kan kinderen in deze stressvolle tijd veel voordelen bieden. Kinderen worden constant blootgesteld aan allerlei prikkels. Massage leert je te ontspannen en weer even terug bij jezelf te komen.

Hieronder leggen we graag verder uit hoe massage voor kinderen tijdens de Yoga les eruit kan zien, wat de voordelen zijn, maar ook waar je als docent rekening mee moet houden.

Hoe voer ik massage voor kinderen tijdens de Yoga les uit?

Er zijn verschillende manieren om massage voor kinderen tijdens de Yoga les toe te passen. Denk hierbij aan tweetallen, maar je kunt de massage ook bij jezelf uitvoeren.

Zo kun je gemakkelijk bij jezelf je voeten of handen masseren. Op deze manier leren de kinderen goed voor zichzelf te zijn. Een prettige ervaring, waar je rustig van wordt en die je het vertrouwen geeft dat je er mag zijn.

Ook kun je massage voor kinderen toepassen in tweetallen. Denk hierbij aan een thematische vorm. Bijvoorbeeld aan het bakken van koekjes op de rug van de ander, of het onderhouden van een tuintje.

Bij Baby Yoga kun je denken aan de ouder die bijvoorbeeld de voeten van de baby masseert. Zo wordt ook een betere vertrouwensband gecreëerd.

Op deze manier ben je lief voor een ander en gun je iemand anders deze prettige ervaring. Hierdoor gaat het kind dat de massage uitvoert zich automatisch ook prettiger voelen. Samenwerking en het versterken van de onderlinge band staat centraal.

Welke voordelen brengt massage voor kinderen met zich mee?

Zoals we al eerder aangaven wordt het zelfvertrouwen gestimuleerd, maar werk je ook aan het versterken van een onderlinge band. Samenwerken staat bij massage voor kinderen in tweetallen centraal.

Daarbij leren de kinderen de prikkels van buitenaf te verminderen. Ze leren te ontspannen en de rust te vinden.

Maar massage voor kinderen doet nog veel meer. Zo kunnen eventuele slaapproblemen verminderen.

Ook kunnen kinderen met bepaalde problemen als ADHD, of drukke kinderen beter de rust vinden.

Daarnaast wordt het lichaam doormiddel van massage goed doorbloed. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd, maar gaat de energie ook beter door het lichaam stromen.

Waar je op moet letten bij massage voor kinderen tijdens de Yoga les

Omdat een Yoga les vaak in groepsverband plaatsvindt, is het belangrijk dat de docent het overzicht goed bewaard.

Weet van tevoren goed met welke kinderen en eventuele problemen je te maken hebt. De beginsituatie is van groot belang.

Zo kun je inspelen op de behoeften, in plaats van dat je het kind in een nog ongemakkelijkere situatie brengt.

Bij het uitvoeren van massage voor kinderen in tweetallen is het altijd van belang dat de ‘masseur’ van tevoren aan het andere kind vraagt of hij of zij het kind mag aanraken.

Ook maak je met de kinderen gerichte afspraken over dat de massage rustig en zacht moet verlopen. Je mag elkaar geen pijn doen. Observeer dit ook goed bij de uitvoering.

Als je twijfelt om met een bepaald kind massage in groepsverband toe te passen, doe het dan niet. Praat met het kind en met de ouders. En begin bijvoorbeeld eerst individueel.

Luister naar wat de kinderen nodig hebben, zo bereik je uiteindelijk het beste resultaat!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter