Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

21 okt 2017

3 Manieren om een intentie te zetten

/
Geplaatst door
/
Comments4

Dit is een gastblog van Lanne van Delft, van YourNewToday.nl

Bewustzijn

Vorige maand schreef ik al een blog over het kiezen van een bewuste intentie. Waarom doe je wat je doet?

Het zetten van een bewuste intentie voor een dag of een bepaalde activiteit kan heel veel rust geven, focus creëren en je dag gewoon positief beïnvloeden.

Nog even voor de duidelijkheid: Wat bedoel ik nou eigenlijk met een intentie kiezen?

Een intentie zetten voor de dag is voor mij heel normaal geworden. Het klinkt misschien zweverig, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Door bewust een intentie voor de dag te zetten kun je echt bewust aan je dag beginnen. Met een bepaalde bedoeling/ opzet, zoals het woord intentie zegt ;-).

Het gaat heel erg om het vergroten van je bewustzijn, het trainen van je mindset. Eigenlijk gaat het om bewust Zijn 🙂

Maar ja.. Hoe kies je dan een intentie en wat doe je ermee? Dat leg ik je uit! Komt ‘ie!

3x-intentie-zetten

1. Beantwoord deze vraag

Om een tot een bepaalde intentie te komen kun je jezelf vragen stellen.
Stel jezelf de vraag:

“Hoe wil ik me voelen aan het eind van de dag?”

of

“Wat wil ik ervaren hebben na deze activiteit/situatie?”

Hoe vaak sta je niet al naast je bed of onder de douche zonder je echt bewust te zijn geweest van de nieuwe dag die is begonnen?

Door even een moment te nemen om je dag écht bewust te starten kan je dag er totaal anders uit zien. Dus ga even recht op zitten in bed, voel je dankbaar voor de nieuwe dag die is begonnen en stel jezelf een dergelijke vraag, sluit je ogen en voel het antwoord dat in je op komt. Dát is jouw intentie voor die dag! Schrijf ‘m eventueel op of zet ‘m als screensaver op je telefoon, zodat je er door de dag heen aan herinnert wordt.

2. Kies een thema

Wat ook heel fijn kan werken is een thema kiezen voor een week. Dan hoef je niet iedere dag iets nieuws te ‘bedenken’, maar stel je een bepaald thema centraal die week. Bijvoorbeeld ‘interesse’. Waarbij je iedere dag bewust interesse toont in de mensen om je heen, of de omgeving waarin je je begeeft. Een ander thema kan zijn ‘vrijheid’. Waarbij je je een week lang bewust bent van de vrijheid die jij ervaart en mogelijkheden die daarbij horen.

Een thema kan ook zijn ‘plezier’, ‘investeren’ of ‘moeiteloosheid‘. Zo’n woord kun je voor jezelf kiezen en interpreteren zoals jij wilt.

Als reminder kun je een memo-briefje op je badkamerspiegel hangen met jouw thema. Zodat je bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen even bewust de tijd neemt om te realiseren wat dat thema die dag voor jou betekent. Probeer een zin te maken rond dat woord. Formuleer de zin positief, dus richt je op wat je wilt. Niet op wat je niet wilt!

3. Laat je inspireren

Er zijn nog veel meer manieren om een intentie te zetten. Maar vind je het lastig dit zelf te doen, voelt het alsof je het echt ‘moet bedenken’, maar wil je er wél mee aan de slag? Laat je dan inspireren door wat er allemaal al is. Je hoeft het wiel namelijk niet zelf uit te vinden.

Je kunt bijvoorbeeld een kaartendeck kopen met intenties. Dan trek je iedere ochtend een kaartje en laat je je inspireren door wat daar op staat. Er zijn ook boekjes te koop met spreuken en quotes die je als intentie in kunt zetten. Of van die doosjes waar je iedere dag een briefje uit kunt ‘pikken’ met een pincet. Je hoeft het namelijk echt niet allemaal zelf te bedenken :-).

Probeer het eens met zo’n kaartendeck bijvoorbeeld. Je zult zien: Jij kiest het kaartje niet, maar het kaartje kiest jou!

Draag het kaartje bij je of leg het op een plek waar je ‘m blijft zien. Door dit echt onderdeel van je ochtendritueel te maken, wordt het steeds vanzelfsprekender en wil je vast nooit meer zonder 😉

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

4 Responses

 1. Wat gaaf Lanne dat je hierover schrijft! Het heeft mijn leven zo veranderd sinds ik echt bewust intenties zet. Zo sterk, dat ik zelf een set Intentiekaarten (kaarten voor een bewust leven) heb ontwikkeld.
  Liefs, Mariska

  1. Lanne

   Bedankt voor je reactie, Mariska.
   Mooi hè, hoe een bewuste intentie uit kan werken op bijvoorbeeld je dag. Leuk dat je daar een set kaarten voor gemaakt heb.
   Liefs, Lanne

 2. Mirjam

  Bedankt voor je verhaal. Ik ga de eerste les van het jaar beginnen met het formuleren van een intentie voor dit jaar. Je blog heeft met geholpen om dit voor te bereiden

Laat een reactie achter