Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

3 dec 2018

Cadeautips voor Yogaliefhebbers

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een gastblog van Lisanne van Superyoga


Love the giver more than the gift – Brigham Young

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken. Op de radio kunnen we genieten van de ultieme kerstsongs en de kerstboom straalt in vele huiskamers. De hoogste tijd dus om pakjes rondom de boom te leggen. Iemand verrassen met een persoonlijk cadeau is heel leuk, maar soms ook een uitdaging.

Bedenk in ieder geval dat ‘geven’ niet alleen gaat om datgene wat je aan de ander geeft, maar ook om hoe je het geeft. Met een liefdevolle intentie is elk cadeau fantastisch.

Als jij op zoek bent naar een cadeau voor een yogaliefhebber lees dan vooral verder. Ik deel graag een aantal yoga cadeautips waar elke yogi of yogini blij verrast mee zal zijn.

(PS Heb je keuze stress of wordt je hebberig van alle mooie yoga cadeautjes, lees dan eens het blog Mindful shoppen ;-))

Cadeautips voor yogaliefhebbers

Ohm Kaarsenhouder

Het is het meest bekende Yoga symbool: het Ohm teken. Het staat voor het eerste geluid van de schepping, de adem die bij het woord hoort. Het Ohm symbool staat ook wel voor eeuwigheid, oneindigheid en het universum. Het is de oorsprong van alle gebeden en mantra’s.

Een betekenisvol en bijzonder symbool kunnen we dus wel zeggen die iedere Yoga beoefenaar kent. Een Ohm kaarsenhouder is dus een prachtig cadeau voor thuis bij elke Yogi en Yogini.

Chakra geurkaarsen

Net als ‘Ohm’ is vrijwel elke Yogalover bekend met de 7 Chakra’s. Er zijn veel leuke ‘chakra cadeaus’ te verkrijgen. In het kader van de gezellige feestdagen met alle mooi verlichte huizen zijn Chakra geurkaarsen de leukste tip.

Elke chakra heeft zijn eigen werking en betekenis. Leuk dus om je iets te verdiepen en een chakra te kiezen die naar jouw inzicht op dat moment het beste past bij de ontvanger. De chakra kaarsen zijn per chakra verkrijgbaar, maar ook in mooie sets of zelfs alle 7 chakra’s verenigd in één kaars.

Geluksstenen

Er zijn momenten in het leven waarop iemand wel wat extra geluk kan gebruiken. Hoe leuk is het dan om iemand een beetje geluk te schenken in de vorm van geluksstenen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie steen met een symbool zoals de lotusbloem, welke staat voor zuiverheid, puurheid, jouw schoonheid, innerlijke groei en de verbinding met het universum.

Ook kun je gaan voor een zakje met drie edelstenen (ook wel de Gouden Driehoek genoemd)? De zakjes met een amethist (werkt ontspannend), bergkristal (reinigt de energie van een ruimte) en rozenkwarts (zorgt voor liefde en gezelligheid in huis) brengen niet alleen veel goeds, maar zijn ook nog prachtig.

Chakra kaarsen

Mini boeddha’s

Sinterklaas, de Kerstman en Boeddha…. wie kent ze niet :-)? Elke yoga liefhebber heeft waarschijnlijk wel één of meerdere boeddha’s thuis staan. De gedachte achter het geven van een Boeddha is dat deze geluk brengt.

Als je op zoek bent naar een klein cadeautje voor een dierbaar persoon die zich graag bezig houdt met spiritualiteit, dan is een mini boeddha beeldje een leuke geste. Klein, maar met een waardevolle boodschap.

Wil je iemand bijvoorbeeld geluk, harmonie en gezondheid wensen? Ga dan voor een mini Thaise Boeddha. Liever geluk, blijheid, succes en welvaart geven? Dan is de Happy Boeddha het perfecte cadeau. En als iemand een reis gaat maken of nieuw pad inslaat, dan past een mini Ganesha het beste.

Een handig weetje: er wordt vaak gezegd dat je geen Boeddhabeeld voor jezelf mag kopen, maar dit is een fabeltje. Het gaat om de intentie waarmee je het aan een ander of jezelf geeft. Als dat met liefde is, dan is er niets mis mee om jezelf een Boeddha te schenken.

Spirituele sieraden

Als je weet dat de ontvanger naast een liefde voor Yoga ook een liefde voor sieraden heeft, dan zijn hangers met een spiritueel tintje natuurlijk extra leuk om te geven. Een ohm of chakra hangertje van zilver, mooie flower of life oorbellen of een chakra armbandje.

Mediteert hij of zij graag? Dan is een houten mala armband of ketting een leuke gift. Deze hebben een specifiek aantal kralen die geteld worden tijdens een meditatie. Zo wordt bij een ketting een mantra, affirmatie of intentie 108 keer herhaald. Misschien een leuk idee om er een kaartje bij te voegen met een liefdevolle affirmatie voor hem of haar!

Mooie woorden

Naast een leuk cadeau zijn lieve woorden en een dikke knuffel misschien nog wel veel mooier om te geven.

Neem de tijd om iets te schrijven vanuit het hart. Wist je dat ontvangen wenskaarten één van de meest bewaarde cadeaus is!? Mensen stoppen het in kistjes, lades of bij fotoalbums die lange tijd niet open gaan. Maar als ze geopend worden, dan is de boodschap die geschreven is telkens weer ontroerend.

Hopelijk heb ik je met deze tips kunnen inspireren voor het perfecte cadeau!

Fijne feestdagen!

Namasté, Lisanne

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter