Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

3 jan 2017

Happy Slow Year!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een gastblog van Miriam Evers van Slowww.nl.


Een nieuw jaar!

De tijd van goede voornemens, nieuwe mogelijkheden en kansen. Je voelt de wilskracht door je lijf stromen, je bent er helemaal klaar voor! Wil je van 2017 een Happy Slow Year maken, waarin aandacht, kwaliteit, focus en de lange termijn centraal staan? Dan heb ik hier wat tips.

Happy Slow Year

3 Tips voor een Happy Slow Year

1. Wat gaat er allemaal al goed?

Snel aan de slag met al die goede voornemens! Maar, wacht even. Was het allemaal niet zo best dan? Of valt dat eigenlijk best mee?

Vergeet niet bij de overgang naar het nieuwe jaar ook stil te staan bij alles wat gewoon al heel goed gaat en waar je happy mee bent. Happy with Yoga. Happy with familie/vrienden/muziek/werk….. vul maar in! Ik schreef hier eerder dit blog over.

2. Minder is meer

Zijn er heel veel dingen die je anders of beter zou willen? Wil en doe ze dan niet allemaal, maar kies er eentje uit, en ga heel aandachtig en zorgvuldig met dat goede voornemen om.

Misschien wil je bijvoorbeeld vaker thuis yoga beoefenen? Maak dan een echt plan, waarin je bijvoorbeeld met jezelf afspreekt dat je iedere ochtend de mat uitrolt en een paar oefeningen doet.

Ook 1x de zonnegroet doen telt mee als je een keer echt geen zin en tijd hebt. En, bedenk alvast een plan wat je gaat doen op moeilijke momenten (slecht geslapen, ziek etc) , zodat je hier al over hebt nagedacht.

Beter 1 voornemen heel goed doen dan 4 voornemens vroegtijdig afbreken!

3. Plan regelmatig slow-momenten in je leven

Ons leven is vaak hectisch, waardoor je soms het gevoel kan hebben dat je geleefd wordt. Je staat de hele dag ‘aan’ en reageert continue op prikkels van buitenaf, in de vorm van gesprekken, je smartphone of televisie.

Je reageert vaak op de automatische piloot (gelukkig maar, anders zou je helemaal gek worden), maar als dat teveel gebeurt, verlies je het gevoel van contact. Contact met jezelf en met anderen.

Als je regelmatig slow-momenten inlast, waarbij je je aandacht wat meer naar binnen keert, zorg je voor de juiste balans. Denk hierbij aan een boswandeling maken, met je volle aandacht met je kinderen spelen, een boek lezen, naar muziek luisteren, mediteren of aan yoga doen, koken, etc. Vaak is het al winst als je die activiteiten doet zonder daarnaast ook wat anders te doen (smartphone! 🙂 )

Mijn goede voornemen is dat ik geen goed voornemen heb… 🙂 Heel flauw want ik heb ze natuurlijk wel, maar voor  mij is het veel belangrijker om stil te staan bij alles wat al goed is.

Wat is jouw goede voornemen?

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter