Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

26 mei 2014

Bikram Yoga en afvallen, is het mogelijk?

/
Geplaatst door
/
Comments2

Bikram Yoga en afvallen is een combinatie die voor veel mensen te mooi lijkt om waar te zijn. Maar, Bikram Yoga en afvallen is wel degelijk een combinatie die werkt!

De basis voor afvallen vormt beweging, in combinatie met een gezonde levensstijl. Yoga is hiervoor hét middel. Toch springt de Bikram Yoga er uit. Wat maakt Bikram Yoga nu tot zo’n goede Yoga vorm om af te vallen?

bikram yoga en afvallen

De geheime formule van Bikram Yoga en afvallen

Bikram Yoga is een vorm van Yoga die plaatsvindt in een verwarmde ruimte, van zo’n 40 graden Celsius. Vanzelfsprekend zul je daardoor tijdens je Yoga work-out sneller gaan zweten.

Zweten zorgt ervoor dat je afvalstoffen uit je lichaam kwijtraakt, maar dat niet alleen! Door het verliezen van vocht met het zweten, zul je direct na de Yoga les iets minder wegen.

Maar hoe zit dat dan met mijn vetpercentage?

Je voelt de bui waarschijnlijk al hangen, je vetpercentage zal door zweten alleen niet veranderen, daar is meer voor nodig..

Maar, Bikram Yoga en afvallen was toch zo’n goede combinatie?

Dat klopt! Bikram Yoga is namelijk dé Yogavorm die je spieren extra flexibiliteit geeft. Omdat Bikram Yoga in een verwarmde ruimte plaatsvindt, zijn je spieren flexibeler dan “normaal” gesproken.

Omdat je spieren flexibeler zijn zul je veel oefeningen beter kunnen uitvoeren. Je kan daarbij denken aan verder doorbuigen bij een oefening bijvoorbeeld.

Doordat je oefeningen intenser kunt maken hebben deze een veel beter effect, je haalt daarmee het maximale uit jezelf en uit je spieren.

Kritiek op Bikram Yoga en afvallen

Toch is er ook de nodige kritiek op Bikram Yoga als het gaat om afvallen. Doordat Bikram Yoga plaatsvindt in een verwarmde ruimte, kun je niet “tot het uiterste gaan”. Het is een vrij rustige vorm van Yoga waardoor je relatief minder calorieën zult verbranden dan bij veel andere Yoga vormen.

Alternatief op Bikram Yoga voor afvallen

Het meest geschikte alternatief als het gaat om afvallen, is Power Yoga. Bij Power Yoga zijn de oefeningen erg intens en ligt de calorie verbranding zeer hoog.

Bikram Yoga of Power Yoga om af te vallen?

Bikram Yoga is erg geschikt voor mensen die willen afvallen maar niet zulke lenige spieren hebben. Je kunt hierbij denken aan ouderen, of mensen die veel last van hun spieren hebben als gevolg van een ziekte bijvoorbeeld.

Power Yoga is erg geschikt voor mensen die zoveel mogelijk willen afvallen door middel van Yoga. Bij Power Yoga ligt de intensiteit het hoogst, en worden de meeste calorieën verbrand. Dit leidt tot het grootste resultaat in gewichtsverlies.

Power Yoga is er in verschillende niveaus, ook beginners kunnen prima uit de voeten binnen deze Yoga vorm.

Dus, doe je het graag even rustig aan? kies dan voor Bikram Yoga! Wil je zo snel mogelijk resultaat? ga dan voor de Power Yoga!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

2 Responses

Laat een reactie achter