Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

11 mrt 2014

Kinderyoga in de klas, jouw klasdeur voorbij?!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Kinderyoga in de klas, is dat mogelijk?’ Vaak hoor ik deze vraag bij leerkrachten voorbij komen. Enerzijds omdat leerkrachten zelf niet weten waar ze moeten beginnen, maar anderzijds ook omdat men denkt het niet in te kunnen passen in het dagelijkse rooster.

Maar neemt Kinderyoga in de klas eigenlijk wel zoveel tijd in beslag? Of kun je er misschien uiteindelijk zelfs tijd mee winnen? Je moet je vandaag de dag als leerkracht houden aan overvolle roosters. Maar is het maar blijven doorwerken wel de juiste aanpak? Hieronder vertellen we graag waarom je in de klas juist WÉL aan Kinderyoga zou moeten beginnen!

kinderyoga in de klas

5 Voordelen van Kinderyoga in de klas

1. Kinderyoga in de klas heeft verschillende voordelen. Kinderen krijgen tijdens een drukke, stressvolle tijd even een momentje voor zichzelf. Ze mogen even zichzelf zijn, zonder zich te hoeven meten aan anderen. Ze leren zichzelf te waarderen om wie ze zijn, hun eigen kwaliteiten te ontdekken.

2. Kinderen leren zich te ontspannen. Kinderen worden rustiger en voelen minder de kracht van andere prikkels om zich heen die hen onrustig kunnen maken.

3. Kinderyoga in de klas zorgt voor respect naar jezelf en anderen. Normen en waarden zijn erg belangrijk. Hierdoor zal de sfeer positief beïnvloed worden.

4. Het hoeft helemaal niet zoveel tijd in beslag te nemen. Sterker nog; Je kunt er effectievere tijd voor terug krijgen!

Door korte oefeningen van een paar minuten aan te bieden, bijvoorbeeld gericht op de ademhaling, kun je er al voor zorgen dat kinderen zich beter in hun vel gaan voelen.

Betere concentratie, hernieuwde energie en rust is het gevolg. Dit zorgt voor betere prestaties. Je levert misschien een paar minuten van de lestijd in, maar krijgt er dubbele effectieve minuten voor terug. En, ook niet geheel onbelangrijk, kinderen die zich beter in hun vel voelen.

5. Kinderyoga speelt in op de belevingswereld van kinderen, de kinderen maken plezier. Dit stimuleert de creativiteit van het kind. De creativiteit die vandaag de dag helaas door alle drukte nog wel eens vergeten kan worden.

Hoe je optimaal Kinderyoga in de klas kunt aanbieden

Vooral voor leerkrachten die zelf geen Yoga beoefenen, is het vaak lastig om te beginnen met het aanbieden van Kinderyoga in de klas.

Gelukkig zijn er talloze materialen die het de leerkracht mogelijk maken op een leuke, laagdrempelige manier met kinderyoga oefeningen aan de slag te gaan in de klas.

En voor verdere vragen, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze Kinderyogadocente Melanie!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter