Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

7 apr 2018

Wat heb je nodig voor je eerste Yoga les?

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een gastblog van Lisanne van Superyoga.nl


Gefeliciteerd, je hebt de stap gezet! Yoga is “always a good idea en eigenlijk zou iedereen het ‘moeten’ doen. Hoewel er vroeger een ietwat stoffig imago rondom Yoga hing, is het vandaag de dag enorm populair.

Super goed dat ook jij de stap hebt genomen om aan jouw lichaam en geest te gaan werken. Yoga is namelijk niet alleen enorm goed voor het lichaam, maar je zult ook snel merken dat je lichter door het leven zult gaan.

Eerste Yogales

Wat heb je nodig voor Yoga?

Of je er nu voor hebt gekozen om je aan te melden bij een Yogastudio of thuis aan de slag gaat met een cursus van Happy With Yoga, er zijn een aantal items die je nodig zult hebben voor je eerst Yoga les.

In dit artikel kun je lezen wat handig is om mee te nemen naar Yoga en wat fijn is om te dragen. Een goede voorbereiding is het halve werk ;-).

Het is aan te raden om van tevoren even te vragen bij de studio waar je les gaat volgen, of er bepaalde Yoga hulpmiddelen zijn die je daar vrij kunt gebruiken, zodat je niet onnodig iets aanschaft.

Yoga accessoires

Yogamat

Een goede Yogamat is de nummer één accessoire voor Yoga beoefenaars. Of je nu in een Yogastudio, thuis of op het strand jouw Yoga oefeningen doet, je wilt natuurlijk het allerliefste een fijne Yogamat hebben die je de perfecte grip geeft bij alle asana’s.

Daarnaast is het belangrijk dat je een Yogamatje kiest die past bij de vorm Yoga die je beoefent. Is jouw Yoga practice intensief of zweet je snel? Kies dan een goede anti-slip Yogamat. Op dit moment zijn de Liforme matten razend populair door hun goede grip. In dit artikel kun je alles lezen over de Liforme Yogamat.

Doe je Yin of Restoritive Yoga? Kies dan voor een extra dikke Yogamat. Of misschien wil je jouw mat vaak meenemen naar de Yogastudio of sportschool, dan is een lichtgewicht travel Yogamat een uitkomst.

Weet je nog niet zeker of Yoga het helemaal voor je is? Dan kun je natuurlijk een basic sticky yogamat kopen, en deze later eventueel vervangen door een kwalitatief betere mat.

Yogamat tas

Neem al jouw Yoga essentials handig en beschermd mee in een mooie Yogatas. Veel Yogatassen hebben extra vakjes voor bijvoorbeeld jouw persoonlijke eigendommen of andere Yoga accessoires.

Bij Superyoga vind je een breed assortiment Yogamattassen in verschillende kleuren en met verschillende prints, het oog wil ook wat natuurlijk :).

Yogablok

Een Yogablok wordt gebruikt als hulpmiddel om bepaalde oefeningen gemakkelijker uit te kunnen voeren.

Als beginnende Yogi is een blok handig om bij bepaalde asana’s te gebruiken, zoals de Halve Maan en de Driehoek. Een Yogablok van kurk is het meest populair, omdat deze goede grip en stabiliteit biedt.

Yogariem

Een Yogariem is een fijn hulpmiddel voor beginnende, maar ook ervaren Yogi’s. Een riem kan bijvoorbeeld prettig zijn bij de Zittende Tang.

Je brengt de riem om de voeten en houdt de uiteinde in de handen. Breng de armen iets naar achter, hou de ruggenwervel zo recht mogelijk en voel hoe de borst zich opent.

Het gebruik van een Yogariem kent wel een aantal spelregels. Het is niet de bedoeling dat je teveel trekt aan de riem bijvoorbeeld. Zie de Yogariem vooral als hulpmiddel om milimeter voor milimeter een houding te verdiepen, dus niet als oplossing om een Yogahouding te ‘volbrengen’.

Yoga is zoals we allemaal weten heel goed voor lichaam en geest, maar ook bij Yoga geldt; neem kleine stapjes en luister goed naar de signalen van je lichaam.

Yoga handdoek

Een Yoga handdoek is niet direct een must, maar wel een handig hulpmiddel als je wegglijden op de Yogamat ervaart. Ze worden ook wel Hot Yoga Towel genoemd.

Een Yogahanddoek heeft het formaat van een gemiddelde Yogamat, is licht in gewicht en wordt gebruikt als absorberende anti-slip laag over de mat. Een Yogatowel neemt zweet zeer goed op, zodat je grip houdt op de mat.

Je kunt hier trouwens meer lezen over grip op de Yogamat.

Meditatiekussen

Eén van de meest gebruikte Yoga accessoires is een meditatiekussen. Veel Yogalessen beginnen en/of eindigen met een meditatie oefening. Een goede zithouding is dan heel belangrijk en voor veel Yoga beoefenaars is dat fijner op een special Yogakussentje.

Lees hier meer over het kiezen van het juiste meditatiekussen.

Yoga bolster

Een ander handig hulpmiddel is de Yoga bolster. Een bolster is een groot rond en langwerpig kussen, gevuld met boekweitkaf. Het is erg handig om als ondersteuning te gebruiken bij verschillende asana’s. Leg bijvoorbeeld de bolster in de lengte van je ruggengraat waardoor je jouw hele bovenlichaam opent.

Een ander voorbeeld is om de bolster onder de knieen te leggen bij Savasana waardoor de ruggengraat goed contact maakt met de ondergrond.

Oogkussen

Aan het eind van een Yogales komt de Savasana houding vaak aan bod. Bij deze asana lig je plat op je rug op een Yogamat en laat je stap voor stap jouw lichaam volledig ontspannen.

Tijdens deze ontspanningsoefening is een oogkussentje super fijn om je nog beter af te kunnen sluiten en compleet te ontspannen. Veel Yoga oogkussens hebben een fijne geur, zoals de geur van lavendel.

Deken

Tijdens Savasana koelt je lichaam af. Een dekentje is dan heel fijn. Veel Yoga beoefenaars gebruiken bijvoorbeeld een fleece dekentje, een grote omslagdoek of meditatiedeken. Daar kun je lekker onder kruipen en genieten van de eindontspanning.

Wat doe je aan naar Yoga?

Naast Yoga accessoires heb je natuurlijk een comfortabel Yoga outfit nodig. Met nadruk op comfortabel. Tijdens Yoga wil je geen last hebben van te strakke, knellende kleding, ritsen, zakken of knopen.

Ook Yogakleding gaat mee met de laatste trends, maar er zijn ook genoeg basics die je kunt mixen en matchen tot jouw droomoutfit. De meeste Yogamerken zijn eco en duurzaam, wel zo Yoga 🙂

Maar wat doe je aan naar Yoga? Dat is afhankelijk van de intensiteit van de Yogales en natuurlijk wat jij fijn en mooi vindt.

Geniet van jouw eerste Yogales!

Namasté,

Lisanne

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter