Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

31 mrt 2016

Een Detox sapkuur van 3 dagen, waarom eigenlijk?

/
Geplaatst door
/
Comments0

Een Detox sapkuur, waarom zou je dat eigenlijk doen? Als Yogi worden er vaak aan mij diverse vragen gesteld wat betreft een gezonde Yoga Lifestyle.

Mensen willen verder kijken dan alleen een Yoga les. Ze willen Yoga in het dagelijkse leven integreren. En dat is iets wat ik heel erg tof vind. Want met de Yoga Lifestyle ben je veel betere in staat om de verschillende voordelen van Yoga te ervaren.

Maar misschien vraag je je nu af waarom een Detox sapkuur dan in deze Yoga Lifestyle past?

Ik leg het je graag allemaal uit! En ik daarbij graag mijn ervaringen met een Detox sapkuur.

Waarom een Detox sapkuur zo goed in een Yoga Lifestyle past

Een Detox sapkuur is een goede manier om het lichaam eens in de zoveel tijd te reinigen. We worden namelijk vandaag de dag blootgesteld aan veel verschillende afvalstoffen.

Niet alleen de afvalstoffen die je eet, maar ook de diverse afvalstoffen die zich bevinden in de buitenlucht.

De afvalstoffen die zich ophopen in de darmen, kunnen ervoor zorgen dat je sneller vermoeid bent, er onzuiverheden op de huid ontstaan en het lichaam sneller vatbaar wordt voor verschillende ziekten.

Af en toe een Detox zorgt er dus eigenlijk voor dat je je lichaam even een goede schoonmaak geeft. En dat heeft diverse voordelen.

Voordelen van een Detox sapkuur

Er zijn verschillende voordelen te benoemen van een Detox sapkuur. Zo worden je darmen en lever gereinigd en dit zorgt ervoor dat je diverse bijkomende voordelen kunt ervaren.

Zo wordt er aangegeven dat je bijvoorbeeld een stralende huid, een betere nachtrust, meer energie en verlies van een aantal kilo’s kunt ervaren.

Het maakte mij zeker nieuwsgierig, dus daarom besloot ik om eens een driedaagse Detox sapkuur te testen. Wat zou ik zelf gaan ervaren?

Mijn Detox sapkuur ervaringen

Toen ik besloot om zelf eens een driedaagse Detox sapkuur te gaan testen, viel mijn keuze op de Juizs all day Detox sapkuur.

Waarom?

Ten eerste sowieso omdat ik een driedaagse Detox sapkuur wilde volgen die ook daadwerkelijk goed uitgebalanceerd is. Het drie dagen op sapjes leven moet je zeker niet onderschatten voor je lichaam.

Ik wilde dus zeker geen vitaminen tekort krijgen of spiermassa verliezen door deze sapkuur.

Juizs bleek al snel precies hetzelfde te willen. Eigenlijk op een verantwoorde, schone en reinigende manier te werk gaan tijdens hun driedaagse Detox sapkuur.

Daarbij zou je zoveel (en diverse soorten) juices ontvangen, dat je weinig tot geen honger zou hebben tijdens de detox.

Top! Dit leek me een goede match!

En nog geen twee weken later werden mijn sapjes diep gevroren thuis bezorgd.

Na een aantal voorbereidende afbouwdagen van mijn normale eetpatroon, startte ik met mijn Detox sapkuur.

De eerste dag leek in het begin vrij makkelijk te gaan. Ik startte mijn dag met een aantal Detox Yoga oefeningen en ervaarde eigenlijk geen honger.

Wel merkte ik dat ik gedurende de middag wat hoofdpijn kreeg en dat ik me wat slapjes begon te voelen. Maar na de soepen die ik die avond mocht eten, verdween de hoofdpijn weer.

De sapjes en de soepen vond ik allemaal heel goed te doen. Eigenlijk vond ik ze zelfs wel lekker!

Ik merkte na de eerste dag dat ik redelijk goed geslapen had en deze tweede dag niet met een honger gevoel opstond.

Ook deze dag startte ik weer, na een glas lauw water met citroen en een snufje zout, met mijn Yoga oefeningen. Ik deed weer vooral Yoga oefeningen die goed te relateren en combineren waren met de Detox sapkuur.

Denk hierbij aan reinigende gedraaide houdingen en diverse vooroverbuigingen. Daarbij maakte ik ook gebruik van Agni Sara en de Pranayama oefening Kapalbhati.

De rest van de dag heb ik naast mijn werkzaamheden, mezelf ook momentjes van rust gegund. Ik merkt namelijk dat er flink wat afvalstoffen naar boven kwamen.

Ik voelde me minder lekker in mijn vel, moest uitkijken dat ik niet te snel negatief reageerde en merkte ook aan mijn huid dat er wat onzuiverheden naar boven kwamen.

Na de soepjes van deze avond voelde ik dat ik mijn energie terug kreeg en had ik wel even last van een momentje van trek en een rommelende maag, maar de nutmilk die ik net voor het slapen gaan mocht nemen, zorgde ervoor dat dit gevoel al snel verdween.

De laatste dag van de Detox kuur merkte ik na een nacht goed slapen, dat ik wel een beetje last had van een lege maag. Ik kreeg best wel wat trek en dan met name in vast voedsel.

De juices waren nog steeds prima te doen, maar ik merkte dat ik meer behoefte kreeg aan kauwmateriaal ;-).

Wel heb ik mij ook deze laatste dag goed aan de Detox regels gehouden, maar verheugde ik me stiekem wel op de volgende dag. Daarnaast merkte ik wel dat mijn energie erg hoog was en dat ik daadwerkelijk met een ‘schoon’ idee rondliep.

Ik voelde me schoon en energiek en dat voelde echt heel fijn!

Na mijn Detox sapkuur heb ik mijn vaste voedsel langzaam opgebouwd. Daarnaast bleef ik diverse sappen drinken om mijn darmen rustig te laten wennen aan het vaste voedsel.

Ik ben mezelf er nu heel erg bewust van wat de voordelen kunnen zijn van een Detox sapkuur voor je lichaam. Je voelt je daadwerkelijk veel lekkerder in je lijf en je merkt dat deze manier van cleansen erg prettig werkt.

Zou ik je een Detox sapkuur aanraden?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik me in het begin een beetje verkeken had op de impact van een Detox sapkuur. Omdat ik zelf al erg veel bezig ben met een gezonde levensstijl, had ik van tevoren het idee dat het me wel redelijk makkelijk af zou gaan.

Maar toch merkte ik dat je lichaam in zulke omstandigheden best heftig kan reageren. Het is dus ook zeker een goede Mindfulness oefening ;-). Maargoed, je doet een Detox sapkuur ook niet voor de lol, maar om je lichaam te reinigen en weer gezond te maken.

Wel zijn de drie dagen erg goed te doen en kan ik je eigenlijk aanraden om deze dagen niet zoveel dingen te plannen. Wees lief voor jezelf, maak een lekkere wandeling, doe yoga oefeningen en meditatie, lees en kijk eens een leuke film.

Daarbij zijn de mailtjes die je dagelijks ontvang van Juizs heel leuk en motiverend om te lezen.

Luister naar je lichaam en gun jezelf even de rust die je nodig hebt.

Terrasjes, restaurants en verjaardagen zijn moeilijker dan je denkt ;-).

Ik ben zeker van plan om meerdere keren per jaar een Detox sapkuur te volgen, want eens in de paar maanden een grote schoonmaak werkt zeker positief!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter