Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

15 apr 2014

Yoga buikspieroefeningen, op naar de zomer!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Yoga buikspieroefeningen, op een verantwoorde manier werken aan een platte en gespierde buik. Of natuurlijk gewoon om je buikspieren wat meer te verstevigen.

Misschien houdt het jou ook wel bezig. Je zou graag wat meer spieren op willen bouwen, maar je ziet het niet zitten om naar een sportschool te gaan en te gaan fitnessen.

Ook ben je een beetje klaar met de eindeloze zelfde buikspieroefeningen. Maar wat nu? Kan Yoga mij misschien helpen bij het opbouwen van buikspieren?

Ja zeker! Yoga biedt verschillende mogelijkheden om toename van buikspieren te bevorderen. En deze oefeningen kun je, net zoals bij alle andere oefeningen, naar wens aanpassen.

Lees snel verder wat Yoga buikspieroefeningen voor jou kunnen betekenen. En natuurlijk met een aantal praktische en gemakkelijk toepasbare oefeningen.

yoga buikspieroefeningen

Voorbeelden van Yoga buikspieroefeningen

De volgende Yoga oefeningen zijn gericht op het verstevigen van de buikspieren:

De boomhouding. Eigenlijk een evenwichtsoefening, maar tegelijkertijd ook een (lichtere vorm) van een buikspieroefening. Tijdens deze oefening span je de buikspieren namelijk goed aan.

Hierbij plaats je één voet van hiel tot tenen goed aan de grond. De andere been plaats je met de voetzool tegen het onderbeen. De handen zijn boven het hoofd met de handpalmen tegen elkaar. Blijf even in deze houding.

De plank. Een intensievere buikspieroefening. Hierbij plaats je de onderarmen en handen op de grond. De onderarm staat 90 graden op de bovenarm. De bovenarm staat recht onder de schouder. De benen strek je naar achteren weg. Je tenen krul je in de mat. Span je buikspieren aan.

In deze plankhouding kom je voor een gedeelte van de mat. Op het moment dat je merkt dat je in je schouders gaat hangen of pijn gaat voelen, stop je met de oefening. Deze oefening kan namelijk erg intensief zijn.

Als je nog meer uitdaging wilt, kun je ook Chaturanga toepassen.

Ook kun je gebruik maken van liggende Yoga buikspieroefeningen. Onderstaande video geeft je een aantal goed toepasbare voorbeelden.

Yoga buikspieroefeningen bij lichamelijke klachten

Misschien heb je wel rugklachten of een andere lichamelijke klacht, waardoor je niet in staat bent intensieve buikspieroefeningen uit te voeren. Geen probleem! Aanpassingen binnen de Yoga oefeningen zijn altijd mogelijk. Vraag desnoods een professional om een op maat gemaakte aanpak.

Het vaak zwaar belasten van de buikspieren, zoals het geval kan zijn bij te vaak zware buiktraining bij fitness, is ongezond. Maar het kan daarbij ook leiden tot blessures. En niet alleen in het gebied van de buik, maar ook in andere delen van het lichaam.

Afwisseling tussen zware en lichtere buikspieroefeningen kan een goede optie zijn. En natuurlijk het afwisselen van verschillende spiergroepen. Zowel bij fitness als bij Yoga, of bij een combinatie van beiden, is dit een aanrader.

Kijk vooral wat bij je past. Luister naar je lichaam en bouw de oefeningen rustig op. Ook de Yoga oefeningen kunnen namelijk intensiever worden als je ze langer aanhoudt of vaker uitvoert. 

Ook raden we aan na de inspanning, ontspanning toe te passen. Kijk gerust nog eens naar ons artikel over Yoga ontspanningsoefeningen.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter