Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

25 apr 2014

Ouder-kind Yoga, versterk de onderlinge band!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Ouder-kind Yoga, waarom zou ik daar aan beginnen? Een jong kind is toch helemaal niet in staat om al aan Yoga te doen? En waarom zouden we samen als ouder en kind Yoga lessen gaan volgen?

Hele logische vragen, maar ook heel zonde als deze vragen je tegen zouden kunnen houden om niet met Ouder-kind Yoga te beginnen.

Yoga is juist heel goed, ook voor hele jonge kinderen. En de samenwerking tussen ouder en kind brengt diverse voordelen met zich mee.

Graag leggen we je hieronder uit voor wie Ouder-kind Yoga is en waarom het zo goed en leuk kan zijn om Ouder-kind Yoga te volgen.

ouder kind yoga

Voor wie is Ouder-kind Yoga?

Ouder-kind Yoga is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De leeftijdscategorie voordat er begonnen wordt met Kinderyoga
. Binnen deze leeftijdscategorie is het niet alleen heel goed om te werken aan de onderlinge relatie tussen ouder en kind, maar is het ook goed om individuele aandacht te bieden aan het kind.

Sommige oefeningen kunnen voor jongere kinderen in het begin als lastig ervaren worden. Individuele begeleiding speelt binnen deze leeftijdscategorie een belangrijke rol. Zo kun je als ouder het kind helpen of ondersteuning bieden.

Door deze individuele aandacht te laten geven door de ouder, zal je hierdoor optimaal in kunnen spelen op de behoeften van het kind. Wie kent jouw eigen kind namelijk beter dan jij zelf?

5 Voordelen van Ouder-kind Yoga

Er zijn verschillende voordelen te noemen, waarom het aan te raden is om Ouder-kind Yoga te volgen. Graag zetten we de belangrijkste even voor je op een rijtje.

  1. Samenwerking staat voorop. Ouder en kind leren samen te werken doormiddel van verschillende oefeningen.

Hierdoor versterk je niet alleen de onderlinge band, maar leert het kind op jonge leeftijd ook al samen te werken.

Ook leer je dat je niet altijd alles alleen kunt oplossen. Dat je elkaar soms ook echt nodig hebt, waardoor wederzijds respect ontstaat.

Daarbij leer je elkaars talenten te ontdekken en daar gebruik van te maken in de samenwerking. Waar zitten je eigen talenten en welke talenten heeft de ander?

Verder kun je elkaar helpen bij de verschillende oefeningen.

2. Je hebt aandacht voor elkaar. In deze stressvolle periode kan het zijn dat er minder tijd voor elkaar ingepland wordt. Werk, opvang en andere bezigheden vullen al snel de dag. Bij Ouder-kind Yoga heb je even een momentje samen.

3. Zowel het kind als de ouder mogen weer even echt het pure kind zijn. Je leert te genieten van de kleine dingen die je gelukkig maken. Doordat het kind op jonge leeftijd nog dicht bij het pure kind staat, kun je hier als ouder ook nog veel van leren.

4. Je hebt samen plezier en deelt een leuke en positieve ervaring. Dit zorgt voor een positieve onderlinge relatie. Het versterken van de band tussen ouder en kind kan zelfs op latere leeftijd nog erg positief werken.

5. De algehele ontwikkeling wordt gestimuleerd. Denk hierbij aan verschillende motorische vaardigheden, evenwicht, concentratie, creativiteit en ontspanning.

Voor het jonge kind dat nog in de groei is, is dit van groot belang, maar ook voor een ouder kunnen deze oefeningen erg positief werken.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter