Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

9 jun 2014

Holistische Kinderyoga, het zelfhelende vermogen!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Holistische Kinderyoga, afgeleid van Holos, het Griekse woord voor ‘helend’.

Je zou dus kunnen zeggen dat Holistische Kinderyoga een positieve bijdrage wil leveren aan het helende vermogen van het kind.

In de drukke tijd van vandaag de dag een must, als je bedenkt dat kinderen (onopgemerkt) vanaf jonge leeftijd blootgesteld worden aan allerlei prikkels van buitenaf.

Holistische Kinderyoga gaat er vanuit dat ieder kind in staat is om zichzelf te kunnen ‘helen’.

holistische kinderyoga

Voor wie is Holistische Kinderyoga?

Holistische Kinderyoga is erop gespitst om kinderen die uit balans zijn, weer terug in balans te krijgen. Lichaam en geest worden optimaal met elkaar in verbinding gesteld.

Denk bijvoorbeeld aan kinderen die last hebben van gebrek aan zelfvertrouwen, concentratieproblemen of diverse lichamelijke klachten.

Holistische Kinderyoga maakt hierbij gebruik van verschillende oefeningen die de kinderen zelf uitvoeren.

Het is namelijk de bedoeling dat je dicht bij jezelf blijft. Het kind kan zichzelf de beste mogelijkheden bieden om weer in balans te komen. En leert daarbij dat het belangrijk en mooi is om jezelf te blijven.

Wat houdt Holistische Kinderyoga in?

Holistische Kinderyoga maakt gebruik van verschillende Yoga oefeningen (Asana’s). Dit zijn in principe dezelfde Yoga oefeningen als die volwassenen krijgen tijdens bijvoorbeeld een Hatha Yoga les.

Deze oefeningen worden alleen eventueel aangepast en hebben namen van bijvoorbeeld dieren of andere natuurlijke objecten.

Verder wordt er gebruik gemaakt van meditaties, visualisaties, en diverse ontspanningsoefeningen. Ook komen er ademhalingsoefeningen aan bod.

Daarnaast zie je ook wel dat er creatieve opdrachten geintegreerd worden binnen de Holistische Kinderyoga les. Bijvoorbeeld diverse tekenopdrachten.

Daarbij kan ervoor gekozen worden om de les binnen een thema te laten verlopen. Daar kun je ook de visualisaties mooi op aan laten sluiten. Belangrijk is dat er goed gekeken wordt naar de belevingswereld waarin het kind zich bevindt. Ook kun je bij Holistische Kinderyoga gebruik maken van diverse thema’s.

Hierdoor leer je jezelf beter kennen en krijg je meer het vertrouwen in jezelf terug. Ook leer je je eigen kwaliteiten kennen en tevreden te zijn met jezelf.

Voordelen van Holistische Kinderyoga

Holistische Kinderyoga kan kinderen vele voordelen bieden. Zo wordt de veiligheid tijdens deze les gewaarborgd. Doordat kinderen zich veilig voelen, kunnen ze zich optimaal laten zien en ontwikkelen.

Eerder gaven we al aan dat lichaam en geest optimaal met elkaar in verbinding worden gesteld. Kinderyoga zorgt voor vele fysieke en mentale voordelen. Maar hierdoor leert het kind zijn of haar lichaam ook goed kennen.

Dit heeft positieve effecten als een groeiend zelfvertrouwen tot gevolg, maar zorgt er ook voor dat het kind problemen bij zichzelf leert signaleren en daar op in kan spelen.

Zo kun je de klachten tijdens de les aanpakken, of kunnen de kinderen dit uiteindelijk ook buiten de les.

Met Holistische Kinderyoga wordt de sociaal-emotionele ontwikkeling gestimuleerd. Hierdoor leer je niet alleen jezelf te waarderen, maar ook de mensen om je heen.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter