Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

22 jul 2014

Vinyasa Power Yoga, go with the flow!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Vinyasa Power Yoga, misschien heb je er wel eens van gehoord. Eerder schreven we al over Ashtanga Vinyasa Yoga.  Wat is nu eigenlijk het verschil tussen Ashtanga Vinyasa Yoga en Vinyasa Power Yoga?

vinyasa power yoga

De overeenkomst tussen Vinyasa Power Yoga en Ashtanga Vinyasa Yoga

Bij Vinyasa Power Yoga en Ashtanga Vinyasa Yoga worden verschillende Asana’s (Yoga oefeningen) in een reeks uitgevoerd. Bij beide vormen ligt het tempo van de oefeningen hoog. De oefeningreeksen worden dynamisch uitgevoerd, en de Asana’s lopen vloeiend in elkaar over.

Ook worden bij Vinyasa Power Yoga en Ashtanga Vinyasa Yoga de verschillende oefeningen op het ritme van de adem uitgevoerd. De adem bepaalt hoe lang je de verschillende houdingen uitvoert en wanneer je vloeiend overgaat in een nieuwe houding.

Daarbij worden diverse ademhalingsoefeningen (zoals Ujjayi) in de les opgenomen en maken beide Yoga vormen aan het einde van de les gebruik van een totale ontspanning.

De verschillen tussen Vinyasa Power Yoga en Ashtanga Vinyasa Yoga

Buiten de overeenkomsten, is er ook een verschil op te merken tussen Vinyasa Power Yoga en Ashtanga Vinyasa Yoga.

Allebei de Yogasoorten werken met reeksen van diverse Yoga oefeningen die elkaar opvolgen.

Het verschil is alleen, dat bij Ashtanga Vinyasa Yoga de oefenreeksen vastgesteld zijn. De traditionele Ashtanga Yoga biedt diverse vastgestelde series. Denk bijvoorbeeld aan een serie zoals de Zonnegroet of de Maangroet. In deze series worden geen wijzigingen toegepast.

Bij Vinyasa Power Yoga wordt er ook gebruik gemaakt van diverse series, alleen worden de diverse Yoga oefeningen gemixt aangeboden. De volgorde van de reeks staan niet vast. Hier kun je naar eigen wens, of naar wens van de docent, een samenstelling maken van verschillende Asana’s.

Voor welke Yogi is Vinyasa Power Yoga geschikt?

Vinyasa Power Yoga is er voor de Yogi die zich vooral lichamelijk willen ontwikkelen, maar ook bezig wil zijn met diverse ademhalingstechnieken.

Een Yogi die graag Vinyasa Power Yoga zou willen beoefenen, vindt het fijn diverse oefeningen op een dynamische manier uit te voeren. Deze Yogi wil graag bewegen en vindt het dus minder prettig om langer in een houding te moeten blijven staan, zoals bij Hatha Yoga.

Daarbij vindt je het fijn om in diverse series van oefeningen te werken, maar blijf je het wel prettig vinden om de series aan te kunnen passen aan je eigen mogelijkheden.

Het opbouwen van conditie, kracht, flexibiliteit, innerlijke rust en het juist leren toepassen van je adem, zijn voor jou belangrijke doelen binnen de Yoga.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter