Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

30 sep 2016

5 redenen om een Yoga workshop te volgen

/
Geplaatst door
/
Comments0

We krijgen via de mail vaak vragen die lijken op deze:

‘Ik wil graag een Yoga workshop bij jullie volgen, maar ik volg al gewone lessen. Heeft het dat nog wel nut?’

Een goede vraag, want je wilt natuurlijk alleen aan een Yoga workshop meedoen als je er iets van leert, het naar je zin hebt en geïnspireerd weer thuis komt.

Een Yoga workshop is ook anders dan normale lessen. Toch zijn er een aantal goede redenen te bedenken om jezelf af en toe aan te melden voor een Yoga workshop.

In deze blog geef ik je vijf hele goede redenen waarom een Yoga workshop volgen zeker de moeite waard is!

Yoga workshop vs. gewone Yoga lessen

Een Yoga workshop is anders dan je gewone wekelijkse lessen of de practice die je thuis doet.

Vaak duren wekelijkse Yoga lessen 1 tot 1,5 uur. Je doet je practice onder begeleiding van de Yogadocent met alles erop en er aan; intenties, ademhalingsoefeningen, asanas, savasana en meditatie.

Of je rolt lekker thuis je matje uit, volgt een video, of bedenkt je eigen sequence.

Uiteraard is dit heerlijk. Een moment voor jezelf waarin je ongestoord bezig bent met lichaam en geest.

Een Yoga workshop is net even anders. Een workshop heeft vaak namelijk een thema. Voor een aantal uren, of soms wel een hele dag, ga je aan de slag om je te verdiepen in dit workshop thema.

Vaak zit er een heerlijke lange Yoga practice bij waarbij je nog beter contact kunt maken met jezelf.

Zelf zie ik een Yoga workshop altijd als een cadeautje voor mezelf als ik een periode lang goed mijn eigen practice heb gedaan. Dan is het tijd om nieuwe inspiratie op te doen en mijn practice naar het volgende niveau te tillen.

Een Yoga workshop is hier heel erg geschikt voor. Maar en zijn nog aantal goede redenen voor het volgen van een Yoga workshop.

De vijf redenen hieronder zijn mijn persoonlijke favorieten.

yoga workshop

5 Redenen om een Yoga workshop te volgen

1. Je duikt de diepte in

Zoals ik eerder al aangaf heeft een workshop vaak een bepaald thema. Iets waar je nieuwsgierig naar bent, iets wat je graag zou willen leren, of iets wat je inspireert.

Waar je bij een gewone Yoga les binnen stapt, je practice doet, en weer naar huis gaat, is de opzet bij een Yoga workshop anders.

Naast het doen van een practice, die (als het goed is) om het centrale thema van de workshop is heen gebouwd, is er ruimte om je te verdiepen in de gedachten, filosofie en theorie achter dit thema.

Binnen een paar uur, leer je dus ontzettend veel over een bepaald onderwerp. Je bent veel meer in staat om de diepte in te gaan, vragen te stellen en te leren, dan in een gewone Yoga les.

2. Je doorbreekt je standaard patronen

Je eigen dagelijkse practice of de lessen die je volgt zijn ontzettend belangrijk. Maar het is makkelijk om in een vast patroon van oefeningen te raken.

Een van de belangrijkste dingen die je probeert te voorkomen met Yoga is leven op de automatische piloot. Als je merkt dat je practice vaak een vast en hetzelfde patroon heeft, dan kan het nuttig zijn om dit patroon te doorbreken door een Yoga workshop te volgen.

Je komt misschien weer even buiten je comfort zone en leert nieuwe dingen. Een essentieel ingrediënt voor persoonlijke groei.

3. Je doet vaak een langere practice

Omdat je bij een Yoga workshop vaak wat meer tijd hebt, is er ook ruimte voor een langere Yoga practice.

Waar je normaal misschien een uurtje gewend bent, kan een practice in een Yoga workshop wel 1,5 tot 3 uur duren.

3 Uur lijkt misschien veel, maar met een goed opgebouwde sessie is dit werkelijk heerlijk om te doen. Je gaat helemaal op in de bewegingen en houdingen en komt echt in de ‘flow’ terecht.

Tijdens onze Yoga Teacher Trainingen in Bali en Cambodja startten we iedere ochtend de dag met een practice van 3 uur. Dit zijn de beste sessies die ik heb gehad.

4. Je doet nieuwe inspiratie op

Geïnspireerd en gemotiveerd blijven is ontzettend belangrijk als je Yoga een vast onderdeel wilt maken van je dagelijkse leven.

Ik ken niemand die zonder inspiratie of motivatie in staat is om dagelijks op de mat te stappen. Je hebt dit gewoon nodig.

Dus of je nu ergens lessen volgt, of thuis op je mat staat, af en toe is het heerlijk om je brein te voeden met een nieuwe dosis inspiratie die je vervolgens weer kan verwerken en op je eigen manier kunt gaan toepassen.

Yoga workshops zijn hier het perfecte middel voor. Bepaal waar je meer over wilt leren. Zoek een workshop uit. En laat je inspireren.

Wees ‘open minded’ en laat je brein als een spons alle informatie en inspiratie absorberen.

5. Je leert nieuwe Yogi’s kennen

Een van de dingen waar mensen meestal niet voor komen, maar wat ik wel heel belangrijk vind de Yoga workshops die wij zelf geven, is de sfeer.

We zijn er allemaal omdat we meer willen leren over een bepaald onderwerp. Iedereen zit in hetzelfde schuitje.

En dit is precies de reden waarom er vaak een leuke ‘vibe’ ontstaat tijdens de workshop.

Mensen in je directe omgeving die niet aan Yoga doen, begrijpen je passie voor Yoga vaak niet helemaal.

Ik krijg persoonlijk vaak de opmerking: ‘Je doet toch aan Yoga? Oh, dan zal je wel lekker ontspannen zijn.’

Ontspanning is natuurlijk niet het enige waar het om draait, maar voor mensen die niet aan Yoga doen is dit wel het beeld wat ze hebben van Yoga. Ik neem het ze daarom ook helemaal niet kwalijk.

Maar dit is wel de reden waarom het tijdens een Yoga workshop zo leuk is om andere Yogi’s te ontmoeten. De neuzen wijzen in dezelfde richting en je begrijpt elkaar.

In een van onze Yoga workshops, focussen we op een dagelijkse gewoonte maken van Yoga. Vanzelfsprekend dat iedereen hierbij tegen zijn of haar eigen obstakels aan loopt. We krijgen vaak de feedback van deelnemers dat een van de meest leerzame dingen van de workshop, het leren van anderen is.

Simpelweg naar elkaar luisteren en bespreken hoe andere Yogi’s met bepaalde obstakels omgaan is ontzettend leerzaam. En inspirerend! Want het geeft tegelijkertijd aan dat je niet de enige op deze wereld bent met jouw problemen.

Klaar om een Yoga workshop in Nederland (of België) te volgen?

Mocht je nu ook eens een Yoga workshop willen volgen, dan kun je bijvoorbeeld kijken of er een workshop bij jou in de buurt is.

Maar soms is het juist ook leuk om een eindje van huis een Yoga workshop te volgen.

Wij zelf geven ook regelmatig diverse Yoga workshops op verschillende plaatsen in Nederland en België. Als je hierin interesse hebt kun je in het hoofdmenu van de website kijken onder het kopje ‘workshops & events’.

We geven workshops voor zowel beginnende als gevorderde Yogi’s.

Een van de Yoga workshops die we het meeste geven is de Yoga & Mindfulness workshop voor beginners.

Yoga workshop beginners

In de Yoga workshop voor beginners beginnen we vanaf nul en richten we ons op de alle basis houdingen en oefeningen van Yoga en Mindfulness.

In een middag maak je samen met andere beginnende Yogi’s op een laagdrempelige manier kennis met Yoga en Mindfulness. Kijk onder het kopje ‘workshops & events’ voor de aankomende Yoga workshops in Nederland en België.

Yoga workshop op locatie

Een andere mogelijkheid is het organiseren van een Yoga workshop op locatie. Dit kunnen we bijvoorbeeld doen als je met een bepaalde groep mensen aan de slag wilt met een specifiek thema.

Ook organiseren we vaak workshops in samenwerking met andere Yoga studio’s of bij bedrijven die meer willen weten over Yoga en Mindfulness op de werkvloer.

Neem voor het organiseren van een workshop op locatie even contact met ons op.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter