Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

4 mrt 2014

3 Yoga thuis oefeningen die je gemakkelijk kunt doen

/
Geplaatst door
/
Comments0

Het is een beetje een cliché, maar we hebben het allemaal druk en steeds meer mensen raken gestrest.

We merken daarom ook dat steeds meer mensen behoefte hebben aan Yoga oefeningen. Deze kunnen je namelijk helpen om juist wat meer balans te vinden en een beetje te ont-stressen.

Maarja, hoe maak je dan die tijd voor Yoga als je al zo’n druk leven hebt?!

Elke dag naar Yoga les kost toch weer minstens anderhalf uur tijd. Tijd die we eigenlijk niet kunnen missen.

Maar waarom niet gewoon zelf eventjes Yoga thuis doen? Het hoeft geen uren te duren, en het kan bijvoorbeeld een heerlijk begin van de dag zijn, waar door je de hele dag meer energie hebt.

Of juist aan het einde van de dag, waardoor je hoofd weer even lekker tot rust komt en je daarna lekker kunt gaan slapen.

In dit artikel hebben we 3 Yoga thuis oefeningen voor je uitgezocht.

Plan per dag een kwartiertje (langer mag natuurlijk ook) om een aantal van deze oefeningen te doen.

Je zult al snel merken dat je de bewegingen gaat herkennen en dat je beter in je vel komt te zitten door Yoga dagelijks toe te passen.

yoga thuis oefeningen

Yoga thuis oefeningen #1:  De Yoga Zonnegroet

De eerste van onze 3 Yoga thuis oefeningen is de Yoga Zonnegroet. De Yoga Zonnegroet wordt vanzelfsprekend in de ochtend uitgevoerd.

De Yoga Zonnegroet is ideaal om de dag mee te beginnen, omdat de spieren gestretcht worden en de bloedsomloop lekker op gang komt. Daarnaast werkt het ontspannend en begin je lekker relaxt aan je dag.

Hieronder een video waarin de Yoga Zonnegroet voorgedaan wordt (video is in het Engels):

Yoga thuis oefeningen #2: 5 Tibetanen Yoga

Het dagelijks uitvoeren van Tibetanen Yoga heeft veel positieve uitwerkingen op zowel lichaam als geest. De organen, zenuwen, maar ook de klieren worden positief beïnvloed. Je lichaam is zowel fysiek als mentaal en emotioneel in evenwicht.

Nummer 2 van deze Yoga thuis oefeningen past perfect bij de Happy with Yoga Lifestyle, omdat je er energie van krijgt waardoor je meer kunt genieten van de dingen die je leuk vindt.

Hieronder een video waarin de 5 Tibetanen Yoga wordt voorgedaan:

Yoga thuis oefeningen #3: Yoga ontspanning

Nummer 3 en de laatste van de Yoga thuis oefeningen gaat vooral om ontspanning en is heerlijk om te doen voor het slapen gaan.

Het zorgt ervoor dat je de drukte van de dag achter je laat en langzaam overgaat tot je nachtrust. Heel fijn dus om eventjes te doen voor dat je je bed in stapt!

Hieronder weer een video (Engels) van deze Yoga oefening voor thuis. Na de oefening kan er bijvoorbeeld ook nog worden afgesloten met een korte meditatie.

We hopen dat we de drempel om Yoga thuis te gaan doen, ietsje voor je verlaagd hebben.

Veel plezier met de oefeningen en als je vragen hebt kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter