Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

13 jul 2021

Online Yoga – Stap thuis op de mat!

/
Geplaatst door
/
Comments1

Online Yoga. Het is de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Je vraagt je vast af waarom dat zo is. Nou, dat zit zo..

Soms wil je lekker Yoga volgen, maar heb je simpelweg de tijd niet om steeds weer op vaste tijden naar een studio te gaan of je wilt gewoon lekker thuis je eigen ding doen, zonder dat je gestoord wordt door anderen.

Online Yoga is dan de perfecte oplossing.

Om je een compleet beeld te geven van wat Online Yoga is en of het bij je past bespreek ik in dit blog:

Lees verder en je leert er alles over!

online yoga

Online Yoga

Online Yoga is hot. Door de geweldige nieuwe technologieën zoals het internet, HD video, smartphones, tables en laptops kunnen we tegenwoordig waar en wanneer me waar willen Yoga volgen.

Je hoeft niet meer naar een studio toe, maar je kunt gewoon meedoen met lessen vanachter een van je beeldschermen.

Rol je matje uit in de woonkamer, pak je tablet, smartphone of laptop er bij. Zet deze op een goede plek en je bent klaar om te gaan!

Je kunt er zelfs voor kiezen om de online Yogalessen naar je tv te streamen voor een extra groot en mooi beeld.

Persoonlijk vind ik dat laatste erg fijn, maar je tv moet die optie natuurlijk wel hebben. Ik kies er meestal niet voor om de video’s op mijn smartphone af te spelen, omdat ik het schermpje hiervoor vaak te klein vind.

Je kunt je smartphone wel gebruiken, maar stream je beeldscherm dan door naar je tv, zodat je een lekker groot beeld hebt. Als dit niet kan, dan zou ik er voor kiezen om een scherm te kiezen dat minimaal het formaat van een tablet heeft.

In de video hieronder vertel ik je graag meer over online yoga en de toegevoegde waarde ervan!

Verschillende vormen van online Yoga

Als je online Yoga wilt gaan volgen in plaats van, of in combinatie met reguliere lessen, dan zal je al snel merken dat je verschillende opties hebt om dit te doen.

Hieronder een lijstje van jouw mogelijkheden voor online Yoga.

1. YouTube Yoga video’s

Dit is veruit de bekendste optie. Je gaat naar YouTube. Typ in naar wat voor video je op zoek bent. Je klikt de video die je wilt bekijken aan en je kunt meteen beginnen.

Nadeel hiervan is dat veel YouTube Yoga video’s in het Engels zijn. Dit kan in combinatie met alle Sanskriet Yoga termen nogal eens verwarrend zijn.

Als je Nederlandstalige YouTube Yoga video’s wilt, kijk dan eens op ons eigen YouTube kanaal. We hebben hier al veel Nederlandstalige Yoga video’s op staan en blijven dit regelmatig updaten.

Klik hier om naar ons Yoga YouTube kanaal te gaan. Vergeet jezelf niet te abonneren zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste video’s.

In de Yoga playlist hieronder hebben we lessen van verschillende vormen van Yoga voor je verzameld!

Een ander nadeel van online Yoga op Youtube is dat het merendeel van de lessen slecht in kwaliteit is. Niet alleen de kwaliteit van beeld en geluid, maar ook de lesopbouw.

Yogadocent is geen beschermd beroep, dus iedereen die het leuk vindt kan een les op YouTube zetten. Leuk, maar daardoor gaat wel de kwaliteit en effectiviteit van de les omlaag.

2. Yoga apps

Een andere optie voor online Yoga zijn apps die je op je smartphone kunt installeren. Zelf ben ik hier niet zo’n fan van. Het beeld is vaak klein en ook deze apps zijn vaak in het Engels.

3. Online Yoga cursussen of programma’s

YouTube video’s zijn natuurlijk leuk, maar het zijn wel vaak ‘losse flodders’.

Wat bedoel ik hier mee?

Vaak wil je aan een specifiek onderdeel werken tijdens je practice.

Je wilt je bijvoorbeeld focussen op flexibiliteit in je heupen of het versoepelen van je rug. Of je bent meer op zoek naar meditatie, of je wilt je echt richten op het leren van een bepaalde moeilijke asana zoals de hoofdstand of de handstand.

Wanneer dit het geval is en je wilt dit serieus leren, zijn YouTube video’s hier niet ideaal voor.

YouTube video’s bevatten vaak maar een klein gedeelte van de inhoud om iets te leren. Er komt vaak veel meer bij kijken en dat vind je niet terug in de gratis Yoga video’s die je op YouTube kunt vinden.

Als je echt wilt werken aan een bepaald iets, dan kan ik je aanraden om te investeren in een online Yoga cursus of programma.

Het kost je vaak maar een paar tientjes, en op deze manier weet je zeker dat je de komende maanden genoeg materiaal hebt om mee te oefenen en jouw persoonlijke doelen in je practice te bereiken.

Bovendien kan je verwachten dat wanneer je investeert in een online Yoga cursus of programma, dat de eigenaar van de cursus je helpt en ondersteund bij problemen en vragen als je die hebt.

Een voorbeeld van zo’n online programma is onze Yogacursus voor beginners.

In plaats van losse houdingen of lessen te volgen via YouTube, kun je hier aan de slag met een complete cursus waarin je alles leert wat je moet weten als beginner. En wij ondersteunen je als je vragen hebt!

yoga docenten

4. Online Yoga abonnementen

Naast specifieke programma’s of Yogacursussen, kan je soms ook voor een abonnement kiezen.

Je betaalt dan vaak ergens tussen de €10 en €20 per maand en daarvoor krijg je toegang tot alle Yogavideo’s voor zolang je geabonneerd bent.

Afhankelijk van het Yoga abonnement dat je kiest, kan dit een ontzettend goede investering zijn. Het is een stuk voordeliger dan lessen bij een studio en je kunt zo vaak als je wilt en wanneer je maar wilt oefenen en kiezen uit honderden verschillende lessen.

Zoals je vast wel weet hebben we zelf een tijdje terug ons Practice Platform gelanceerd waar we ontzettend enthousiast over zijn.

Op dit platform vind je losse lessen en cursussen in verschillende Yogastijlen, video’s met een diepgaande uitleg over Yogahoudingen, meditaties, ademhalingsoefeningen en nog veel meer!

Een goed online Yoga abonnement helpt je om de Yogastudio overal mee naar toe te nemen. Of je nu thuis bent of op reis, overal kan je blijven practicen! Wist je trouwens ook al dat we ons Practice Platform regelmatig updaten met nieuwe video’s?

Klik op de afbeelding hieronder om ons Practice Platform te bekijken!

practice platform

5.Online Yoga challenge

Zelf aan de slag met Yoga oefeningen online? Doe mee met onze 7 dagen online thuis Yoga challenge!

Bekijk de eerste video hieronder en/of schrijf je in voor leuke tips en inspiratie tijdens het volgen van de challenge.

De voordelen van online Yoga

Of online Yoga wat voor jou is, is heel persoonlijk. Hieronder laat ik je daarom graag kennismaken met de voor- en nadelen van online Yoga.

Yoga volgen via het internet heeft onder meer de volgende voordelen:

 • Lessen volgen wanneer jij dit wilt.
 • Lessen volgen waar je maar wilt.
 • Online Yoga is vaak veel goedkoper dan normale lessen.
 • Thuis wordt je niet gestoord door andere mensen om je heen.
 • Door specifieke online cursussen te volgen kun je zelf bepalen waar je aan wilt
  werken in je practice.
 • Je kunt video’s zo vaak bekijken als je zelf wilt en ze op pauze zetten.
 • Je hoeft je niet op een bepaalde tijd op een bepaalde plek te zijn.
 • Er is niemand die je vanuit huis ziet. Dus als je nog geen echte les wilt binnenstappen, maar Yoga wel wilt ontdekken, dan is online Yoga een hele goede optie.

Starten met Yoga

De nadelen van online Yoga

Online Yoga heeft ook wel een aantal nadelen. Hieronder de belangrijkste nadelen van online Yogalessen volgen via het internet.

 • Geen face-to-face contact met een Yogadocent.
 • Er is geen Yogadocent die je kan aanpassen in de houdingen.
 • Geen contact met mede-Yogi’s.
 • Vaak Engelstalige lessen
 • Advertenties (als je oefent via YouTube)
 • Wisselende kwaliteit lessen (op YouTube)

Gratis online Yoga lessen

Als je opzoek bent naar gratis online Yoga lessen, dan is YouTube het meest geschikt.

Volg vooral eens een paar video’s om te kijken of Yoga bevalt en hoe het voelt om thuis op de mat te staan. Maar geef jezelf wel de tijd om te wennen. Het kan best even duren voordat het comfortabel voelt om Yoga lessen online te volgen.

Wanneer je wat gratis Yoga video’s hebt bekeken en meegedaan via YouTube, en dit voelde goed, dan is het tijd om te kijken waar je aan wilt gaan werken. Zoek daar vervolgens een geschikte digitale Yoga cursus bij en ga lekker thuis aan de slag.

Begin bijvoorbeeld met deze playlist van onze meest belangrijke video’s.

Yoga cursus voor beginners

Ben je een beginner en wil je graag aan de slag met Yoga vanuit huis? Kijk dan zeker eens naar onze Yogacursus voor beginners.

In 9 Yoga lessen gaan we samen met jou aan de slag om de basis van Yoga onder de knie te krijgen.

Je krijgt daarnaast een Ebook met uitleg van de meest belangrijke houdingen, bonusvideo’s met losse series en uitleg over de belangrijkste onderwerpen en eventueel toegang tot een besloten Facebook groep waarin je kan connecten met andere Yogi’s.

Klik hier om meer te weten te komen!

online yoga cursus voor beginnersHeb jij al kennisgemaakt met online Yoga en zou je het aanraden? Deel je ervaringen in een reactie onder dit blog 🙂

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

1 Response

 1. Koen

  Hallo Mel en Rolf, (jullie site gevonden op google) ik ben een beetje hopeloos op zoek naar een yoga les om morgen middag een ONLINE yoga les te vervangen. Onze lesgeefster is halsoverkop naar India vertrokken omdat haar moeder ziek is. Het is een yin/yang les van 13u tot 14u, bij voorkeur in het Engels. Is iemand van jullie beschikbaar? Of kunnen jullie me iemand anders aanraden? Dank bij voorbaat! Koen

Laat een reactie achter