Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

24 nov 2020

Mindset growth – 3 tips voor een krachtige Yoga mindset!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Mindset growth is een term waar we steeds meer over horen. Grofweg kan dit omschreven worden als denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Yoga kan je hier ontzettend goed bij helpen!

In dit artikel delen we drie tips voor een dagelijkse yoga mindset waarmee je je gezondheid kunt onderhouden en optimaliseren. Je komt bijvoorbeeld te weten:

  • Hoe je je natuurlijke mindset kunt omdraaien voor positievere gedachten
  • Welke rol beweging speelt bij het verbeteren van je mindset
  • Hoe je ademhaling en mindset growth aan elkaar gelinkt zijn
  • Wat de voordelen van een Yin Yoga practice zijn om je mindset te verbeteren

En nog veel meer! Lees je mee?

mindset growth

1. De basis voor mindset growth: Wees dankbaar en positief

Yoga betekent niet alleen het uitvoeren van lichamelijk oefeningen. Je instelling, dankbaarheid en gedachten spelen een belangrijke rol bij het naleven van een yoga lifestyle.

Wist je dat onze hersenen zodanig zijn geprogrammeerd dat positieve dingen voor lief worden genomen en dat negatieve op een andere manier worden opgeslagen waardoor je deze beter kunt herinneren?

Hierdoor zijn we veel vaker bezig met negatieve gedachten en problemen die in ons hoofd rondspoken.

Je kunt dit prima doorbreken door jezelf te trainen om juist het positieve op te roepen in je gedachten.

Sta per dag in de ochtend, gedurende de dag en voordat je gaat slapen eens stil bij de geluksmomentjes van die dag en laat het daar bij.

Bedenk wat je allemaal wél hebt in je leven in plaats van wat je niet hebt. Je zal merken dat je er een gelukkig gevoel aan overhoudt. Hierdoor kun je mindset growth als het ware in je dagelijks leven inbouwen.

In de video hieronder vertellen we je graag meer over hoe je dankbaarheid in je leven integreert.

2. Beweeg! En haal goed adem

Deze twee dingen zijn o zo belangrijk en klinken simpeler dan dat ze zijn. In de herfst en winter zitten we het liefst hele dagen binnen wat helemaal niet gezond voor ons is.

De verwarming creëert droge lucht wat niet goed is voor de gezondheid van je huid, haar en andere lichaamsonderdelen en het gebrek aan buitenlucht zorgt ervoor dat je hormoonhuishouding kan worden verstoord waardoor je minder goed slaapt.

Verleg je grenzen en pak een paraplu, trek een dikke jas aan en doe een heerlijke rondje door het park of ga een stukje fietsen. Je hoeft het alleen maar te doen, de rest gaat vanzelf.

Tijdens het bewegen en het zijn in de buitenlucht, is je ademhaling doorgaans beter gereguleerd dan wanneer je op je telefoon zit, op de bank ligt of aan het werk bent achter een computer. Iets wat niet iedereen doorheeft, is dat een gezonde ademhaling zorgt voor eindeloos veel gezondheidsvoordelen voor je lichaam.

Er stroomt meer zuurstof door je lichaam die je organen bereiken waardoor deze beter werken, je kunt beter nadenken en je darmen krijgen meer rust door het ontbreken van negatieve prikkels vanuit je hersenen.

De tips hieronder zullen je zeker helpen om je ademhaling te verbeteren 🙂

Aan de slag!

Schaf een yoga pakket aan of combineer een matje met een yoga blok of meditatiekussen en begin met rustig ademhalen.

Keer naar binnen toe en laat je gevoelens de vrije loop waardoor je beter kunt beseffen wat er allemaal gebeurt in je lichaam en in je hoofd.

Merk op waar je iets voelt: blokkades, pijn, een gespannen gevoel, maar ook een ontspannen gevoel of warmte. Blijf op je ademhaling letten en adem rustig in door je neus, houd je adem een seconde vast en adem net wat langzamer weer uit door je neus.

Volg deze ademhaling 10 minuten en kom erachter dat je geest telkens wil afdwalen!

Als je dit merkt, breng je aandacht dan weer terug naar je ademhaling of focus je op een gedeelte van je lichaam en besef je weer wat je daar voelt.

Na de oefening van 10 minuten zal je merken dat je een stuk meer ontspannen bent en een rustiger gevoel ervaart in je lichaam.

Combineer beweging zo vaak als mogelijk met een rustige ademhaling, dit is super gezond voor je lichaam en geest. Je onderbreekt er stress mee en gunt je lichaam de behandeling en rust die het nodig heeft.

3. Mindset growth door een dagelijkse (korte) yin yoga practice

Rusten en slapen vormen misschien wel de belangrijke instrumenten voor ons lichaam om te herstellen en energie op te doen.

Als je in het hier en nu bent en je lichaam niet uitput maar juist oplaadt, profiteer je later van veel gezondheidsvoordelen.

Even lekker niks doen, op tijd naar bed gaan om voldoende te slapen of een dagelijkse yin yoga practice: je lichaam is er dol op.

Iedereen die het druk heeft, heeft vast wel eens de gedachte gehad dat het zonde van de tijd is om teveel te slapen of uit te rusten.

Vergeet die gedachte en kies voor je lichaam en een gebalanceerde gezondheid.

Met een meditatiekussen, heerlijke warme wollen yogamat en een oogkussentje voor over je ogen ben je helemaal klaar om iedere dag van een momentje voor jezelf te kiezen. Kies een ruimte uit die voor jou fijn is qua temperatuur en lichtregulatie en zet eventueel een fijn muziekje op of steek je favoriete kaars aan.

De Yin practice

Nu is het tijd om naar binnen te keren. Lig of zit in je favoriete houding en wissel verschillende houdingen af.

Concentreer je op je ademhaling en ga met je gedachten en ademhaling naar de plekken toe die volgens jou extra aandacht verdienen. Als je voelt, kun je niet nadenken en dat is wat zo fijn is.

Inspiratie nodig voor een heerlijke korte Yin les? Doe dan de les hieronder mee 🙂

Na een paar dagen wil je niet meer zonder je ontspanningssessie! Combineer je sessies met een goede nachtrust, ga op tijd naar bed en vermijd digitaal licht van je telefoon of televisie minimaal twee uur voordat je gaat slapen.

Samen met de positieve gedachtes en de frisse buitenlucht van eerder op de dag ben je klaar voor een heerlijke nacht slaap waardoor je weer vrolijk en energiek aan de volgende dag kunt beginnen.

Namasté!


Dit is een gastblog van Lisanne van Superyoga.nl

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter