Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

4 mei 2014

Simpele Yoga oefeningen – De basis voor een goed begin!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Simpele Yoga oefeningen vormen het begin van je Yoga lifestyle. Het mooie van deze oefeningen is dat je ze thuis al eens kunt proberen, zonder begeleiding van een instructeur. Je komt er zo achter of Yoga iets voor je is, en waarschijnlijk zijn de eerste resultaten al snel voelbaar!

Het is handig om op internet te zoeken naar hoe je de oefeningen goed uitvoert, dit kan bijvoorbeeld door een filmpje of websites te gebruiken, zoals Happy with Yoga!

Tips voor simpele Yoga oefeningen

Wanneer je net met je eerste Yoga oefeningen begint is het goed om kennis te hebben van wat “basiskennis van de Yoga”. We hebben daarom een paar belangrijke tips voor je opgesteld:

  1. Draag comfortabele, flexibele kleren.
  2. Eet niet vlak voor je met de yoga oefeningen start.
  3. Drink veel water na de yoga oefeningen.
  4. Vermijd een gladde ondergrond.
  5. Trek je sokken uit!

Deze tips zorgen ervoor dat je niet belemmerd wordt door je kleding bij het uitvoeren van de oefeningen, Yoga vraagt namelijk flexibiliteit van je lichaam. Kleding mag daarbij niet in de weg zitten.

Daarnaast voorkomen de tips last van de buik tijdens de oefeningen, uitdroging, en een eventuele onbedoelde spagaat, met alle gevolgen van dien.

simpele yoga oefeningen

De basis van simpele Yoga oefeningen

De allereerste basis voor Yoga is simpelweg zitten op de grond. Zorg er daarbij voor dat je rug helemaal recht is. Heb je hier moeite mee? Probeer het dan nog eens door te zitten op een handdoek of kussen.

Mocht ook dit onprettig aanvoelen, dan kun je proberen om eens rechtop op een stoel te gaan zitten.

Nadat je de juiste zithouding hebt aangenomen is het belangrijk om de juiste ademhaling aan te nemen. De juiste ademhaling is die waarbij alleen door de neus wordt geademd. De lengte van het in- en uitademen moet daarbij ongeveer even lang te duren.

Een handige richtlijn voor het uitproberen van een nieuwe oefening is door het zes ademhalingen lang te proberen. Een in- en uitademing tellen daarbij samen als één ademhaling.

Hieronder vind je een Yoga filmpje met wat simpele Yoga oefeningen om te beginnen.

Voorbeelden van simpele Yoga oefeningen

Een prettige oefening tijdens je eerste Yoga ervaring is de zogenaamde Chakravakasana. Bij deze houding zit je op je handen en knieën en buig je de rug van een rechte- naar een gebogen rug.

Deze oefening is erg geschikt om mee te beginnen, en de oefening zorgt voor een versterking van de onderrug, een zeer belangrijke spiergroep in ons lichaam.

Een andere belangrijke basisoefening is de berghouding waarbij de armen zijwaarts naar onder en boven worden gebracht bij een rechtopstaande positie. De houding versterkt de nek en schouders.

Inspiratie voor meer oefeningen nodig?

Kijk voor meer oefeningen gerust eens rond op de website! Zo schreven wij ook over basis Yoga oefeningen.

Voor overige informatie over bijvoorbeeld voeding, ademhaling en de yoga lifestyle kun je je gratis inschrijven voor het ons Ebook ‘Praktische tips voor Yoga in het dagelijkse leven.’

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter