Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

29 apr 2014

Yoga en meditatie, ontdek je pure ik!

/
Geplaatst door
/
Comments2

Yoga en meditatie, een goede combinatie om lichaam en geest optimaal met elkaar in verbinding te brengen. Erg fijn als je in een drukke periode zit of al snel last hebt van stress.

Yoga laat je in beweging komen en meditatie zorgt daarbij voor de nodige rust. Even een momentje voor jezelf, waardoor je energieker wordt, maar ook leert te ontspannen. Door dit moment op een dag in te lassen, ben je in staat daarna geconcentreerder te werken en helderder na te denken.

Bij Yoga en meditatie richt je je op het hier en nu. Gisteren en morgen zijn even niet belangrijk. Je leert je te richten op de dingen die er op dit moment toe doen, waardoor je rustiger wordt.

yoga en meditatie

Yoga en meditatie, maak het onderdeel van je leven

Om ervoor te zorgen dat je de optimale voordelen van Yoga en meditatie kunt ondervinden, is het belangrijk deze regelmatig uit te voeren en toe te passen.

Op deze manier zul je de effecten optimaal kunnen beleven, omdat je Yoga en meditatie onderdeel maakt van je leven. Want zeg nu zelf, je kunt nog zoveel over een onderwerp lezen, maar het beleven is pas de echte sleutel tot succes!

Merk je dat je last hebt van uitstelgedrag of zie je door je drukke agenda al snel geen mogelijkheid? Plan dan de Yoga en meditatie momenten in. Zo kun je jezelf er gemakkelijker toe zetten.

Beginnen met Yoga en meditatie?

Vooral in het begin kan het bij meditatie lastig zijn je te concentreren op jezelf of de stilte in jezelf. Sterker nog, het kan soms in het begin eng en confronterend zijn.

Door geleide meditatie toe te passen, bijvoorbeeld doormiddel van een visualisatie (een verhaal of voorwerp, ondersteuning van muziek), kun je je beter op een bepaald punt concentreren. Daarna kun je als je er klaar voor bent, je bij de meditatie meer op jezelf en naar binnen richten.

Yoga kan je vele voordelen als flexibiliteit, rust, ontspanning en kracht bieden. Wel is het belangrijk rekening te houden met je eigen grenzen. Luisteren naar je eigen lichaam, zal lichaam en geest pas optimaal met elkaar in verbinding brengen.

Leer te stoppen als je lichaam dat aangeeft en niet te forceren, zo zul je uiteindelijk de positieve effecten ervaren.

Ook kan een rustige ruimte met een goede plek (bijvoorbeeld een goede Yoga mat) waar je Yoga oefeningen goed uit kunt voeren, positief werken. Zorg er gelijk voor dat er ook materiaal aanwezig is om een langere tijd ontspannen te kunnen zitten.

Denk hierbij in het begin bijvoorbeeld aan een meditatiekussen. Deze kan je helpen om de meditatie beter uit te voeren, omdat je de ongemakken bij het zitten je niet meer kunnen afleiden.

Al eerder schreven we een artikel over ‘Meditatie voor beginners’ en ‘Yoga oefeningen voor beginners’. Praktische voorbeelden, waardoor je vandaag nog kunt beginnen met Yoga en meditatie!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

2 Responses

  1. Monique

    Hallo Rolf en Melanie,

    Sinds de cursus discover your dharma vallen veel stukjes op zijn/haar plaats. Ik lees momenteel veel van jullie blogs.
    En dit is/was er 1 van 🙂 dank jullie wel voor alles tot op heden.

    Namasté

Laat een reactie achter