Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

14 mrt 2018

De beste Yoga Mat 2019: review Liforme

/
Geplaatst door
/
Comments8

Dit is een gastblog van Lisanne van Superyoga.nl


De beste Yoga mat ‘in town’

Veel Yogi’s en Yogini’s zoeken hem: de aller beste anti slip Yoga mat voor elke yoga-practice. De ultieme Yoga mat waar je ook met zweethanden en voeten super goede grip hebt.

Er zijn een aantal manieren om meer grip op de Yogamat te hebben. Maar de allerbelangrijkste is natuurlijk de juiste yoga mat kopen voor de yoga-vorm die je beoefent.

Het is heel vervelend als je wegglijdt op je mat tijdens yoga oefeningen, want het kost dan moeite om de focus te houden en de asana goed uit te voeren. Daarom gingen wij van Superyoga.nl met hulp en tips van Rolf & Mel op zoek naar het aller beste yogamatje van 2019.

beste yoga mat 2018 review liforme

Review Liforme Yoga mat

Onlangs werden we door Melanie en Rolf getipt op de yogamatten van het merk Liforme. We waren direct nieuwsgierig en zijn de matten natuurlijk gaan testen. En wauw! We zijn ontzettend enthousiast over de Liforme Yoga mat.

Lees hieronder de review. Ook delen Rolf, Melanie en een aantal klanten hun ervaringen over de Yoga mat.

Liforme Yogamat Unboxing

Het ontvangen van de Liforme yogamat was al een feestje. De mat zit in een stevige witte doos van gerecycled karton. Daar zit een mooie eco yogatas in met het matje. De yogatas is super stevig, waterdicht, heeft een sterke ritssluiting en verstelbare draagband. Er zit een instructieboekje bij met alle info over de yoga mat.

Van welk materiaal is de Liforme yogamat gemaakt?

De Liforme Yogamatten zijn gemaakt van een mix van natuurlijk rubber en eco-polyurethane. Deze combinatie is het ‘gouden duo’ en volgens het merk het geheim achter de uitstekende grip en anti slip laag. Het voordeel van natuurrubber is dat het super sterk is en goed isoleert. Polyurethane is een buigzaam en slijtvast materiaal.

Is het een eco en duurzame yoga mat?

Jazeker! Tijdens het ontwikkelen van de uiteindelijke Liforme yoga matjes waren ‘super grip’ en ‘soft cushioning’ and ’truly planet friendly’ de drie belangrijkste speerpunten. De matten zijn PVC vrij en gemaakt van non-toxic materialen, zoals natuurlijk rubber. En ze gaan heel lang mee. Leuk weetje: mocht je de mat in de grond stoppen, dan zijn ze volledig afbreekbaar binnen 1 tot 5 jaar (voor PVC is dit 100 tot 1000 jaar!).

Voor welk type Yoga is de Liforme mat geschikt?

De Liforme Yoga mat is geschikt voor vrijwel elke vorm van Yoga, voor zowel beginners als gevorderden. Ook juist als je zweet of als de luchtvochtigheid in een ruimte hoger is dan gemiddeld, waardoor je gladde handen krijgt, biedt deze mat nog steeds uitstekende grip. De 4,2 mm is wat zachter (cushioning) dan de 2 mm variant, maar qua grip en anti-slip is er geen verschil.

De extra dunne yogamat van 2 mm dikte is ideaal als je de mat regelmatig mee wilt nemen of als je het prettig vindt om zo veel mogelijk contact te hebben met de ondergrond. De 4,2 mm dikte biedt iets meer ‘zachtheid’ De enige yogavorm waar we een andere mat voor aanraden is Yin Yoga en Restorative Yoga. Dan is een extra dikke Yoga mat, met meer cushioning verstandiger.

Wat maakt deze yogamat zo bijzonder?

Naast de fantastische grip en anti slip laag van deze yoga mat, zijn ook de zogenaamde Alignment Markers een mooie feature. Dit zijn de lijnen op de mat die je helpen om handen en voeten beter te plaatsen bij asana’s. Wat wij tot slot bijzonder vinden aan de mat is de duurzaamheid. Met deze mat kun je jaren vooruit, ook bij intensief gebruik.

Ervaringen Liforme Yoga mat 4,2 mm en Travel mat 2 mm

ervaringen liforme yoga mat

Rolf (Happy with Yoga):

Tot een aantal maanden geleden was de Manduka Pro altijd onze favoriete Yogamat. Echter hebben Mel en ik sinds kort een nieuwe favoriet! 🙂 De matten van Liforme. Als ik een intense Vinyasa practice doe is mijn mat normaal gesproken binnen de kortste keren drijfnat van het zweet. Het bijzondere van de Liforme matten is dat ze een nog betere grip hebben wanneer ze nat worden. Of je mat nu nat of droog is, je staat vast en stabiel en je glijdt nergens geen. Ideaal als je wilt werken aan een juiste alignment en je gewoon op de essentie van je practice wilt richten. De matten zijn redelijk prijzig, maar als je regelmatig op de mat staat en serieus wilt werken aan je practice is dit de investering absoluut waard. Iedereen aan wie ik de mat heb aangeraden denkt er hetzelfde over; je kijgt er geen spijt van. Deze mat wordt echt je nieuwe beste vriend! 🙂

Shanna: 

Wat ik direct heel prettig vond aan de mat waren de alignment markers. Ik kan nu veel duidelijker zien hoe ik mijn handen en voeten plaats. Ik ben beginner en beoefen een rustige vorm van yoga, maar heb toch altijd last van met name zweethanden. Wegglijden met de Neerwaartse Hond dus, maar met de Liforme yogamat is dat niet het geval. Echt heel fijn! Ik heb de 2mm variant getest, omdat ik mijn mat altijd meeneem en dus voorkeur heb voor een lichte mat. Het is wel echt veel dunner dan ik gewend was, dus dat was even wennen. Soms leg ik de mat over mijn oude mat heen, en dan heb ik een iets zachtere ondergrond. Ook dat gaat prima!

Marianne:

Als ik de mat in één woord zou moeten omschrijven is het: geweldig! Ik beoefen twee keer per week verschillende vormen van yoga, meestal met een flinke intensiteit. En daar hoort zweten bij! Glibberen is nu verleden tijd met mijn nieuwe yogamat van Liforme. Ik kan hem iedereen aanraden!

Anja:

De Liforme mat is een fantastische yogamat. Hij is 100% anti slip en je voelt gewoon de kwaliteit. Zelf leef ik van én voor Yoga, dus voor mij is het logisch om de beste yogamat te kopen, ongeacht de prijs. Toch kan ik me wel voorstellen dat het voor anderen een behoorlijke uitgave is. Ik heb daarom cursisten op mijn mat oefeningen laten doen en we kwamen tot de conclusie dat het elke euro waard is. De meeste cursisten zijn begonnen met een paar standaard goedkope yogamatten, daarna toch overgestapt op een wat duurdere variant, die ook niet altijd aan de verwachting voldeed. Bij elkaar opgeteld komt dat op hetzelfde neer uiteindelijk qua prijs. Als docent zou ik iedereen die yoga beoefent zeker Liforme aanraden, Yoga wordt er nog leuker van!

Hopelijk ben je weer wat wijzer geworden na het lezen van dit blog! 🙂

Namasté, Lisanne

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

8 Responses

 1. William Boeckx

  Ik heb mij begin dit jaar een mat van Liforme aangeschaft. Heb nu voldoende grip bij bepaalde oefeningen. Blijkbaar slorpt de bovenste laag van dit matje het zweet direct op. Zeer tevreden over…

 2. Joanne

  Deze mat is in één woord geweldig. Ik beoefen al jaren yoga van rustig tot zeer dynamisch. Ondanks mijn manduka pro had ik toch het probleem dat ik soms weggleed en daardoor niet goed in een assana kon komen. Met de Liformmat is dat verleden tijd. Leuk is dat de yogi’s in de poweryogales allemaal om zijn. Niets dan positieve reacties en wat een leuk gezicht al die mooie gekleurde matten. Nog een voordeel de mat is vrij snel op temperatuur en dat is voor een koukleum zoals ik natuurlijk een hele prettige bijeenkomstigheid.
  Deze mat is echt zijn geld dubbel en dwars waard. Voor mij écht geen andere meer.

  Joanne van Onkelen

  1. Rolf

   Amen! 😉 Haha, super om te horen dat je zo enthousiast bent over deze Yoga mat Joanne! Wij denken er hetzelfde over! Bedankt voor je reactie!

 3. Ellen

  Ik denk er ook over deze mat aan te schaffen – ik vroeg me af of jullie na 2 jaar ook nog enthousiast zijn over deze mat? Of wordt hij slechter naarmate de tijd vordert? Ik ben benieuwd! Groetjes, Ellen

  1. Sven Poldervaart

   Hi Ellen!

   2 jaar later zijn we nog steeds dik tevreden. Een goede aanschaf dus als je het ons vraagt 🙂

 4. Hester

  Klopt het dat de mat van Liforme niet meer verkocht wordt door jullie op de site van superyoga.nl? Ik heb gezocht maar kan hem niet vinden op de site van jullie. Wel op andere sites.

Laat een reactie achter