Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

24 jun 2014

Basis Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Basis Yoga oefeningen helpen om je wegwijs te maken in de wereld van de Yoga.

Basis Yoga oefeningen zijn voor zowel beginners als gevorderden enorm belangrijk, ze vormen de basis voor alle zittende- liggende- en staande oefeningen die in alle soorten Yoga voorkomen.

Basis Yoga oefeningen voor beginners

Basis Yoga oefeningen zijn voor beginners van groot belang. Door de oefeningen onder de knie te krijgen bezit je als beginner een belangrijke basis voor alle Yoga vormen.

Basis Yoga oefeningen behoren vaak tot de Hatha Yoga. Hatha Yoga wordt vaak gezien als de “basis Yoga”. Het is een aanrader voor iedere beginner om met Hatha Yoga te starten.

Hatha Yoga bied je een rijke basis waar je bij elke Yoga soort profijt van zal hebben. Welke Yoga soort je voorkeur heeft maakt dus nog even niet uit.

Basis Yoga oefeningen voor gevorderden

Ook voor gevorderden blijven Basis Yoga oefeningen belangrijk. Natuurlijk hebben gevorderden de basis nodig om gevorderde oefeningen op te kunnen bouwen, maar het ligt nog breder dan alleen dat.

Gevorderde Yogi passen in al hun Asana’s (Yoga houdingen) vaak nog steeds klassieke oefeningen toe. Basis Yoga oefeningen vormen niet voor niks de basis, ze zijn enorm belangrijk en functioneel!

Het belang van de Basis Yoga oefeningen zie je terug in alle soorten Yoga. Als alle soorten Yoga de oefeningen gebruiken en blijven gebruiken, dan moeten ze wel belangrijk zijn toch?

Voorbeelden van Basis Yoga oefeningen

Om je een idee te geven van een Basis Yoga oefening bespreken we even kort de zogenaamde Berghouding“. De berghouding is een houding die veel mensen van nature al bijna aannemen.

Niet zo gek dus, dat deze natuurlijke houding past binnen de Basis Yoga oefeningen. De berghouding is helemaal niet zo ingewikkeld, dat valt reuze mee.

De Berghouding voer je namelijk uit door helemaal rechtop te staan, met je armen langs je lichaam. Op deze site staat de oefening uitgebreid uitgelegd.

Maar de Berghouding is niet de enige Basis Yoga oefening. Andere voorbeelden van Basis Yoga oefeningen zijn:

de diamantzit, waarbij je op je knieën en met een rechte houding op de grond zit.

de lotushouding, waarbij je met gekruiste benen op de grond zit met een rechte houding. Hierbij rusten de voeten op de knieën.

de lijkhouding, alhoewel deze oefening niet zo vrolijk klinkt, valt hij best mee. Je ligt hierbij op je rug met je armen naast je lichaam en je benen net iets uit elkaar.

Het belang van Basis Yoga oefeningen

Of je nu dus een gevorderde Yogi bent of een beginner, zorg dat je de Basis Yoga oefeningen onder de knie hebt. Je hebt hierdoor in een keer een belangrijke basis, wat blessures voorkomt en een goede basis vormt voor uitdagendere oefeningen.

Al eerder schreven we over diverse simpele Yoga oefeningen. Lees gerust nog eens terug wat deze voor je kunnen betekenen en ga er direct mee aan de slag!

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter