Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

8 apr 2019

Gezonder leven – begin het voorjaar goed met deze 10 tips!

/
Geplaatst door
/
Comments1

Dit is een gastblog van Julia Vergeer van BeleefWatJeEet.nl


Gezonder leven… Het voorjaar is vaak het moment dat we er weer aan beginnen te denken.

De zon begint te schijnen en de dikke truien zijn verleden tijd. Vaak is dat het moment waarop we wakker geschud worden om serieus aan onze gezondheid te werken. Best zonde eigenlijk, want een gezonde levensstijl hoeft zeker geen straf te zijn!

In dit blog deel ik 10 tips met je om gezonder leven op de lange termijn mogelijk te maken. Ben je er klaar voor?

Gezonder leven

Gezonder leven met deze 10 tips!

Bij gezonder leven denk je waarschijnlijk meteen aan gezond eten. Natuurlijk werkt gezond eten enorm voor meer energie, maar met alleen gezond eten ben je er niet. Uiteindelijk gaat het om je hele mindset.

Door de juiste balans tussen lichaam en geest te vinden, werk je toe naar langdurige fitheid. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Deze 10 tips helpen je op weg!

1. Kom van de bank af!

Natuurlijk is het heerlijk om soms op die bank neer te ploffen maar dat kan ook nog nadat je even bent gaan wandelen buiten. Dit geeft je uiteindelijk veel meer energie.

2. Lachen 🙂

Lachen vermindert stress en dat zorgt er voor dat je hormonen meer in balans komen. Want weer de nodige energie oplevert.

3. Mediteer

Hier voorkom je een hele berg energievretende ergernissen mee. Ze zijn er nog wel maar je kunt er veel beter mee omgaan als je mind rustig is.

4. Wekker = wakker worden!

Stap uit bed zodra de wekker gaat. Als je gaat snoozen zorgt het ervoor dat je hormoonhuishouding van slag raakt. Dit geeft een vermoeid gevoel voor de rest van de dag. En dat is nou net niet wat we willen.

5. Gezonder leven door gezonder te snacken

Kies een tussendoortje die de bloedsuikerspiegel mooi stabiel houdt. Zoals een handje ongebrande, ongezouten noten of groente.

6. Begin de dag goed

Begin de dag goed met een zonnegroet! Een van de bekendste yoga-oefeningen die bestaat uit een aantal verschillende houdingen. Begin er met bijvoorbeeld 5. Echt een super begin van een energieke dag.

7. Chocola (ja je leest het goed!)

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat een klein stukje chocola verkwikkend kan werken! Kies wel degene met een hoog cacaopercentage (minimaal 72%). En snoep met mate.

8. Klein maar fijn

Wie van de kleine dingen in het leven geniet laadt steeds hiermee de een beetje batterij op. Dingen waar je blij van wordt zorgen dat de energie blijft stromen.

9. Vermijd suiker

Ieder lichaam is anders en iedereen reageert anders op voedsel. Maar waar niemand goed op reageert is suiker. Suiker maakt moe. Af en toe een stukje chocola mag best, maar wees alert.

10. Laat je energie stromen!

Chi is je levensenergie ook wel prana genoemd. Mediteer, doe aan yoga, let op je ademhaling, lach, omring je met mensen die je liefhebt, dit alles zorgt ervoor dat je chi/ prana blijft stromen!

Gezonder leven = gezonder eten

Zoals ik al zei, met gezonde voeding alleen ben je er niet, maar het is wel een belangrijk onderdeel!

Een goede start van de dag is deze groene smoothie met havermout. Hiermee heb je al je voedingsstoffen in 1x binnen. Wat koolhydraten, vetten en eiwitten. Dit zorgt ervoor dat je super lang verzadigd blijft. En dat je bloedsuikerspiegel mooi stabiel blijft!

Groene Smoothie

Wat heb je nodig voor 1 smoothie?

  • 200 ml plantaardige melk (ik neem altijd havermelk)
  • 1 banaan
  • klein handje bevroren mango
  • klein handje bevroren bosvruchten
  • 2 handen spinazie (vers)
  • 1 el macapoeder (goed voor de hormoonbalans)
  • 1 el kokosolie
  • 3 el havermout

Doe dit alles in de blender en blend tot er een mooie smeuïge substantie ontstaat. Drink je smoothie rustig op. Ook dit helpt om langer verzadigd te blijven.

Geniet van de beginnende lente en de eerste zonnestralen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

1 Response

Laat een reactie achter