Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

4 mei 2014

Ontspanning voor kinderen, volop chillen!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Ontspanning voor kinderen, van groot belang om de rust te kunnen vinden. In deze stressvolle tijd nodig om de drukte van je af te kunnen zetten.

Doe je dit niet, dan kan dit juist op deze leeftijd, waarbij kinderen nog volop in de groei zijn, voor grote gevolgen zorgen. Juist op deze leeftijd zijn de hersenen nog heel erg in ontwikkeling.

Heb je veel last van stress, dan kan dit op deze leeftijd angststoornissen, depressie en eventueel geheugenverlies in de hand werken. Op latere leeftijd kan deze neerwaartse spiraal er zelfs voor zorgen dat kinderen vatbaarder worden voor verslavingsproblemen.

Ontspanning voor kinderen is dus nodig, maar hoe kun je dit op een gemakkelijke manier toepassen? En binnen de belevingswereld van het kind? Graag vertellen we je hieronder meer!

ontspanning voor kinderen

Ontspanning voor kinderen doormiddel van visualisatie

Als kinderen erg veel moeite hebben met het ontspannen van het lichaam, kan het helpen om gebruik te maken van een visualisatie. Dit spreekt alle kinderen aan en zorgt vooral bij drukke kinderen voor een gemakkelijke afleiding.

Het kind hoeft zich hierbij niet op zichzelf te richten, maar wordt meegenomen in een verhaal, waardoor het zich sneller kan ontspannen.

Denk hierbij aan een verhaal waarin het kind meegenomen wordt naar de mooiste plekken. Dit kan binnen een thema zijn. Ook kunnen de verschillende lichaamsdelen benoemd worden, waarbij je deze één voor één ontspant.

Ik kan me goed voorstellen dat het lastig is om een visualisatie te verzinnen. Ook kan dit erg tijdrovend zijn.

Gelukkig zijn er genoeg leuke boekjes te vinden die voor de nodige inspiratie kunnen zorgen.

Ontspanning voor kinderen doormiddel van meditatie

Eerder schreven we al hoe ontspanning voor kinderen kan werken met meditatie. Lees het artikel ‘Meditatie voor kinderen’ gerust eens om onze direct toepasbare praktische tips (nogmaals) door te nemen.

Meditatie leidt namelijk niet alleen naar ontspanning, maar zorgt er ook voor dat de ademhaling goed verloopt. Dit kan het kind helpen om gedurende de dag rustiger te kunnen functioneren.

Voordelen van ontspanning voor kinderen

Ontspanning voor kinderen leidt niet alleen tot rust, maar zorgt er ook voor dat de concentratie verhoogd wordt. Je kunt voor een langere periode gericht aan een taak werken.

Daarbij is er meer ruimte om creativiteit te ontwikkelen. Er is meer rust in het hoofd, waardoor de creativiteit bevorderd wordt.

Ook heb je meer controle over je eigen lichaam. Je leert je eigen lichaam kennen. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen.

Tijdens de Kinderyoga wordt tijdens de Kinderyoga oefeningen gewerkt aan ontspanning voor kinderen, maar je kunt visualisaties en meditaties ook thuis of in de klas toepassen. Een mooie toevoeging van de dag!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter