Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

13 apr 2014

Spierpijn na Yoga, heel gewoon?!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Spierpijn na Yoga komt vaak voor. Eigenlijk heel logisch. Je maakt tijdens de Yoga les gebruik van verschillende oefeningen en houdingen.

Tijdens de uitvoering span je je spieren aan en je rekt je spieren op. Je houdt de houding voor een bepaalde tijd vast. Dit kan spierpijn tot gevolg hebben.

Misschien herken je het gevoel van spierpijn na Yoga? En vraag je je ook af of dit wel gezond is?

Wij geven je graag meer informatie over waarom het heel logisch is dat je na de Yoga les last kunt hebben van spierpijn. Lees hieronder snel verder!

spierpijn na yoga

Leer door spierpijn je lichaam kennen

Doormiddel van spierpijn leer je ook je lichaam beter kennen. Zo kan het zijn dat je op een vreemde plek spierpijn voelt.

Een plek die je helemaal niet hoefde te gebruiken of aan te spannen tijdens de oefening. Zo kom je er achter dat je de oefening misschien te lang of zelfs verkeerd uitgevoerd hebt.

Daarbij leer je ook de delen van je lichaam kennen die misschien wat extra aandacht of oefening nodig hebben. Als je langdurig gebruik maakt van de beenspieren bij Yoga oefeningen, kan het zijn dat deze spieren nog wat meer opgebouwd moeten worden.

Kan ik spierpijn na Yoga voorkomen?

Spierpijn na Yoga kun je niet altijd voorkomen. Zoals we eerder al aangaven heb je (een bepaalde vorm) van spierpijn nodig om je spieropbouw te stimuleren.

Wel moet je naar je lichaam blijven luisteren. Het is niet de bedoeling dat je over je eigen grenzen gaat. Dit zorgt voor een verkeerde spierpijn, waarbij de spieren overbelast worden. Dit werkt averechts en kan voor blessures zorgen.

Wel kun je ervoor zorgen dat de spierpijn zo minimaal mogelijk gehouden wordt. Denk hierbij (bij verschillende sporten en disciplines) aan een goede opwarming en een cooling down aan het einde van de les.

Wat kan ik doen om spierpijn na Yoga te verzachten?

Het is vooral aan te raden om te blijven bewegen. Beweeg rustig en forceer daarbij niet. Denk hierbij aan een wandeling. Laat de zware conditionele inspanningen even voor wat ze zijn. Deze kunnen de spierpijn juist verergeren.

Geef het lichaam daarbij de rust die het nodig heeft om te kunnen herstellen. Een goede regel is om het lichaam 24 uur lang geen zware inspanningen te laten leveren, maar dus wel de lichtere inspanningen. Zo heb je de minste kans op blessures.

En mocht je al last hebben van spierpijn als je de Yoga les binnen komt, houd dan rekening met je eigen grenzen. Daarmee bereik je uiteindelijk het meeste!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter