Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

27 jul 2017

5 tips voor tijdens je eerste Yogareis

/
Geplaatst door
/
Comments0

Steeds meer mensen doen het: Een Yogareis.

Samen met iemand of alleen reis je af naar een mooie bestemming om daar, vaak een week lang alleen maar met Yoga bezig te zijn.

Een goed idee, want in onze drukke samenleving komt het er vaak niet van. We worden vaak een beetje geleefd en echt balans en rust kunnen we niet vinden.

Op een Yogareis krijg je deze kans wel. Er is niets wat moet of nergens waar je aan hoeft te denken. Elke dag sta je lekker een paar uur op je matje en ben je bezig met verschillende Yogavormen.

Het enige waar je vooral veel aandacht voor hebt is jezelf. Een week lang ga je op reis met jezelf, door jezelf, naar jezelf.

Een prachtige ervaring, maar voordat je je direct inschrijft voor een Yogareis, snap ik dat je aantal vragen hebt. Ik zal in deze blog daarom 5 tips geven voor tijdens je eerste Yogareis.

Lees je mee?

yogareis

5 tips voor tijdens je eerste Yogareis

Yogareis tip #1: Research je Yogadocent

Voordat je op de inschrijf knop drukt en je geld overmaakt, doe een beetje onderzoek naar de Yogadocent die het retreat gaat leiden? Heb je er een goed gevoel bij?

Smaken verschillen, dus een Yogareis waar de één zich helemaal op zijn plek zal voelen, zal iemand anders nooit boeken. Dit hangt voor een groot gedeelte af van de docent.

Om er zeker van te zijn dat je zoveel mogelijk uit je Yogatrip gaat halen, doe je het beste dus even wat onderzoek bij wie je het retraite gaat volgen.

Je hoeft de docent vooraf natuurlijk niet persoonlijk te kennen, maar stuur bijvoorbeeld een mailtje met wat vragen over de dingen waar je nog onzeker over bent.

Als je de docent al langer kent of volgt, dan weet je waarschijnlijk al of je gevoel goed is of niet.

Yogareis tip #2: Welke soort (soorten) Yoga ga je doen?

Welke Yogavorm je gaat doen tijdens de Yogareis is ontzettend belangrijk. Als je verwacht om veel rustige Yin Yoga te gaan doen, maar uiteindelijk doe je redelijk pittige Hatha Vinyasa Yoga, dan valt dit waarschijnlijk vies tegen.

Check dus altijd even de Yogavorm die er gegeven wordt en kijk of je je daar goed bij voelt. Als het niet aangegeven wordt, stuur dan een mailtje en vraag het na.

Yogareis tip #3: Volg je eigen schema

Gemiddeld worden er tijdens een Yogavakantie meestal twee lessen op een dag gegeven. De daarnaast heb je lekker veel tijd voor jezelf en is er vaak de mogelijkheid om wat activiteiten te doen.

Belangrijk is om te beseffen dat je er voor jezelf bent en dat niets verplicht is. Het is jouw tijd en jouw vakantie, dus als je ergens geen zin in hebt, of een practice wilt overslaan, doe dat dan.

Ook wanneer je de behoefte hebt aan tijd voor jezelf wanneer andere lekker aan het socializen zijn, neem die tijd gewoon en voel je niet schuldig. Het is jouw Yogareis.

Yogareis tip #4: Laat los

Waarschijnlijk heb je veel twijfels en verwachtingen over je eerste Yogareis. Probeer dat los te laten. Hoe meer je gaat verwachten, hoe meer het gaat tegen vallen.

De werkelijkheid komt bijna nooit overeen met je verwachtingen, maar dat betekent niet dat dit goed of fout is. Omdat de werkelijkheid niet overeenkomt met datgene wat jij in je hoofd hebt, kan dit alleen maar tegenvallen.

Probeer daarom alles los te laten en zo weinig mogelijk verwachtingen te hebben. Wees open-minded en vertrouw erop dat de mensen die het Yogaretreat begeleiden er alles aan doen om jou een geweldige ervaring te bezorgen.

Yogareis tip #5: Bereid je voor op emoties

Hoe vaak ben je daadwerkelijk een week lang alleen maar met jezelf bezig, zonder dat het drukke dagelijkse leven je in de weg zit? Vrijwel nooit denk ik.

Tijdens een Yogareis heb je die tijd wel. Door de Yoga en meditaties wordt je je bewuster van wat je denkt en hoe je je voelt. Ook emoties worden beter merkbaar en je wordt een beetje gevoeliger.

Dit is het effect van de sessies en dit is een goed iets. Maar bereid je hierop voor. Weet dat je waarschijnlijk door een reeks van verschillende emoties heen gaat.

Een groot gedeelte van de tijd zullen dit hele leuke en positieve emoties zijn, maar wellicht dat er ook even een dipje komt. Bijvoorbeeld omdat je een aantal dingen moet loslaten en verwerken.

Het dipje is een goed iets. Want het geeft uiteindelijk weer meer mentale ruimte voor positieve gevoelens. Just be prepared! 😉

Klaar voor je eerste Yogareis?

Denk je dat je klaar bent voor je eerste Yogareis? Super, ik weet zeker dat wanneer je rekening houdt met bovenstaande tips, je een geweldige en unieke ervaring tegemoet gaat. Je gaat er zeker weten geen spijt van krijgen.

Mocht je het leuk vinden om een keer met ons op Yogareis te gaan, kijk dan onder het kopje Yoga vakanties in het menu van onze site en kijk welke Yogareizen er binnenkort op de planning staan.

We zouden het natuurlijk ontzettend leuk vinden als je met ons mee zou gaan!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter