Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

20 feb 2018

Yoga onderzoek wijst uit: Yoga is goed voor je!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Omdat de populariteit van Yoga sterk toeneemt, wordt het steeds belangrijker om de voor- en nadelen van Yoga in kaart te brengen. Er vindt daarom steeds meer Yoga onderzoek plaats.

De resultaten van een onderzoek van de National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH) zijn overduidelijk. Yoga is nagenoeg altijd goed voor je.

Yoga Onderzoek

De resultaten van het Yoga onderzoek

Het onderzoek naar Yoga van de NCCIH laat zien dat Yoga op zowel lichamelijk als geestelijk gebied veel voordelen biedt.

Yoga helpt bij het bereiken van een betere mobiliteit en fitheid, maar ook het tegengaan van vermoeidheid en depressie bijvoorbeeld.

Dit zijn de voordelen van Yoga die uit het onderzoek naar voren komen:

1. Yoga zorgt voor een betere mobiliteit

Wanneer Yogaoefeningen zijn aangepast op je indivuele mogelijkheden en beperkingen, heeft Yoga een positieve uitwerking op je mobiliteit.

Je mobiliteit heeft betrekking op je vermogen om te lopen en te bewegen. Je hebt hier dus altijd veel profijt van!

2. Yoga helpt om je bloeddruk te verlagen

Yoga oefeningen hebben een positief effect op je bloeddruk, het zorgt er namelijk voor dat je bloeddruk verlaagt. Je voelt je hierdoor minder gejaagd en je zit lichamelijk en geestelijk lekkerder in je vel.

3. Yoga helpt bij het bestrijden van rugklachten

Met de juiste oefeningen helpt Yoga bij de bestrijding van rugklachten.

4. Yoga vermindert angstaanvallen

Uit het onderzoek komt naar voren dat Yoga een positieve invloed heeft op de bestrijding van angstaanvallen.

5. Yoga bestrijdt depressie

Yoga lijkt effectief te zijn bij het tegengaan van depressies. Niet alleen Yogahoudingen zijn hierbij van belang, ook meditaties kunnen hieraan een bijdrage leveren.

6. Yoga vermindert vermoeidheid

Tot slot geeft Yoga je meer energie, waardoor symptomen van vermoeidheid bestreden worden.

Tips om Yoga effectief en veilig te beoefenen

De effectiviteit van Yoga heeft uiteraard te maken met hoe je Yoga beoefent en welke vorm van Yoga je kiest. Echter is het ook van groot belang dat de Yoga-instructeur die je kiest, kennis van zaken heeft.

Door Yoga op een veilige manier te beoefenen reduceer je de kans op blessures en eventuele andere klachten. Je kunt daarmee de eventuele risico’s van Yoga sterk verkleinen.

Om Yoga effectief en veilig te beoefenen is het dan ook raadzaam om rekening te houden met de volgende 2 punten:

1. Kies een ervaren en gecertificeerde Yoga-instructeur

Waar het onderzoek voor waarschuwd is om Yoga uitsluitend onder begeleiding van een goede gecertificeerde begeleider te beoefenen. In het onderzoek wordt dit als volgt geciteerd:

Yoga is generally low-impact and safe for healthy people when practiced appropriately under the guidance of a well-trained instructor.”

Een goede Yoga-instructeur houdt rekening met jouw persoonlijke mogelijkheden en beperkingen. Dit is bijvoorbeeld van belang wanneer je last hebt van bepaalde spieren of gewrichten, een hoge bloeddruk hebt, of zwanger bent.

Een goede Yoga-instructeur ervoor dat je op een juiste manier Yogaposes aanleert en deze op een goede manier uitvoert. Je hebt hierdoor profijt van de Yoga en kunt daadwerkelijk de voordelen ervan ervaren.

2. Kies een Yogasoort die bij je past

Er zijn ontzettend veel soorten Yoga. Dit aantal groeit gestaag door waardoor je het overzicht misschien kwijt kan raken. Lees je daarom goed in over verschillende Yogasoorten om de beste keuze te maken.

De keuze voor de Yogasoort waarmee je aan de slag wilt gaan is van groot belang. Omdat de focus van iedere Yogasoort anders ligt, is dit bepalend voor wat je uit de Yoga, en daarmee jezelf, kunt halen.

Iedere Yogasoort vraagt fysiek of mentaal iets anders van je, het is daarom goed om bij een instructeur na te vragen wat het best bij je past.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter