Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

4 mei 2020

Yoga challenge – Ontdek de kracht van Yoga in 7 lessen!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Een Yoga challenge.

Wat is dat? Zul je waarschijnlijk meteen denken.

Een Yoga challenge is een uitnodiging om voor een korte periode dagelijks de mat op te stappen en een gewoonte te maken van een regelmatige Yoga practice.

Je ontdekt hierdoor de kracht van een regelmatige Yoga practice en hoe divers Yoga eigenlijk is. Je krijgt daardoor een goed beeld van wat Yoga je allemaal kan bieden 🙂

In een tijd als deze waarin het lastig kan zijn om ontspanning te vinden en fit te blijven, hebben we daarom 7 Yogalessen voor je samengesteld die je thuis mee kunt doen wanneer het jou uitkomt.

Gewoon, als steuntje in de rug.

Want jazeker, deze lessen zijn helemaal gratis!

In dit blog vertel ik je graag wat meer over wat je in de Yoga challenge kunt verwachten en hoe deze in zijn werk gaat. Ik bespreek daarvoor onder andere:

 • Wat het doel en nut van onze Yoga challenge is
 • Uit welke lessen de challenge bestaat
 • Hoe je het maximale uit de challenge haalt
 • Waar je van start kunt gaan met de Yoga challenge

Lees je mee?

Yoga challenge

Wat is de Yoga challenge?

Onze Yoga challenge is een reeks van 7 lessen waarbij je een dagelijks mailtje ontvangt als coaching, ondersteuning en inspiratie.

We geven je hierin wat achtergrondinformatie en helpen je op weg om te begrijpen wat het nut is van de oefeningen in de lessen en hoe je hier maximaal van profiteert.

In een week tijd doorloop je de volledige challenge waarbij je kennismaakt met verschillende Yogastijlen en leuke inspirerende oefeningen.

Op die manier werk je vanuit je huiskamer aan een gezondere lichaam en geest op het moment dat het jou uitkomt, je bepaalt namelijk helemaal zelf op welk moment je de lessen doet.

Het doel en nut van de challenge

Het doel van onze Yoga challenge is eigenlijk heel simpel. We willen je graag kennis laten maken met (online) Yoga en de mogelijkheden die dit met zich meebrengt.

Misschien heb je nog nooit op de mat gestaan als je dit leest, misschien ben je al lange tijd met Yoga bezig in een studio of ken je ons al langer en ben je al bekend met online Yoga.

In alle gevallen is de Yoga challenge nuttig voor je.

Waarom?

 • Als je nog nooit Yoga gedaan hebt is onze challenge een perfecte manier om kennis te maken met Yoga.
 • Wanneer je normaal gesproken Yoga in een studio volgt, is de challenge een perfecte manier om kennis te maken met online Yoga en te ervaren hoe dit je bevalt.
 • De Yoga challenge helpt je om een gewoonte te maken van Yoga en jezelf aan te leren om vaker de mat op te stappen.

Je hoort het al, genoeg reden dus om aan de slag te gaan!

thuisyoga

Welke lessen kom je in de challenge tegen?

De Yoga challenge bestaat uit 7 lessen die je een selectie laten zien van wat Yoga je allemaal kan bieden. De 7 lessen zien er als volgt uit:

 • Les 1: Yoga voor beginners oefeningen
 • Les 2: Yin Yoga oefeningen voor de rug
 • Les 3: Ademhalingsoefeningen
 • Les 4: Ontspanningsoefeningen voor de nek en schouders
 • Les 5: Yoga Nidra – lees hier meer over wat Yoga Nidra precies is
 • Les 6: Balans vinden met Yoga
 • Les 7: Geleide meditatie voor meer innerlijke rust

Zoals je ziet zijn de lessen dus ontzettend divers. Op die manier kun je de verschillende kanten van Yoga ontdekken en erachter komen wat het best bij je past 🙂

In de video hieronder vind je de eerste les om een beeld te krijgen van wat je kunt verwachten! Je hoeft deze les niet meteen mee te doen (maar dat mag natuurlijk wel!).

Hoe haal je het maximale uit onze Yoga challenge?

De challenge is opgezet om een keer volledig door te lopen. We raden je dan ook aan om les 1 tot en met 7 minimaal een keer allemaal te doen.

Hierna raden we je aan om de lessen te blijven herhalen, meer diepgang bereik je namelijk door herhaling.

Toch is het hierbij wel belangrijk om een ding te vermelden:

De gemakkelijkste of meest comfortabele weg is vaak niet de weg die je moet bewandelen om de meeste vooruitgang te boeken

We zijn vaak geneigd om de uitdaging die we in onze lessen op te zoeken te beperken en veel in onze comfortzone te blijven. Hier voelen we ons veilig en prettig en voorkomen we onprettige uitdagingen.

Dat is heel menselijk en komt voort uit ons oer-instinct. Waarom zou je jezelf namelijk in ‘gevaar’ of discomfort brengen als je de mogelijke winst die je daaruit haalt niet kent?

Verandering vinden we vaak eng en als de noodzaak daarvan niet kraakhelder is zijn we vaak terughoudend met het opzoeken van de grenzen van onze comfortzone.

Waar je goed in bent vs wat je nodig hebt

We vinden vaak leuk en prettig wat ons goed af gaat. De dingen waar we goed in zijn geven ons namelijk een succesbeleving en positief gevoel.

Tegelijkertijd zijn dit ook vaak precies de dingen waar we niet veel meer winst kunnen behalen.

Ik wil je daarom vragen om de volgende vraag eerlijk te beantwoorden: Hoe denk je dat Yoga jou best kan helpen bij wat je nodig hebt in het leven? Probeer deze lessen extra aandacht te geven.

 • Ben je erg gestresst en heeft ontspanning de hoogste prioriteit? Herhaal dan les 5 en 7 bijvoorbeeld meerdere malen
 • Wil je meer ruimte krijgen in je lichaam? Dan zijn les 1,2 en 4 waarschijnlijk voor herhaling vatbaar
 • Wil je je lichamelijke balans verbeteren? Dan kan een herhaling van les 6 je goed op weg helpen
 • Heb je behoefte aan een betere en rustigere ademhaling? Doe dan les 3 meerdere malen

Alle lessen zijn multifunctioneel en dus geschikt voor meerdere doeleinden, neem het voorbeeld hierboven dan ook als een richtlijn maar volg ook lekker je eigen gevoel 🙂

Waar kun je van start gaan met de challenge?

Nu je meer te weten gekomen bent over de challenge ben je vast benieuwd waar je aan de slag kunt gaan! Dat kan op deze pagina

De lessen zijn ook los te volgen op ons Youtube kanaal, maar door je emailadres op de inschrijfpagina achter te laten ondersteunen we je daarbij met een dagelijks mailtje voor coaching en inspiratie.

En dat is wel zo handig om die dagelijkse discipline te vinden om de mat op te stappen! 

Op de inschrijfpagina vind je een kort inschrijfformulier waar je je naam en emailadres kunt invullen. Klik vervolgens op de ‘ik doe mee!’ knop en je bent klaar om van start te gaan! 🙂

Hieronder vind je de introductievideo van de cursus zodat je er een nog beter beeld van krijgt.

Hopelijk zien we je terug bij de challenge!

Heb jij onze Yoga challenge al gedaan? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaringen! Laat het ons weten in een reactie onder dit blog wat je van de challenge vond! 🙂

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter