Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

18 sep 2017

Met welke intentie doe jij wat je doet?

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een gastblog van Lanne van Delft van YourNewToday.nl.


intentie

Yoga als spiegel

“Zoals je op de mat staat, sta je in het Leven!”

Wie herkent deze uitspraak? En sta jij hier bewust bij stil?
Yoga geeft mij veel inzicht in hoe ik naar mezelf kijk bijvoorbeeld. En inderdaad.. dat wat ik op de mat doe, doe ik ook in het ‘echte’ Leven!

Ik ben bijvoorbeeld iemand die vaak tot het uiterste gaat. In yogahoudingen kan ik soms net iets te ver gaan. In het echte Leven! ook.

Focus ik me op mijn ademhaling, kom ik vrijer in de yogahouding. Laat ik me afleiden door (niet-helpende) gedachten, zet ik mezelf vast. Dat gebeurt me in het ‘echte’ Leven! soms ook.

Goed om te weten. Want bewustwording is de eerste stap naar verandering. In beweging komen.

Begin bij het begin

Zodra je je hier bewust van bent, ben je al lekker bezig denk ik zo! Maar ja.. daarmee doe je het nog niet direct anders natuurlijk.

Toch is dat wel hét moment om te kiezen welke houding jij aan wilt nemen. Zowel tijdens yoga als in het Leven!

Want je hebt altijd een keuze. Zoals Mel en Rolf altijd zeggen: “De houding begint pas als je er uit wilt komen.”

Want dat is het moment dat je bewust kunt kiezen hoe jij omgaat met de situatie.

Je kunt je op dat moment dus afvragen: “wat kies ik op dit moment te doen?” of “wie kies ik op dit moment te zijn?”

Dat lijkt misschien een moeilijke vraag, maar is wel meteen een vraag die jou kan helpen te groeien op de yogamat, maar zeker ook daar buiten.

Het is de intentie die telt

Weet je.. als die vragen misschien een brug te ver zijn. Als dat je misschien meer in verwarring brengt dan dat het je helpt, dan heb je hier misschien wat aan:

Weet dat het de intentie is die telt!

Op de mat betekent dat bijvoorbeeld het volgende: Probeer voordat je op de mat stapt een bewuste intentie te creëren. Wat is het dat jij vandaag uit jouw yogapractice wilt halen? Is er een bepaald moment, een bepaalde houding waaruit jij steeds het liefst wilt ontsnappen? Of is er een punt waarop jij jezelf stiekem meestal net iets te ver pusht? Is er een gedachte die stilletjes door jouw hoofd blijft spoken, die jouw aandacht steeds weg haalt bij jouw ademhaling?

Bedenk dan een bewuste intentie die gericht is op datgene waar jij jezelf al een paar keer in ‘gevecht‘ hebt gevonden met jezelf.

Of kies er gewoon voor een intentie te zetten vol plezier bijvoorbeeld. Even niet op je ademhaling letten, even niet zo goed in die houding zitten is misschien helemaal niet zo erg, als jij doet wat jou blij maakt op dat moment!

En dan náást de mat

Yes, dat geldt dus ook náást de mat. De intentie telt. Met welke intentie, welke gedachten doe jij wat je doet?

Start je niet iedere ochtend met yoga, maar wil je wel meer bewust omgaan met wat jou blij maakt in jouw Leven? Dan is het een mooie start je dag bewust te kiezen voor een bepaalde intentie. Dat kan van alles zijn. Van het hebben tot een inspirerende dag tot het investeren van extra aandacht voor geliefden om je heen.

Je kunt zelfs voor een specifieke actie of specifiek moment van de dag kiezen voor een bewuste intentie.

Probeer maar eens en ontdek wat dat met jouw dag doet.

Wat heb je er eigenlijk aan?

En weet je wat het leuke is aan het bewust kiezen voor een intentie? Het maakt fouten maken een stuk minder ‘zwaar’. En je kunt er je focus op jouw Zijn mee aanpassen. Kijk jij vanuit Liefde naar jezelf en de mensen om je heen of oordeel jij snel en hard over jezelf? Vanuit jouw intentie kun je dit een stuk lichter maken.

Je kunt namelijk altijd bij jezelf even checken: “wat was ook al weer de intentie van mijn handelen?”

Kun jij deze vraag beantwoorden met een oprechte, helpende intentie? Dan weet je dat de fout die je maakte helemaal niet erg is, je deed wat op dat moment het beste leek.

Is het antwoord misschien wat minder helpend? Geen probleem, dan is dit weer een mooi moment bewust te kiezen hoe jij vanaf nu besluit te handelen in die situatie 🙂

Voor mij werkt dit heel fijn, zowel óp als náást de mat.

Ik ben benieuwd wat jouw intentie is de eerst volgende keer dat jij de mat op stapt. Of juist áf.. 😉

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter