Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

3 jul 2014

7 Oefeningen om te ontspannen

/
Geplaatst door
/
Comments0

Oefeningen om te ontspannen zijn in ons drukke leven niet alleen een fijne afwisseling, af en toe is het gewoon bittere noodzaak.

Het kan verschillende oorzaken hebben dat je op zoek bent naar oefeningen om te ontspannen. Misschien heb je het druk met je werk, studie, of persoonlijke leven.

Al deze situaties vragen om oefeningen om te ontspannen, maar die oefeningen kunnen er niet precies hetzelfde uit zien. De locatie waar je jouw oefeningen om te ontspannen wil gaan uitvoeren is daarbij namelijk van groot belang!

oefeningen om te ontspannen

De locatie voor jouw oefeningen om te ontspannen

De locatie voor jouw oefeningen om te ontspannen is bepalend voor de oefeningen die je kan gaan doen. In het gangpad van de trein wat ontspanningsoefeningen doen staat misschien wat vreemd.

Bepaal daarom eerst waar je jouw oefeningen wilt gaan uitvoeren:

  • Ik wil mijn oefeningen onderweg of tijdens mijn werk of andere activiteiten uitvoeren.
  • Ik wil mijn oefeningen thuis of in een eigen ruimte uitvoeren.

Kies een van de twee, wat voor jou haalbaar en praktisch is om te doen!

Oefeningen om te ontspannen voor thuis

Wanneer je een eigen ruimte tot je beschikking hebt is dat natuurlijk het mooist. Je wordt niet bekeken door anderen, en je kunt rustig de tijd nemen om alle oefeningen goed uit te voeren.

Daarbij heb je ook veel meer mogelijkheden tot je beschikking. Je kunt thuis nu eenmaal meer ontspanningsoefeningen uitvoeren dan tijdens je werk.

Ontspanningsoefeningen voor thuis bestaan er in allerlei soorten en maten. Grofweg kan je een onderscheid maken tussen zittende-, liggende- en staande oefeningen.

Voorbeelden van ontspanningsoefeningen die je thuis kunt uitvoeren zijn:

Zelf ontspanningsoefeningen verzinnen is ook goed mogelijk. Zolang je maar goed let op een rustige ademhaling, en een ontspannen lichaamshouding. Daarbij kan het sluiten van de ogen je helpen om je beter te ontspannen.

In de bovenstaande houdingen kun je ook gemakkelijk een meditatie uitvoeren, ook de beginnende Yogi’s! Deze meditaties hebben ook een rustgevende werking.

Oefeningen om te ontspannen voor tussendoor

Ontspanningsoefeningen onderweg, op je werk, tijdens een tentamen, enzovoort, zijn allemaal mogelijk. Het enige probleem hierbij is, dat je erg beperkt bent in je mogelijkheden.

Het is dan ook erg aan te raden dat je ontspanningsoefeningen voor tussendoor naast ontspanningsoefeningen voor thuis doet.

Ontspanningsoefeningen voor tussendoor beperken zich vaak tot een basisoefening die in alle situaties toepasbaar is.

Deze oefening bestaat uit de volgende stappen:

1. Ga zitten op een stoel

2. Strek je rug helemaal uit

3. Sluit je ogen

4. Leg je handen op je bovenbenen

5. Haal langzaam en rustig adem

Deze ontspanningsoefening is op eigenlijk elke situatie toepasbaar. Onderweg of op je werk kun je deze gemakkelijk uitvoeren.

Misschien heb je op bijvoorbeeld jouw werk de mogelijkheid om meerdere oefeningen te kunnen uitvoeren. Hoe dan ook is het sowieso handig om thuis al ontspanningsoefeningen te doen.

Ontspanningsoefeningen voor tussendoor moeten daarbij alleen toegepast worden als verrijking van je ontspanningsoefeningen die je thuis al uitvoert.

Kijk voor meer ontspanningsoefeningen nog eens naar ons artikel ‘3 praktische Yoga ontspanninsoefeningen voor meer rust!’, ‘Rustgevende Yoga oefeningen’ en ‘Hoe kan ik ontspannen? 5 tips’.

Meer praktische tips ontvangen?

Wil je graag meer praktische Yoga ontspanningstips ontvangen? Gemakkelijk toepasbaar, ook onderweg en op het werk? Lees dan alvast wat praktische tips voor Yoga in het dagelijkse leven in ons gratis te downloaden Ebook. Vul hieronder je naam en email in.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter