Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

10 okt 2018

Gezond eten als verzorging voor jezelf!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een gastblog van Julia Vergeer van BeleefWatJeEet.nl


Gezond eten is een heel eenvoudige manier om dagelijks aandacht en zorg aan jezelf te besteden. Al is het maar het bereiden van één gezonde maaltijd per dag waardoor je je goed voelt.

Gezond eten helpt je geestelijk goed te voelen. Het is belangrijk dat je aandacht besteedt aan wat je in je lichaam stopt, want dat heeft niet alleen invloed op jezelf, maar ook op de mensen om je heen.

Vul je lijf niet met “comfort food”, maar doe jezelf een plezier en kies iets wat goed voor je is.

gezond eten

Een weekplanning voor gezond eten

De verleiding is misschien groot om na een drukke dag voor kant-en-klaar producten te kiezen, het is makkelijk, snel en kost weinig moeite.

Maar dat kan ook anders. Alles valt of staat met van tevoren plannen. Als je de juiste spullen in huis hebt kun je altijd, zonder al teveel moeite, iets simpels maar wel gezonds klaarmaken.

Wat wellicht kan helpen is een weekplanning. Zo doe je dat:

  1. Pak je agenda en kijk hoe je week eruitziet. Ben je ’s avonds weg? Bepaal hoeveel tijd je hebt om te koken. Voor wie je allemaal moet koken en misschien kun je ook voor de volgende dag alvast koken?
  2. Als je dit helder hebt kun je een boodschappenlijstje maken voor de hele week. Ga met je lijstje naar de supermarkt, boerenmarkt of groenteman. Online kun je tegenwoordig ook super makkelijk je boodschappen bestellen, mocht je echt te druk zijn.
  3. Heb je de boodschappen in huis dan kun je kijken of je alvast wat kunt klaarmaken als voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld vast quinoa of kikkererwten koken en invriezen. Dan hoef je alleen nog verse ingrediënten toe te voegen voor een snelle maaltijd!

Eet dat waar jij je goed bij voelt

Hoe zorg je goed voor jezelf als het om eten gaat? Eet gewoon wat je wilt eten.

Dat betekent niet dat je klakkeloos alles kunt eten, maar eet waar je lichaam behoefte aan heeft. Dit is een goed moment om je lichaam te checken met wat je wilt en waar je lijf behoefte aan heeft.

Aandacht voor wat je eet en voor hoe het je lichaam en je ziel voedt, is een goede start om goed voor jezelf te zorgen.

gezond eten

Voorkom emotie-eten

Als je eet wanneer je boos of gestresst bent of uit verveling, dan doe je jezelf geen goed. Vooral niet omdat je in deze gevallen vaak de slechte keuzes maakt. Ook kauw je dan vaak te snel of bijna niet waardoor je eten niet goed wordt verteerd en zo ga je je nog slechter voelen.

Wees je je bewust van elke hap die je neemt, kauw goed en laat je lichaam aangeven wanneer je voldoende hebt gegeten.

Wees jezelf er ook van bewust hoe je je voelt na het eten van verschillende dingen. Voel je je achteraf goed?

Misschien merk je reacties van je lichaam op bepaalde voeding. Je reacties op eten zijn heel persoonlijk en het is de moeite waard ze te herkennen.

Luister goed naar je eigen lichaam: het geeft echt de signalen die jij nodig hebt!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter