Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

17 mrt 2014

3x Ochtend Yoga, begin je dag goed! (Incl. Video)

/
Geplaatst door
/
Comments2

Ochtend Yoga, dé oplossing voor mensen die ’s morgens moeilijk kunnen opstarten. Op het moment dat je in de ochtend Yoga beoefent, zul je op een energieke manier je dag goed te beginnen. En het positieve effect merk je de hele dag door.

Een belangrijk punt is wel, dat het ’s morgens beter uit bed komen, al start met het ’s avonds naar bed gaan. Zorg ervoor dat je niet te vol zit van het eten, je schoon je bed in stapt. Misschien een kop warm water. Tref een goede voorbereiding voor een optimale nachtrust.

Is er ’s ochtends veel tijd voor nodig? Welnee, zelfs 10 minuten eerder opstaan kan al grote positieve gevolgen hebben. Benieuwd hoe je in vrij weinig tijd al veel resultaten kan boeken? Lees dan snel verder! 

ochtend yoga

3 korte Ochtend Yoga oefeningen

1. De Yoga Zonnegroet. Er komt een goede doorstroming van de energie op gang. Je Chakra’s worden op een positieve manier geopend, je wordt flexibeler en je gebruikt een totale Yoga ademhaling. Een rustige opbouw van 3 tot 12 keer is van groot belang 

2. 5 Tibetanen Yoga. 5 oefeningen die je achter elkaar uitvoert. Hierbij is het ook belangrijk dat je een rustige opbouw hanteert. Ook bij 5 Tibetanen Yoga zorg je ervoor dat je Chakra’s op een juiste manier geopend worden.

3. Diverse Asana’s. Pas diverse Asana’s toe die erop gespitst zijn om het lichaam op te warmen voor de meditatie. Denk hierbij vooral aan het opwarmen van de bekkenspieren en het toepassen van de totale Yoga ademhaling in het bekken. De Stoel Yoga houding is hier een goed voorbeeld van.

Check ook even onderstaande video voor een korte serie ochtend Yoga oefeningen die we voor je hebben gemaakt. Zeker als je een druk baasje bent zijn deze oefeningen ideaal. Je hebt er slechts vier minuten voor nodig.

Wil je langer aan de slag? Doe de oefeningen uit de video dan gewoon meerdere keren of combineer het samen met de Zonnegroet.

Na het uitvoeren van diverse Yoga oefeningen is het van belang om meditatie toe te passen. Bij een hele korte ochtendsessie van bijvoorbeeld 5 à 10 minuten is een totale eindontspanning niet van belang. Je kunt na de oefeningen direct de meditatie toepassen.

Bij de meditatie richt je je helemaal naar binnen. Het is de bedoeling dat je je alleen op je ademhaling concentreert. Alle gedachten die voorbij komen, zet je opzij. In het begin kan het fijn zijn om naar een kaarsje te kijken tijdens de meditatie. Je naar binnen richten kan dan onwennig en onprettig aanvoelen. Later kun je dit uitbouwen tot de stilte in jezelf vinden.

Als je geen ochtendmens bent, is het wel aan te raden eerst te kijken of deze oefening voor je werkt. Het kan vooral in het begin voorkomen dat de concentratie op je adem weg ebt en je in slaap valt. Dan moet je alsnog vol stress je haasten om op tijd op je werk te zijn… 😉

Ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met een nieuwe ochtend routine en voel me fitter, scherper en energieker. Benieuwd welke ochtend routine ik heb? Betaal via een Facebook of Twitter bericht en ik laat het je meteen zien:

De ademhaling tijdens Ochtend Yoga

De ademhaling is tijdens het beoefenen van Ochtend Yoga van groot belang. Door een totale Yoga ademhaling toe te passen, komt er meer zuurstof in je bloed. Dit zorgt ervoor dat je doorbloeding gestimuleerd wordt en je meer energie krijgt.

Door de dag heen last van een korte, gejaagde ademhaling? Ook dan kan de Yoga je rust en energie bieden. En het is ook gemakkelijk toe te passen van achter je bureau!

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

2 Responses

  1. xandra

    Mooie blog en het werkt. Ik doe al een paar maanden in de ochtend de 5 Tibetanen( ben nog aan het opbouwen want 21x is best zwaar) en daarna een 10 min meditatie. Heerlijke start!

Laat een reactie achter