Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

24 mei 2015

7 Redenen waarom mannen aan Yoga zouden moeten doen! Mannen, op je mat!

/
Geplaatst door
/
Comments5

Ja. Je hebt gelijk.

De meeste Yogalessen worden het drukst bezocht door dames.

Maar in tegenstelling tot wat je misschien denkt, kunnen veel mannen toch echt wel een Yogalesje gebruiken

Dus mannen, waar blijven jullie?!

Misvattingen over Yoga

Als je dit leest en je hebt nog nooit aan Yoga gedaan, geloof me mannen, ik weet precies hoe jullie je voelen.

Sterker nog….

Ik dacht er een aantal jaren geleden precies hetzelfde over.

Yoga is zweverig.

Yoga is raar.

Je moet lening zijn om Yoga te doen.

Yoga is alleen voor vrouwelijke mannen.

Yoga is alleen voor vrouwen.

(Je knikt nu vast hevig ja op bovenstaande punten)

Maar ik ga je vertellen dat je het mis hebt. Bovenstaande punten zijn misvattingen over Yoga. En ik spreek uit eigen ervaring.

Yoga heeft mijn leven positief veranderd. En het kan voor jou hetzelfde doen.

Dus ga een een keer met je vrouw/vriendin/moeder/zusje of wie dan ook mee (of ga gewoon stiekem alleen), wees open-minded en laat je verassen door de positieve effecten van Yoga.

Yoga kan door iedereen beoefend worden, ongeacht of je man of vrouw bent, welke leeftijd je hebt, hoe je je voelt, waar je vandaan komt of waar je in gelooft.

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom jij als man een Yogales zou moeten proberen.

Ik zal ze hieronder voor je op een rijtje zetten.

7 Redenen waarom mannen aan Yoga zouden moeten doen

1. Het is een goede workout

Oke.

Yoga is veel meer dan alleen maar een workout.

Maar toch is dit de reden waarom mensen in eerste instantie een Yogales komen volgen. Later merken ze vaak dat het veel meer is dan jezelf helemaal in het zweet werken.

Ja, er zijn ook hele rustige vormen van Yoga. Maar misschien vind je het leuker om eerst een wat actievere vorm van Yoga te proberen.

Wedden dat je matje aan het einde van de les drijfnat is na een les poweryoga of vinyasa-flow Yoga?

mannen yoga

2. Het maakt je flexibeler

Hou je veel spanning in je lichaam vast of is je lichaam zo stijf als een plank? Des te meer reden om een Yogales te proberen!

Je hoeft absoluut niet lenig te zijn om te beginnen met Yoga.

Het stretchen van verschillende spieren maakt je niet alleen soepeler en sterker, maar zorgt er ook voor dat je lichaamshouding beter wordt.

Een een betere lichaamshouding = meer zelfvertrouwen.

3. Je voorkomt er blessures mee

De kans is groot dat je nog een andere sport doet. Bijvoorbeeld een teamsport zoals voetbal, of basketbal. Of misschien wel hardlopen of fitnessen.

Hoe dan ook, Yoga helpt je bij het beoefenen van andere sporten. Doordat je lichaam flexibeler en sterker wordt door Yoga, heb je dus ook minder kans op blessures tijdens het sporten.

Je bent met Yoga wat bewuster met je lichaam bezig. Je let op je postuur, observeert hoe je lichaam beweegt en je verkent de grenzen van wat je lichaam kan.

Hierdoor krijg je meer controle over je lichaam en weet je beter wat het wel en niet kan. Dit betekent dat je je minder snel zult blesseren.

4. Helpt je beter te slapen

Jij bent als man tussen de 20-60 jaar in de bloei van je leven. Je bent sterk, gezond en je wilt van alles. Je dromen najagen en herinneringen creëren.

Hiervoor heb je natuurlijk een sterk en gezond lichaam nodig. Maar het kan er ook wel eens voor zorgen dat je te veel wilt.

Je wilt zoveel dingen tegelijk doen in je leven en het maximale eruit halen, dat je begint te piekeren of je nu wel de juiste keuzes aan het maken bent.

Dat piekeren leidt niet alleen tot stress, maar kan er ook voor zorgen dat je ’s nachts wakker ligt.

Je kent het wel.

Dat gevoel wanneer je niet kan slapen en er duizend en één dingen door je hoofd gaan die je nog wilt en moet doen. Het zorgt ervoor dat je maar niet in slaap komt.

Door dat Yoga houdingen en technieken je ook meer ontspanning en rust geven, leer je ook om je gedachten te kalmeren.

De rommel in je hoofd opruimen eigenlijk.

Met wat oefening van deze technieken en oefeningen uit de Yoga zul je binnen de kortste keren weer slapen als een klein babytje.

5. Je mentale veerkracht groeit

Als man wordt er door alles en iedereen om je heen veel van je gevraagd.

Soms wel iets te veel.

Mensen verwachten ook fanalen van je. En dat is niet altijd terecht.

Maar als je hier slecht mee om kunt gaan, kan het voor veel frustraties zorgen. Soms kan het zelfs leiden tot depressiviteit.

En dat is niet goed.

Yoga leert je om meer en bewuster met jezelf bezig ze zijn. Door je aandacht wat meer naar binnen te richten en te observeren wat er eigenlijk om gaat in dat drukke koppie van je, creëer je meer mentale rust.

Je bent beter in staat om met druk en veranderingen in je omgeving om te gaan. Je staat simpelweg wat sterker in je schoenen.

6. Mediteren is het nieuwe fitnessen (alleen dan voor je brein)

Mensen beginnen zich nu langzaam maar zeker te realiseren dat ze zowel hun lichaam als geest fit en gezond moeten houden.

Dit kan met mediteren. Hier is niets zweverigs aan.

Ik weet het, je staat vast niet te trappelen om direct te gaan mediteren. Toch zijn er erg veel voordelen van mediteren te benoemen.

Wat als ik je zou zeggen dat het New York Knicks NBA basketbal team meditatie gebruikt als geheime wapen?

Cool toch?

Ik denk dat we dit in de toekomst steeds meer gaan zien. Topprestaties leveren heeft niet alleen te maken met je lichaam, maar ook met je geest.

De rust en focus bewaren op het moment dat dingen onzeker en spannend zijn. Dat is een van de dingen die je kunt leren door mediteren.

7. Je investeert in jezelf

Yoga is een investering in jezelf.

In plaats van constant maar rond te rennen als een kip zonder kop zonder doel, creëer je met Yoga een stukje bewustzijn in je leven.

Je krijgt betere reflectie op jezelf en de dingen waar je mee bezig bent. Wat je doelen zijn, de dingen die voor jou belangrijk zijn, de ervaringen die je wilt hebben, en de mensen die je in je leven wilt hebben.

Er zijn geen redenen om Yoga NIET een keer te proberen.

PS: Als je dit leest als vrouw, maak het dan jouw missie om meer mannen op de Yogamat te krijgen en deel dit bericht via mail, of social media met alle mannen waarvan jij vindt dat ze wel een Yogalesje kunnen gebruiken!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

5 Responses

 1. Mijn voornaamste reden was dat het mijn week stilzette. Je ineens beseft in wat voor een gejaagde en kapitalistische maatschappij je zit. Voor mij is het echt een moment om uit “De Matrix” te zijn. Unplugged.

 2. Bart

  Ik wil de rust ervaren die ik ervan kan krijgen.
  Best wel lastig om met de dames mee te trainen.
  Coach zegt dat ook de dames er een beetje aan wennen.
  Sinds ik ben begonnen heb ik ieder geval heerlijk geslapen.
  Mijn geest is rustiger als ooit en mijn duizeligheid is een stuk beter.

Laat een reactie achter