Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

21 mrt 2020

Sterrenbeelden en Yoga – optimaliseer je practice met meer zelfkennis!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Sterrenbeelden en Yoga. Je vraagt je misschien af: Wat heeft dat met elkaar te maken?

Nou, eigenlijk best veel, ons sterrenbeeld vertelt ons namelijk ontzettend veel over onszelf en door die informatie kunnen we onszelf beter leren kennen.

We kennen hierdoor onze krachten en uitdagingen en kunnen iedere maand weer opzoeken welke uitdagingen we voor de boeg hebben.

Dat is ongelofelijk waardevol wanneer je kijkt naar je Yogapractice. Het geeft namelijk een doel en sturing aan waarvoor je de mat op stapt en welk resultaat je wenst te behalen. 

Waar op het ene moment een rustige Restorative les je in balans kan brengen, kan je een andere keer behoefte hebben aan een actievere Yogavorm. Niet geheel onbelangrijk dus om te weten!

In dit blog leggen we je daarom graag wat meer uit over:

  • De algemene kenmerken van de sterrenbeelden
  • Hoe je deze kennis koppelt aan je Yoga practice
  • Waar en hoe je met deze Yogapractices aan de slag kunt gaan

Ben je er klaar voor?

sterrenbeelden

Alle sterrenbeelden op een rijtje

Ram

Ben je geboren onder het gesternte Ram, treed je de wereld vooral open minded tegemoet spontane persoonlijkheid.

Je focus op dát wat de buitenwereld van je nodig heeft en hier direct op kunnen reageren, maakt dat de momenten spaarzaam zijn om eens even heerlijk op- en met jezelf te zijn.

Als ware pionier van de astrologische dierenriem ben je ondernemend en beschik je over een gebundelde en geconcentreerde energie. Hiermee weet je iedere keer weer door te pakken.

Deze kwaliteit zorgt ervoor dat je steeds weer een behoefte hebt aan nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen. Volg deze impulsen!

Stier

Met je onstuitbare kracht en lange adem kan je bergen verzetten, trouwe Stier. Jouw golden rule is eerst langzaam op gang komen.

Als je investeert in iemand of een project, steek je er nog meer energie in. Opgeven is geen optie, waarbij financiële zekerheid belangrijk voor je is. Je hebt rust en stabiliteit nodig en staat met beide benen stevig op de grond.

Het liefst hou je er een eigen volkstuintje op na en ben je te vinden in de natuur. Je bent verbonden met de vruchten van de Aarde en het belangrijk dat je hier jouw creativiteit uit haalt.

Tweelingen

Geboren onder het gesternte Tweelingen, beschik je over een brede interesse. Dit is een van de sterrenbeelden die nieuwsgierig is van aard. Je hebt ook een groot verlangen om jezelf te ontwikkelen.

Communicatie is je kwaliteit waarin als een vlinder van bloem naar bloem vliegt om jouw stuifmeel te verspreiden. Je moet er dan ook alle moeite voor doen om het rustig te krijgen in je hoofd vrolijke persoonlijkheid.

Dit maakt je rusteloos en doet je wel eens verlangen naar een moment van stilte. Je bent ongecompliceerd van nature en vooral naar de buitenwereld gericht. Als fijne gesprekspartner scoor je optima forma.

yoga en sterrenbeeld

Kreeft

Je gevoeligheid voor sferen kan je emoties nog wel eens beïnvloeden zachte Kreeft. Je bekijkt het leven vanuit een gevoelsmatige bril en bent hierdoor snel aangedaan.

Het zijn gezelligheid, knusheid en warmte waarin je jezelf op je gemak voelt. Het liefst houd je jouw wereld wat kleiner en ben je met het minste al snel tevreden, zolang er maar een kaarsje brand.

Jezelf hechten aan je vertrouwde en oude spulletjes zal je bekend voorkomen. Hierdoor heb je een grote behoefte om voor anderen te zorgen. Dit is dan ook je grote kwaliteit, zolang je goed voor jezelf blijft zorgen.

Leeuw

Als koning(in) van het dierenrijk, vorm je niet alleen het middelpunt van ons zonnestelsel, je bent ook het middelpunt Leeuw! Je organisatorische en besturende talenten kan je prima inzetten.

Het is je grote en warme hart, waarmee je gul bent naar anderen en je zult nooit iets doen waar je niet achter staat. Je leert je omgeving om vanuit jezelf te leven.

Als trots en ijdel persoonlijkheid beschik je over temperament en het element vuur. Het is je speelsheid en humor wat aanstekelijk werkt op je omgeving.

Je voelt je aangetrokken tot kinderen. Geef je creativiteit vrij spel.

sterrenbeeld

Maagd

Als je behoort tot het ijverige sterrenbeeld Maagd, stel je graag orde op zaken. Je bent erg op zuiverheid gesteld en dit geldt niet alleen voor je lichamelijke onderhoud.

Een gezonde leefwijze en voedingsstijl staat niet alleen bovenaan je verlanglijst, je zorgt er ook voor dat je al deze levensnoodzakelijke dingen op orde hebt. Is dit niet het geval, zit je niet lekker in je vel.

Als perfectionist is het belangrijk dat dit alles geen obsessie wordt. Je houdt er van de touwtjes in handen te hebben. Wat losser in je controle worden en ontspannen zijn wellicht herkenbaar voor je.

Weegschaal

Je bent een sociale en lieve persoonlijkheid en bent de diplomaat van de dierenriem. Als weegschaalmens hecht je grote waarde aan verbinding met de ander en gaat de ander meestal voor! Je streeft er altijd naar om in verbinding met de ander te komen.

Dit maakt dat er een innerlijke onzekerheid kan ontstaan. Zonder de ander, is bijna niet mogelijk en de valkuil om je eigen ‘ik’ en identiteit niet te verliezen, zal je herkennen. Je oog voor schoonheid en kleur in het leven maakt je creatief. Kortom, in alles vervul je graag de rol om harmonie te creëren.

Schorpioen

Je bent een persoonlijkheid waar diepte en intensiteit je slogans zijn Schorpioen. Het spreekwoord ‘stille wateren hebben diepe gronden’ past je dan ook als een jasje.

Met het grootste gemak begeef je jezelf in het onderbewuste van de mens en het leven. Hierdoor kan je dát naar het daglicht brengen wat nodig is.

Als detective van de astrologische dierenriem, word je dan ook wel eens blootgesteld aan beproeving en verandering. Het maakt je tot een geboren coach en therapeut.

Je gevoelslagen beleef je diep en intens. Verzachting, harmonie en liefde in je leven zijn daarom als een warm bad, met rozenblaadjes.

sterrenbeeld quote

Boogschutter

Het zijn je vurige temperament en extroverte inborst die je optimistisch in het leven doen staan. Onder andere deze kwaliteiten maken je tot een graag geziene persoonlijkheid voor je omgeving spontane Boogschutter.

Je vrijheid is je lief en graag reis je langs alle werelddelen, hun culturen en spirituele gewoontes om body, mind and soul tot een éénheid te brengen. Hierin staat vooral je geestelijke ontwikkeling centraal.

Rusteloosheid en saaiheid ontstaan snel, als het leven saai voor je dreigt te worden. Richt je pijlen daarom ook naar je innerlijk om de stilte in jezelf te vinden.

Steenbok

Ben je geboren onder het serieuze en ambitieuze sterrenbeeld Steenbok, kan je de levenslat behoorlijk hoog leggen. Je streeft perfectie na en ben daarom ook altijd op zoek naar de perfecte vorm.

Hierdoor kan het voorkomen dat je de bomen door het bos niet meer ziet. Ontspannen is daarom een must voor je. Nieuwe inspiratie en inzichten passeren dan weer je levensrevue en daarbij krijgen eventuele faalangst en onzekerheid minder ruimte.

Je beschikt bijzondere, droge humor en bent een fijne en betrouwbare gesprekspartner. Ken je kracht en verbind je met zachtheid en de ander als je jezelf alleen voelt.

Waterman

Als Waterman vertegenwoordig je de revolutionaire persoonlijkheid van de twaalf sterrenbeelden. Vrijheid, gelijkheid en broederschap zijn je steekwoorden en je kunt dan ook niet anders in het leven staan.

Je begeeft je graag in de sociale kringen van gelijkgestemden om voor hetzelfde doel te gaan. Hierin is het de bedoeling dat je jezelf juist weer onderscheid van de rest.

Jezelf binden, zonder ‘geringd’ te worden past het beste bij je en daarbij ben je altijd weer bezig met de dag van morgen. Je leeft het liefst een dynamisch leven en bent vaak onder hoogspanning.

Ontspannen is daarom een must!

Vissen

Je leeft dichter bij de geestelijke werkelijkheid dan ieder ander teken, zachte Vissen. Als geen ander kan je dan ook je eigen belang opzijzetten voor het collectieve geheel.

Body, mind and soul tot een éénheid brengen is dan ook ontzettend belangrijk voor je. Alleen via dit totaalpakket kan je optimaal functioneren in de buitenwereld. Zeker omdat hypersensitiviteit een belangrijk item in je leven is.

Je grote talent is de inspiratie van fantasie en hierdoor begeef je jezelf regelmatig in dagdromerij. Oosterse stromingen, horen bij je. Wees je ervan bewust dat je een enorme inspiratiebron bent voor andere sterrenbeelden!

Sterrenbeelden en een passende Yogapractice

Wanneer je meer kennis hebt over sterrenbeelden is het makkelijker om een bijpassende practice te doen waar je behoefte aan hebt om in balans te blijven.

Zorg er daarom voor dat je up-to-date blijft over de nieuwe ontwikkelingen rondom jouw sterrenbeeld zodat je weet waar je behoefte aan hebt!

Omdat dit iedere maand en soms nog wel op kortere termijn kan veranderen, is het fijn om toegang te hebben tot een uitgebreide bron van verschillende Yogavormen en practices.

Bekijk daarom zeker het Practice Platform van Happy with Yoga eens waar je toegang hebt tot talloze verschillende Yogalessen!

Practice Platform


Dit is een gastblog van astrologe Sandra Jansen-van Galen van Jouwmysterie.nl

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter