Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

26 mei 2014

Bikram Yoga oefeningen

/
Geplaatst door
/
Comments0

Bikram Yoga oefeningen vormen een aparte categorie binnen de Yoga. Het vormt eigenlijk een combinatie van Yoga oefeningen met een milde sauna.

Bikram Yoga oefeningen vinden altijd in dezelfde volgorde plaats. In totaal worden er in 90 minuten 26 Asana’s behandeld, dat zijn de “klassieke” Yoga oefeningen.

Omdat de Asana’s in een vaste volgorde worden afgewerkt, is Bikram Yoga misschien niet enorm afwisselend. Toch biedt het veel voordelen!

Bikram Yoga oefeningen

Meerwaarde van Bikram Yoga oefeningen

Bikram Yoga oefeningen bieden veel voordelen. Omdat Yoga en een warme omgeving gecombineerd worden, zijn je spieren soepeler. Het voordeel van het uitvoeren van verschillende Bikram Yoga houdingen is dat je flexibeler bent, en daarmee veel minder kans op blessures loopt.

Een bijkomend voordeel is dat de hoge warmte ervoor zorgt dat je met de kleinste inspanning al gaat zweten, en zweten is uitstekend voor het verliezen van afvalstoffen.

Ook kun je afvallen met Bikram Yoga.

Bikram Yoga combineert de voordelen van de sauna en de Yoga dus ineen!

Voor wie zijn Bikram Yoga oefeningen geschikt?

Bikram Yoga oefeningen zijn in principe geschikt voor iedereen, maar in het bijzonder voor ouderen. Dit komt omdat de hogere temperatuur ervoor zorgt dat ouderen een minder grote kans op blessures lopen.

Daarnaast zijn de Asana’s binnen de Bikram Yoga altijd hetzelfde. Omdat het voor oudere mensen lastig kan zijn om telkens nieuwe bewegingen onder de knie te krijgen, kan het erg fijn zijn om precies te weten waar je aan toe bent.

Ook is Bikram Yoga goed geschikt voor mensen met gevoeligere spieren, als gevolg van bijvoorbeeld reuma. De warme omgeving zorgt ervoor dat ook deze mensen even hun spieren kunnen ontspannen.

Waar moet je op letten tijdens Bikram Yoga oefeningen?

Het is belangrijk om tijdens de oefeningen zuinig om te gaan met je energie. Omdat de omgeving een stuk warmer is kun je niet te intensief bewegen om te voorkomen dat je het veel te warm krijgt.

Vanzelfsprekend is het dan ook erg goed om water te drinken. Let er daarbij wel op dat je niet teveel water drinkt tijdens de oefeningen. Dit kan ervoor zorgen dat je last van je maag kunt krijgen, met als gevolg dat je de Bikram Yoga oefeningen moeilijker, of zelfs niet kunt uitvoeren!

Ook is het belangrijk om na de oefeningen langzaam af te koelen. Wanneer je na de les bijvoorbeeld ineens een koude douche neemt krijgt het lichaam als het ware een “schok”. Je kunt daardoor heel erg hoofdpijn krijgen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Waar kun je Bikram Yoga oefeningen doen?

Het is raadzaam om Bikram Yoga oefeningen niet thuis te doen, er zijn vele Bikram Yoga scholen in heel Nederland die steeds verder in aantal groeien.

Binnen deze scholen krijg je de juiste begeleiding en zijn er de juiste middelen om een Bikram Yoga les mogelijk te maken.

Zoek je dus een combinatie van Yoga en de sauna, en biedt Bikram jou veel voordelen, doe dan eens een lesje mee!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter