Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

19 okt 2018

Een Yogapractice met intentie – Waarom het zo belangrijk is

/
Geplaatst door
/
Comments0

Een Yogapractice met intentie is ontzettend waardevol.

Intentie zorgt ervoor dat je extra diepgang kunt vinden in je practice. Je profiteert hierdoor meer van de benefits van Yoga, en kunt daardoor het maximale uit jezelf en je practice halen.

In dit blog vertel ik je graag meer over practicen en leven met intentie, en waarom dat zo belangrijk is.

Yogapractice met intentie

Een Yogapractice met intentie

Toen ik net met Yoga begon, deed ik mijn practices zonder doel of intentie. Ik was gericht op het onder de knie krijgen van de asanas, en hield me weinig bezig met andere aspecten van de practice.

Na verloop van tijd kwam hier verandering in. Ik volgde trainingen, las steeds meer boeken over de Yoga lifestyle, en ik was druk bezig om Happy with Yoga op te zetten.

Tijdens dit traject van verdieping werd keer op keer het belang van een doel, of intentie benadrukt. Niet alleen tijdens de practice, maar ook in het dagelijkse leven.

Ik besloot mijn practices aan te passen, en meer te gaan werken met intenties. Vanaf dat moment heb ik een diepgang kunnen vinden in mijn practices die ik nooit meer heb losgelaten. Een absolute aanrader dus!

De link tussen aandacht en energie

Intentie bepaalt waar je je aandacht naar toe gaat sturen. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om het leven positief te benaderen, zul je je aandacht ook vestigen op positieve dingen. Je positieve energie zorgt er vervolgens voor dat je leuke en mooie dingen kunt realiseren.

Door je intentie zorgvuldig te kiezen, ga je heel bewust om met welke richting je jouw practice en leven op wilt sturen. Het resultaat daarvan is dat uiteindelijk dát zal groeien waar jij je energie en aandacht aan besteedt.

Je intentie, of je instelling, bepaalt de richting waar je je aandacht naar toestuurt. Je aandacht is bepalend voor de richting van je energie, en je energie bepaalt wat je laat groeien en wat je realiseert.

Yogapractice met intentie

Door mooie en krachtige intenties aan je Yogapractices te verbinden, zul je iedere keer dat je op de mat stapt werken aan een mooiere versie van jezelf en de wereld om je heen.

Overtuigingen en je intentie

Het belang van intentie in het leven is iets wat niet alleen in de Yoga lifestyle naar voren komt. We zien het overal terug. Denk maar eens aan theorieën als ‘de negatieve spiraal’, ‘de vicieuze cirkel’ en ‘de wet van de aantrekkingskracht’.

Allemaal hebben ze te maken met onze intentie. Wanneer je met een positieve blik naar de wereld kijkt, zul je sneller positiviteit aantrekken. En wanneer je de wereld bekijkt met een negatieve blik, wordt deze alsmaar slechter.

Waar je aandacht naar toe gaat, gaat je energie naartoe. En dat waar je energie naar toe gaat, groeit. De basis voor een mooi en positief leven ligt dus volledig in je eigen handen.

Yogapractice met intentie

Hoe vind je de juiste intentie voor je practice?

Een Yogapractice met intentie doen, kan in het begin best lastig zijn. Onze intentie is vaak gebaseerd op dat wat we willen uitstralen, of wat we graag willen zijn. Het vinden daarvan is niet altijd gemakkelijk.

Bij het zoeken naar de juiste intentie is het niet zozeer belangrijk wat je doet, of hoe je het doet. Stel jezelf in plaats daarvan de vraag waarom je iets doet.

Focus je op de vraag waarom je practiced, en waarom je dat doet op jouw manier. Het antwoord op deze vragen geven je de antwoorden die je nodig hebt. Zo kun je erachter komen welke Yogastijl je het meest behoefte aan hebt, en welke asanas het beste passen bij jouw behoeften.

Door jezelf regelmatig te ‘confronteren’ met je intenties blijf je richting houden. Je zult daardoor na verloop van tijd veel grotere resultaten boeken, dan wanneer je zonder sturing en richting van alles een beetje doet.

Het belang van een Yogapractice met intentie

Een Yogapractice met intentie zorgt voor sturing in je practice en je leven. Het is als het ware alsof je het roer van een schip beetpakt, en sturing begint te geven aan de richting waar het schip naar toe gaat.

Door het heft in eigen hand te nemen, krijg je controle over dat wat je wilt uitstralen. Je bepaalt zelf hoe je in het leven wilt staan, hoe je gezien wilt worden, en wat je wilt bereiken.

Door je intenties duidelijk te krijgen zullen je denken, handelen, en acties zich hier omheen gaan vormen. Je gaat daarmee je intentie ‘belichamen’, waardoor je leven automatisch in dezelfde richting zal volgen.

Een laatste tip

Om direct aan de slag te kunnen met je Yogapractice met intentie, geef ik je graag nog een laatste tip mee.

Probeer iedere ochtend na je meditatie aandacht te besteden aan je intenties. Sta stil bij wie wilt je zijn, wat je wilt uitstralen, wat je wilt belichamen, en hoe je wilt dat de dag verloopt.

Het eind van je meditatie is een perfect moment om stil te staan bij je intenties. Door deze aan het begin van de dag te doen, start je iedere dag met de juiste mindset voor een mooier leven.

Stel je eens voor welke positieve impact we op de wereld kunnen hebben, als we iedere dag weer met mooie intenties van de mat stappen…

Namasté,

Rolf

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter