Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

5 aug 2014

De 5 populairste smoesjes om niet aan Yoga te doen (#2 hebben we allemaal wel eens gebruikt)

/
Geplaatst door
/
Comments0

Ik heb ze allemaal gehoord. En ik heb ze jaren geleden ook zelf allemaal gebruikt. Toen ik Yoga leerde kennen werd ik afgeschrikt door alle slanke meiden die zichzelf helemaal in de knoop konden leggen, terwijl ik niet eens mijn tenen aan kon raken.

Ik had geen mooie Yogabroek, kon geen tien seconden in de kleermakerszit zitten en kon mezelf niet op m’n adem concentreren. Reden genoeg dus om niet aan Yoga te doen.

Hieronder staan de 5 populairste smoesjes die mensen gebruiken om niet aan Yoga te doen. Ik weet zeker dat je ooit wel eens één van deze smoesjes gebruikt hebt ;-).

De 5 populairste smoesjes om niet aan Yoga te doen

1. Yoga is te zweverig.

Het verbaast me nog steeds hoeveel mensen dit denken. Yoga is ontzettend populair en wordt wereldwijd door miljoenen mensen gedaan. Het is bewezen dat Yoga stressklachten verminderd, de kracht en gezondheid van je lichaam verbeterd en je makkelijker kunt ontspannen.

Natuurlijk zijn er ook vormen van Yoga die meer gericht zijn op het spirituele, maar Power Yoga bijvoorbeeld is juist heel erg gericht op het fysieke. Zoek een vorm van Yoga die het beste bij jou past.

2. Ik ben niet lenig genoeg voor Yoga.

Deze kennen we allemaal. En in feite is dit het slapste excuus dat er bestaat. Een van de redenen dat je aan Yoga wilt doen is toch omdat je de fysieke toestand van je lichaam wilt verbeteren? Je zegt toch ook niet ik ga niet op voetbal, want ik kan niet voetballen? Of ik ga niet naar school, want ik kan niet lezen?

Precies. Je wilt Yoga doen omdat je jezelf, fysiek, mentaal en spiritueel wilt ontwikkelen. Je beginpunt maakt daarbij niets uit, Yoga is voor iedereen.

aan yoga doen

3. Ik heb geen tijd.

Oké dit smoesje is eigenlijk juist een reden om wél aan Yoga te gaan doen. Als je geen tijd hebt betekent dit vaak dat je een druk, gehaast en stressvol leven leidt. Nietwaar?

Je tijd is het meest waardevolle bezit dat je hebt. Als het voorbij is komt het nooit meer terug. Ga daarom niet met oogkleppen op door het leven. Neem de tijd op stil te staan en te reflecteren. Neem de tijd om tot jezelf te komen. Yoga is hier perfect voor.

4. Maar ik hou van een wijntje en een hamburger.

Het is niet zo dat je een Non of Monnik wordt als je aan Yoga gaat doen. Je kan nog steeds naar feestjes gaan en lekker uit eten met een wijntje als je een Yogi bent.

Ik vind het heel fijn om gezond te leven. Daar voel ik me prettig bij en daar krijg ik energie van. Maar dat wil niet zeggen dat ik nooit meer een wijntje drink, of niet meer gezellig mag barbecuen, of uit eten mag.

5. Ik ben geen 25-jarig meisje met een slank lichaam en een hippe gekleurde broek.

Ik weet het. Omdat Yoga zo populair is wordt er ook veel aan marketing gedaan. En de mensen die je op plaatjes voorbij ziet komen zijn geen goede vertegenwoordiging van de werkelijkheid.

Yogi’s zijn er in alle soorten en maten. Doe aan Yoga. Voel je Yogi. De wereld heeft meer Yogi’s zoals jij nodig. Geen modellen die een paar mooie kleren aantrekken en in een ingewikkelde houding gaan staan, waar vervolgens een foto van wordt gemaakt.

Vond je dit artikel leuk om te lezen? Deel het dan met je vrienden en familie en inspireer ze om ook aan Yoga te gaan doen!

PS: Laat me weten wat jouw grootste excuus is / was om niet aan Yoga te doen.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter