Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

13 dec 2021

Edelstenen en chakra’s: een waardevolle combinatie

/
Geplaatst door
/
Comments0

Edelstenen, heb jij daar al eens mee gewerkt?

Edelstenen hebben veel te maken met onze chakra’s, ze werken namelijk beide op een energetisch level.

Misschien vind je dit in eerste instantie een beetje zweverig, maar wanneer je begrijpt dat alles op aarde een trilling heeft en bestaat uit energie, wordt het hopelijk allemaal logischer!

Edelstenen kunnen heel erg behulpzaam zijn om de chakra’s in balans te brengen. Ben je benieuwd hoe edelstenen werken en hoe ze jou kunnen helpen?

In deze gastblog van Superyoga.nl kom je meer te weten over edelstenen en chakra’s. Je leest o.a.:

  • Wat chakra’s zijn
  • Wat edelstenen precies zijn
  • Hoe edelstenen kunnen helpen om de chakra’s in balans te brengen
  • De praktische toepassing van edelstenen

En natuurlijk nog veel meer. Lees je mee?

Vraag en antwoord

1.Waar gebruik je edelstenen voor?

Je kunt edelstenen gebruiken om een disbalans in je lichaam te herstellen.

2.Hoe gebruik je edelstenen?

Je kunt een edelsteen op een plek op je lichaam leggen die jij in balans wilt brengen. Dit kun je bijvoorbeeld doen tijdens een meditatie waarbij je plat op je rug ligt.

Je kunt edelstenen ook bij je dragen in de vorm van sieraden of bijvoorbeeld in je broekzak.

Wat zijn chakra’s?

Het woord chakra is afkomstig uit het Sanskriet en betekent zoiets als ‘draaiend wiel van licht’. Chakra’s zijn energiepunten in je lichaam. Je kunt ze niet met het blote oog waarnemen, maar ze hebben effect op je lichaam en je geest.

Als je een blokkade in één of meerdere chakrapunten hebt, kan dit voor vervelende lichamelijke en mentale klachten zorgen.

Er bevinden zich 7 hoofdchakra’s in ons lichaam. Elke chakra heeft een eigen betekenis, thema en kleur.

In de video hieronder legt Rolf je alles uit over de chakra’s.

Eerste chakra – Wortel chakra

Kleur – Rood

Het eerste chakra begint onderaan je lichaam en bevindt zich om precies te zijn ter hoogte van je stuitbeen. Het wortel chakra houdt zich bezig met hoe je in het leven staat. Voel je je geaard, stabiel en in contact met de aarde en met jezelf?

Tweede chakra – Heiligbeen chakra

Kleur – Oranje

Het tweede chakra vind je op de onderbuik, tussen de navel en de geslachtsdelen in. Het heiligbeen chakra gaat over je gevoel, verlangens, voortplanting en je seksualiteit. Ben jij liefdevol naar jezelf en je medemens?

Derde chakra – Navel chakra

Kleur – Geel

Het derde chakra bevindt zich net boven de navel. De thema’s van het navel chakra zijn onder andere identiteit, eigenwaarde en innerlijke kracht. Het heeft te maken met discipline en zelfbeeld.

Zit jij lekker in je vel? Lukt het jou om je doelen te bereiken?

Vierde chakra – Hart chakra

Kleur – Groen

Het vierde chakra is gelegen bij je hart op het midden van de borst. Het hart chakra is het middelste chakrapunt van de zeven hoofdchakra’s en vormt daardoor het chakrapunt dat de bovenste en onderste drie chakra’s bij elkaar brengt.

Het hart chakra houdt zich bezig met de liefde, gevoelens van liefde voor alles en iedereen op aarde. Andere thema’s zijn medeleven, balans vinden en zelfacceptatie.

Vijfde chakra – Keel chakra

Kleur – Blauw

Je vindt het vijfde chakra ter hoogte van het keelgebied. Bij het keel chakra draait alles om communicatie.

Communiceren kan op verschillende manieren met je stem door te praten maar ook zingen en chanten zijn manieren om je keel chakra te uiten. Durf jij jouw waarheid uit te spreken, te zeggen wat je echt vindt en voelt?

Zesde chakra – Derde oog chakra

Kleur – Indigo

Het zesde chakra vind je op het voorhoofd tussen de wenkbrauwen in. Het derde oog chakra gaat om waarnemen. Hoe beter jouw derde oog chakra is ontwikkeld hoe meer je in contact staat met jouw intuïtie.

Zevende chakra – Kruin chakra

Kleur – Paars

Het zevende chakra is gevestigd op de kruin van je hoofd. Het kruin chakra is het centrum van ons bewustzijn. Het is het chakra dat zorgt voor eenheid, vertrouwen en verlichting. Het kruin chakra is ook ons meest spirituele chakrapunt.

Hoe breng je de chakra’s in balans?

Wanneer de chakra’s uit balans zijn, kan dit zoals gezegd vervelende klachten geven. Er zijn verschillende manieren om je chakra’s weer in balans te brengen.

Je kunt bijvoorbeeld yoga oefeningen uitvoeren die gericht zijn op je chakra’s of je kunt een meditatie doen gericht op de chakra’s.

Chakrameditatie 

Mediteren is een zeer geschikte manier om je chakra’s weer in balans te brengen. Bij een chakra meditatie loop je alle zeven chakrapunten af.

In deze video vind je een geleide chakra meditatie.

Daarnaast zijn er meditaties die specifiek gericht zijn op één chakrapunt. Bij deze meditaties worden visualisaties gebruikt die zeer effectief zijn en zorgen voor een betere focus en intentie.

Een andere manier om de chakra’s te harmoniseren, is met behulp van edelstenen.

Wat zijn edelstenen?

Edelstenen zijn mineralen die ontstaan in de natuur, diep in de aarde. Sommige edelstenen zijn miljoenen jaren geleden ontstaan. Ze worden daarom ook wel de schatten van de aarde genoemd.

Door natuurlijke processen in de natuur worden stoffen gevormd die samen een mineraal vormen. Er zijn verschillende gradaties van ontstaan. Dit bepaalt onder andere hoe zeldzaam een edelsteen is.

Sommige edelstenen bestaan uit meerdere mineralen. Zodra een edelsteen uit één mineraal bestaat, is het een kristal. 

De werking van edelstenen

Alles in het leven is energie en alles heeft een trilling. Edelstenen vibreren op een eigen golflengte.

Je kunt dit vergelijken met je eigen stemming. Voel je je goed en ervaar je veel positieve emoties? Dan zend je hoge trillingen uit. Voel je juist veel negatieve emoties? Dan zend je lage trillingen uit.

Edelstenen zenden trillingen uit en daarmee beïnvloeden ze hun omgeving. Ze hebben een zeer hoge trillingsfrequentie en hebben de gave om energie te zuiveren.

Edelstenen hebben hierdoor ook direct impact op ons energetische lichaam, de chakra’s dus.

Praktische toepassing van edelstenen

Er bestaan heel veel soort edelstenen en elke edelsteen heeft verschillende kwaliteiten. Het is dus belangrijk om voor jezelf eerst te bepalen wat je wil bereiken.

Welke chakra probeer je in balans te brengen en wat heb je daarvoor nodig?

Vervolgens kies je de edelsteen die daar het beste bij past. Als je nog specifieker te werk wilt gaan kies dan voor een edelsteen in de kleur van het chakra dat je wilt harmoniseren.

Je kunt edelstenen voor korte tijd op je lichaam leggen, op de plek waar jij een disbalans ervaart. Dit kun je bijvoorbeeld doen tijdens een liggende meditatie.

Je kunt er ook voor kiezen om edelstenen als sieraad op je lichaam te dragen zodat je ze altijd bij je hebt. Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen dat dat ook nog eens mooi voor het oog is!

Het is ook een optie om een ruwe edelsteen bij je dragen in je broekzak gedurende de dag. Zo dient het als bescherming of als hulp om je te kalmeren als je bijvoorbeeld een belangrijke presentatie moet geven. 

Chakra’s en edelstenen vormen een mooie combinatie om op energetisch niveau te zorgen voor meer balans en harmonie. Dit resulteert in lichamelijke en mentale rust, iets waar vandaag de dag veel behoefte aan is.

Wil je aan de slag gaan met edelstenen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van superyoga.nl.

We zijn benieuwd: gebruik jij weleens edelstenen? Zo ja, wat is je favoriete edelsteen? Deel het hieronder in een reactie.


Deze blog is een bijdrage van Mascha van Superyoga.nl 

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter