Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

19 jun 2014

Yoga voor jongeren, laat jezelf zien!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Yoga voor jongeren, voor sommigen een grote drempel. Yoga wordt helaas vandaag de dag soms nog steeds gezien als iets heel zweverigs, waardoor je als jongere in een onzekere levensfase al helemaal niet moeten denken aan het ‘op Yoga gaan’.

En eigenlijk snap ik dat wel, want je wilt je zo min mogelijk onderscheiden. Of je hebt geen zin in gezeur, of je wilt er niet nog een verplichting bij… of…

Genoeg smoesjes te bedenken waarom je als jongere vooral niet met Yoga voor jongeren zou moeten beginnen. Maar er zijn juist onwijs veel voordelen te noemen!

Want buiten dat Yoga heel erg leuk is, biedt Yoga voor jongeren vele voordelen. Helemaal als je nog in de groei bent en je soms best wel onzeker, boos of verdrietig voelt.

Als je het eenmaal ‘gedurfd’ hebt om een Yoga les te volgen, of je moest er toevallig een keer aan deelnemen, dan komt het vaak voor dat je toch graag nog eens een lesje zou willen volgen.

Toch jammer als je dan nog niet eerder kennis gemaakt hebt met Yoga! Hieronder een aantal voordelen op een rijtje die je kunnen helpen om een beter beeld te krijgen van Yoga voor jongeren.

En waarom Yoga voor jongeren wat voor jou (en voor je vrienden) kan zijn! 

Voordelen van Yoga voor jongeren

  • Tijdens de Yoga les wordt er gewerkt aan een beter zelfbeeld. Je bent goed zoals je bent en er wordt gekeken naar de kwaliteiten die je hebt. Deze leer je ook zelf te ontdekken, waardoor je zelfverzekerder in het leven komt te staan.
  •  Er is respect voor jezelf en voor anderen. Yoga voor jongeren zorgt ervoor dat je elkaar leert te waarderen en respecteren. Normen en waarden zijn erg belangrijk. Dit helpt ook buiten de Yoga les mee aan een betere sfeer.
  • Yoga voor jongeren helpt tegen stress. In deze levensfase krijg je veel te maken met stressvolle en drukke tijden. Er wordt veel van je verwacht, zowel op school als in je vrije tijd. Ook krijg je te maken met toetsen en verschillende examens.
  • Yoga leert je ook in deze drukke tijden rustiger te blijven en alles beter onder controle te houden. Ook zul je je relaxter voelen en komt er meer rust in je lijf en hoofd.
  • Een betere concentratie is ook een belangrijk voordeel. Op school, bij het maken van huiswerk of tijdens het leren van een toets, kan het soms erg lastig zijn om je aandacht erbij te houden.Yoga voor jongeren zorgt voor diverse korte oefeningen, die je zelfs thuis kunt toepassen. Op deze manier kun je je veel beter concentreren en zul je de informatie sneller in je op kunnen nemen.
  • Je flexibiliteit neemt toe. Dat wil niet zeggen dat je gelijk je been in je nek kunt leggen, maar je wordt wel leniger. Binnen je eigen mogelijkheden.
  • Spierkracht wordt ontwikkeld. Doordat je tijdens de verschillende oefeningen gebruik maakt van verschillende spiergroepen, zul je je spieren ontwikkelen en sterker worden.

Hoe ziet een les Yoga voor jongeren eruit?

Yoga voor jongeren kan op verschillende manieren worden ingevuld. Toch wordt er vaak gekeken naar wat de groep zelf nodig heeft en wat de interesses zijn.

Hier worden de verschillende oefeningen op aangepast. Standaard wordt er tijdens de Yoga lessen vaak gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen, concentratie oefeningen, verschillende houdingen (Asana’s), ontspanningsoefeningen en meditaties.

Je komt dus niet alleen om te chillen, maar je doet ook echt nog wel wat! En als je iets even niet mee wilt doen, of je hebt last van pijn of klachten, dan mag je ook gewoon even lekker kijken.

Meer weten over Yoga voor jongeren?

Wil je graag meer informatie over Yoga voor jongeren? Neem dan gerust contact met ons op.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter