Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

16 jul 2014

4 redenen waarom Yoga je helpt om te ontspannen voor het slapen

/
Geplaatst door
/
Comments0

Ik krijg de laatste tijd veel vragen van mensen of Yoga ook kan helpen om beter in slaap te vallen.

Zoals je inmiddels wel weet heeft Yoga veel voordelen:

8 voordelen van Yoga

Maar helpt Yoga ook echt om beter in slaap te vallen?

De reden waarom mensen vaak slecht slapen is terug te leiden naar stress. Eenmaal in je bed gekropen na een drukke dag, is het moeilijk om de knop om te zetten en al je gedachten van je af te laten glijden.

Je gaat vaak nog een tijdje door met piekeren over alles wat er die dag gebeurd is, en wat er morgen weer komen gaat.

Vrij lastig om dan in slaap te komen. En mocht je toch in slaap vallen, dan zijn je hersenen toch nog al deze gedachtes aan het verwerken, waardoor je in feite minder goed uitrust.

Het is dus belangrijk om te ontspannen voor het slapen, zodat je hersenen tot rust komen en je kwalitatief betere nachtrust krijgt.

Dit kan door middel van Yoga. Ik zal je hieronder uitleggen waarom.

ontspannen voor het slapen

Yoga helpt je ontspannen voor het slapen

1. Meditatie hoort bij Yoga. Door middel van meditatie zet je de stress van vandaag de dag even opzij. Je focust je op jezelf en probeert je gedachten rustig opzij te zetten.

Een korte meditatie helpt je om te ontspannen voor het slapen gaan. Het creëert rust in je hoofd waardoor je lekkerder kunt slapen.

2. Een serie Yoga oefeningen voor het slapengaan helpt om de spieren te ontspannen. De spanning van spieren loslaten zorgt ervoor dat je comfortabeler ligt en makkelijker in slaap kunt komen en blijven.

Lees hier meer over Yoga oefeningen voor het slapengaan

3. Focussen op de ademhaling kalmeert de geest. Door te concentreren op je ademhaling zorg je er als het ware voor dat je uit het stressvolle ritme van de dag komt. Je gedachten springen gedurende dag van de een naar de ander. Concentratie op de ademhaling brengt de rust terug.

4. Yoga oefeningen helpen je om te ontspannen voor het slapen omdat het ook de bloedcirculatie op gang brengt. Hierdoor stroomt het bloed beter door je lichaam waar door het herstel van je lichaamscellen ook verbeterd. Yoga voor het slapengaan zorgt er daarom voor dat je ’s ochtends weer energieker op staat.

Yoga oefeningen voor het slapen gaan

In onderstaande YouTube video hebben we een serie van Yoga oefeningen voor het slapen gaan opgenomen die je zelf thuis kunt volgen.

Meer oefeningen om te ontspannen voor het slapen?

Als je meer oefeningen wilt om beter in slaap te kunnen vallen, kijk dan eens naar ons online Yoga Nidra programma.

Bij Yoga Nidra leer je om bewust tot een diepe ontspanning te komen. Een uur Yoga Nidra kan voelen als 4 uur slaap en je lichaam komt tot een diepe ontspanning.

Klik op de afbeelding hieronder om meer te leren over deze krachtige techniek.

Yoga Nidra

 

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter