Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

19 mei 2014

Baby Yoga, stimulans voor een positieve ontwikkeling!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Baby Yoga, is dat al mogelijk op zo’n jonge leeftijd? Eerder spraken we al over Peuteryoga en Kinderyoga, maar is baby Yoga niet een beetje veel gevraagd?

Zeker niet, juist het op jonge leeftijd starten met Yoga kan vele voordelen met zich meebrengen. Ook werkt baby Yoga erg positief voor de ontwikkeling van het jonge kind. Daar kun je zelfs op oudere leeftijd nog veel profijt van hebben.

Benieuwd naar wat baby Yoga precies inhoudt en wat de vele voordelen zijn die je je kleintje (en jezelf) zou kunnen bieden? Lees dan snel verder!

baby yoga

Wat houdt baby Yoga in?

Vaak wordt gestart met baby Yoga als je baby een week of zes is. Bij baby Yoga is er een ouder, verzorger of begeleider aanwezig.

Hierbij komen verschillende Yoga oefeningen aan bod. Deze oefeningen doe je samen. Denk hierbij ook aan de begeleiding van je baby. Jij maakt de bewegingen bij het kind. Als je dit vaker uitvoert, zal je baby de oefeningen ook gaan herkennen. Hierdoor bouw je spierkracht op en stimuleer je de flexibiliteit.

Ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken. Bijvoorbeeld het masseren van de voeten. Dit werkt ontspannend en stimuleert de emotionele band tussen je kindje en jij.

Er zijn nog vele voordelen te noemen waarom baby Yoga positief werkt. Lees daarover hieronder meer!

Voordelen van baby Yoga

Er zijn verschillende voordelen te noemen waarom baby Yoga zo positief werkt voor jou en je kleintje.

Zo werken de oefeningen en massagetechnieken ontspannend. Het kind leert zich dus ook te ontspannen.

Ook worden de bekkenbodemspieren in de verschillende oefeningen aangesproken, zodat deze spieren zich positief kunnen ontwikkelen.

Daarbij wordt de relatie en het contact met je baby gestimuleerd. Vanaf jonge leeftijd werken aan een goede band, zal ook op latere leeftijd nog zijn vruchten afwerpen.

Verder leer je je baby goed kennen. Na de bevalling kan het erg onwennig aanvoelen en kun je op sommige punten erg onzeker zijn. Wat wil mijn baby? Wat kan ik voor hem of haar betekenen? Door intensief met elkaar bezig te zijn, zul je sneller signaleren wat jouw kindje nodig heeft.

Baby Yoga voor kinderen met het Syndroom van Down

Eerder schreven we al dat Yoga erg geschikt is voor kinderen met het Syndroom van Down. En juist voor baby’s met het syndroom van Down, kan Yoga vele voordelen bieden. Zo kun je door versterking van spieren en flexibiliteit al veel betekenen voor deze kinderen. Ook op latere leeftijd.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld een stimulans van de motorische ontwikkeling, het zitten, staan en lopen. Of het ontwikkelen van zelfvertrouwen en een band doormiddel van massage.

Meer weten? Neem dan gerust contact op met ons of laat hieronder en reactie achter!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter