Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

14 apr 2014

Dynamische Yoga, een vloeiende serie!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dynamische Yoga, één van de manieren om je Yoga serie uit te voeren. Bij Yoga kun je gebruik maken van verschilende houdingen en oefeningen. Maar ook de uitvoering hiervan kan per Yoga soort verschillen.

Onderdelen die in de Dynamische Yoga worden gebruikt zie je onder andere ook terug bij Poweryoga en Ashtanga Vinyasa Yoga. Hierbij worden de oefeningen dynamisch en in een vaste volgorde uitgevoerd op het ritme van de adem. Poweryoga vindt zijn oorsprong in de Ashtanga Yoga.

dynamische yoga

Dynamische Yoga uit het Oosten

Dynamische Yoga vindt zijn oorsprong voornamelijk in China en Japan. De basisbeginselen van Yoga zelf, bevinden zich in India. Vanuit India verspreidde het zich richting dit Oriëntaalse gebied.

Daardoor kreeg de Dynamische Yoga ook elementen mee van de disciplines karate en tai-chi. Oefeningen uit de Ashtanga Yoga bleven behouden, maar werden aangevuld met elementen uit beide disciplines.

Wat Dynamische Yoga inhoudt

Bij Dynamische Yoga maak je gebruik van een actieve totale Yoga ademhaling. Lichaam en geest komen daardoor optimaal met elkaar in verbinding te staan.

Series Asana’s staan centraal. Deze diverse Yoga houdingen volgen elkaar dynamisch op. Een verschil met Hatha Yoga. Hierbij maak heeft elke Asana namelijk zijn eigen opstart en afronding.

Diverse series kunnen elkaar opvolgen, maar er kunnen ook binnen de series kleine aanpassingen gemaakt worden. Je hebt talloze mogelijkheden om diverse Asana’s in de series te integreren.

Als laatste of tussendoor ga je stretchen. Daarmee worden niet alleen de organen gemasseerd, maar rek je ook de spieren op. Na een fysieke inspanning werkt dit erg prettig om eventuele blessures te voorkomen.

Dynamische Yoga maakt in de oefeningen gebruik van de verschillende elementen vuur, water, aarde en lucht.

Dynamische Yoga versus Hatha Yoga

Zowel Dynamische Yoga als Hatha Yoga oefeningen maken gebruik van verschillende Yoga oefeningen.

Het grootste verschil is dat Dynamische Yoga de oefeningen dynamisch en in een vaststaande serie uitvoert, maar dat de houdingen bij Hatha Yoga voornamelijk statisch worden uitgevoerd.

Positieve effecten van Dynamische Yoga

Dynamische Yoga brengt veel positieve effecten met zich mee. Zo wordt het lichaam gereinigd. De organen worden gemasseerd. Ook wordt je soepeler en ontwikkel je meer spierkracht. Je maakt je hoofd leeg, waardoor minder stress ontstaat.

Daarbij wordt het lichaam beter doorbloed. Dit werkt positief voor spieren en organen, maar zorgt er ook voor dat bepaalde ziektes en pijntjes verminderen of zelfs verdwijnen.

Je concentreert je op de adem en de serie, waardoor je aanwezig bent in het hier en nu. Dit maakt je meer mindful.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter