Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

18 mei 2014

Power Yoga oefeningen

/
Geplaatst door
/
Comments0

Power Yoga oefeningen zijn er in vele vormen. Dit komt omdat Yoga oefeningen uit allerlei Yoga stijlen in Power Yoga gecombineerd worden.

Toch lijken de Power Yoga oefeningen in een bepaald opzicht allemaal op elkaar, bij iedere oefening draait het om verbetering van de kracht, fitheid en/of lenigheid van de spieren.

Het is belangrijk om van te voren goed te informeren over het niveau van een Power Yoga les. Wanneer je een beginner bent en je sluit aan bij een les voor gevorderden, kun je wat problemen krijgen met het uitvoeren van de oefeningen. In het ergste geval kun je zelfs geblesseerd raken.

Power Yoga oefeningen

De basis van Power Yoga oefeningen

Een van de basisoefeningen binnen de Power Yoga, is de zogenaamde “berghouding“.

De berghouding gaat als volgt: je staat rechtop met een rechte rug, en je armen slap langs het lichaam hangend. Vanuit deze positie breng je de armen zijwaarts omhoog, tot je als het ware een “dakje” boven je hoofd gemaakt hebt.

De berghouding is erg goed voor het versterken van de nek- en schouderspieren.

Vanuit deze houding kunnen Yogi letterlijk veel kanten op. Zo zijn er oefeningen die vanuit de berghouding de “Namasté houding” aannemen, waarbij de handen voor het lichaam tegen elkaar gedrukt worden.

Ook zijn er oefeningen waarbij vanuit de berghouding meer door de rug gebogen moet worden, het doel van deze oefeningen is vaak het versterken van de onderrug.

De berghouding vormt dus eigenlijk de basis van alle staande oefeningen binnen de Power Yoga.

Power Yoga oefeningen 2.0, voor de gevorderde Yogi

Voor gevorderde Yogi zijn Power Yoga oefeningen net zo uitdagend, zo niet uitdagender als voor de beginnende Yogi. het geheim hierachter zit hem in de creativiteit waarmee gevorderde Yogi alle kanten op kunnen binnen de Power Yoga.

Omdat Power Yoga oefeningen altijd gebaseerd zijn op het verbeteren van de spierconditie, is het gemakkelijk voor de sportieve Yogi om even af te kijken in de sportschool, dé plek waar mensen ook bezig zijn met het verbeteren van de spierkracht.

Kijk gewoon eens af bij verschillende fitness apparaten. Bedenk de gewichten weg en kijk puur naar de beweging. Bedenk vervolgens: “kan ik deze beweging ook zónder dit apparaat maken?”.

Is het antwoord daarop “ja”, dan kun je gaan experimenteren met je nieuwe zelfverzonnen Power Yoga oefening.

Waar moet ik op letten bij mijn zelfverzonnen Power Yoga oefening?  

Niet alleen binnen de Power Yoga, maar bij Yoga in het algemeen, is het belangrijk om bij iedere oefeningen te letten op de volgende punten:

– Is mijn houding goed?

– Is mijn ademhaling goed?

– Voelt de oefening goed?

Door deze drie punten goed in gedachte te houden voorkom je dat je jezelf verkeerd belast, en daarmee ook blessures!

Hebben we belangrijke Power Yoga oefeningen gemist volgens jou? Of wil je iets anders delen? Laat hieronder je reactie achter!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter