Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

1 jul 2014

Yoga oefeningen voor thuis (incl. video’s)

/
Geplaatst door
/
Comments0

Yoga oefeningen voor thuis zijn geen aparte groep oefeningen, het is een selectie van oefeningen die jij leuk vindt en die bij jouw mogelijkheden aansluiten. De Yoga oefeningen hebben als doel dat ze jou een goed gevoel geven, een gezonde geest in een gezond lichaam zullen we maar zeggen. Dat is uiteindelijk ook wat je probeert te bereiken met Yoga.

Nu klinkt dat misschien nog wat vaag. We zullen je daarom een aantal tips geven om je op weg te helpen.

Door de volgende stappen te volgen kun je veilig en op het juiste niveau thuis aan Yoga doen! Onderaan dit artikel vind je ook een aantal video’s met Yoga oefeningen voor thuis waar je direct mee aan de slag kunt.

yoga oefeningen voor thuis

Stap 1: Zorg voor een goede informatiebron over Yoga oefeningen voor thuis

Wanneer je thuis aan Yoga wilt doen, mis je de tips en trucs die een Yogadocent je normaal gesproken geeft in de les.

Het is belangrijk om je een beetje in te lezen over wat Yoga precies is, welke Yoga oefeningen er allemaal zijn, en voor welke soorten Yoga je allemaal kunt kiezen.

Op het internet is veel info te vinden over Yoga, ook zijn er stapels boeken over Yoga geschreven. Toch blijken deze bronnen lang niet allemaal te kloppen! De informatie klopt vaak niet, of wat de een zegt, klopt weer niet met wat de ander zegt. Dus hoe weet je nu of je het juiste aan het doen bent?

Wij helpen je graag op weg om op een verantwoorde en betrouwbare manier informatie te krijgen over de Yoga Lifestyle.

Stap 2: Bepaal het niveau van de Yoga oefeningen voor thuis

Wanneer je besluit om aan Yoga oefeningen voor thuis te doen, kan dat verschillende redenen hebben. Misschien wil je eerst eens ontdekken of Yoga wat voor je is, of misschien vind je het thuis gewoon prettiger dan in een les.

Wat je reden ook is, bepaal voor jezelf eerst wat voor soort Yogi je bent. Wie ben ik, wat heb ik nodig, wat zijn mijn mogelijkheden en waar liggen mijn grenzen? Luister naar je lichaam. Op deze manier houd je Yoga veilig.

Kijk vervolgens naar Yoga oefeningen die bij je passen. En pas de oefening zo nodig aan. Vind je het moeilijk om te bepalen welke aanpassing geschikt voor je is? Blijf dan vooral luisteren naar je eigen lichaam en forceer niets. Dan kun je juist blessures ontwikkelen. Je lichaam is als het ware je ‘guru’ waar je altijd naar luistert.

Neem in geval van vragen altijd contact op met een docent. Wij helpen je bijvoorbeeld graag met al je vragen over Yoga. Stel ze gerust onderaan dit artikel!

Blijf daarbij jezelf ook altijd verder inlezen om je kennis over Yoga te vergroten, zo blijft Yoga uitdagend en houd je het veilig!

Stap 3: Bepaal het soort Yoga oefeningen voor thuis

Wanneer je hebt bepaald wat je niveau is, kun je gaan nadenken welke doelen je precies wilt gaan behalen met de Yoga oefeningen voor thuis.

Je doelen en mogelijkheden bepalen namelijk welke soort Yoga het best bij jou past, en welke bijbehorende oefeningen je daarvoor thuis kunt uitvoeren.

Hieronder staan een aantal doelen die veel Yogi hebben, misschien herken je jouw doelen er wel in!

“Ik ben nog onbekend met Yoga, en wil er graag iets meer over te weten komen”. Voor Yogi met een doel als deze is Hatha Yoga aan te raden.

“Ik wil graag kracht en conditie opbouwen met Yoga”. Deze Yogi kunnen we Power Yoga aanraden.

“Ik wil flexibeler/leniger worden, of afvallen door Yoga”. Hiervoor is Bikram Yoga heel geschikt.

“Ik wil de energie optimaal door mijn lichaam laten stromen en me richten op de spirituele kant van Yoga”. Hiervoor is Kundalini Yoga, ook wel Chakra Yoga genoemd, heel geschikt.

Klik gerust nog eens op de linkjes om te zien wat deze verschillende Yoga soorten voor je kunnen betekenen.

Yoga oefeningen voor thuis met video instructies

Hoewel het belangrijk is om je wat te verdiepen in Yoga en wat meer te weten te komen over wat Yoga nu precies is, moet je het eigenlijk GEWOON DOEN!

Je kunt Yoga niet leren door te lezen of alleen maar filmpjes te bekijken. Je zal vroeg of laat toch echt aan de slag moeten met yoga oefeningen voor thuis of naar een les gaan om de echte effecten van yoga te voelen en te kijken wat het met je lichaam en geest doet.

Om je op weg te helpen hebben we wat yoga oefeningen voor thuis voor je op YouTube filmpjes gezet. We hebben hier een playlist van gemaakt waarin al onze Yoga houdingen, Yoga oefeningen en overige filmpjes staan.

Als je net begint met Yoga, dan zullen sommige oefeningen misschien nog wat te hoog gegrepen zijn. Bekijk daarom de yoga video’s hieronder eens en schat in welke je zelf mee zou kunnen doen.

Belangrijk is om de lat vooral niet te hoog te leggen. Daag jezelf uit bij binnen de houdingen waar jij je comfortabel mee voelt.

Begin gewoon met deze Yoga oefeningen voor thuis zonder verwachtingen te hebben. Je zal vanzelf merken wat het met je doet.

Wil je serieus aan de slag met een complete beginnerscursus die je thuis op je eigen tempo kunt meedoen? Meld je dan aan voor onze online cursus Yoga Stap voor Stap.

Abonneer je trouwens even op ons YouTube kanaal op direct op de hoogte gehouden te worden als we nieuwe video’s voor je hebben!

Heb je vragen of wil je laten weten hoe het gegaan is? Laat het ons dan weten in de reacties hieronder! Succes!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter