Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

28 jan 2019

Online Yogalessen – De 5 grote voordelen op een rij!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Online Yogalessen zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. Maar toen we vijf jaar geleden met Happy with Yoga begonnen, was dat wel anders.

Regelmatig kregen Rolf en ik de vraag of online yogales wel iets was waar mensen op zaten te wachten. Nu, vijf jaar later, hebben we het antwoord: JA!

Natuurlijk wisten wij dat al lang ;), maar we zijn ontzettend blij dat steeds meer mensen de voordelen van online yoga ontdekken. In dit blog ga ik graag wat dieper op deze voordelen in.

online yogalessen

De voordelen van online yogales

Dat online yogalessen steeds populairder worden, heeft natuurlijk een reden. Steeds meer mensen raken overtuigd van de kracht van online Yoga en kiezen deze vorm boven de ‘offline’ Yogales. De belangrijkste redenen die wij vaak van Yogi’s horen zijn daarvoor:

1. Yoga ‘on demand’

Online Yogalessen geven je de mogelijk om op het tijdstip dat het jou perfect uitkomt, te practicen. Of je nu liever ’s ochtends of ’s avonds practiced maakt niet uit. Wanneer jij er klaar voor bent start je de video en je kunt aan de slag!

Daarnaast kun je ook nog eens kiezen welke les je fijn vindt. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een Yin les, dan doe je Yin. En wil je armbalances oefenen? Ook geen probleem!

Online yogales geeft je de mogelijk om altijd direct aan de slag te kunnen met de Yogavorm waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je haalt daardoor meer uit je practice omdat deze bij je gemoedstoestand past.

De flexibiliteit van online yogalessen stelt je in staat om ieder gaatje in je agenda op te kunnen vullen met Yoga. Dus geen excuses meer om je practice over te slaan 😉

2. Yoga waar je maar wilt

Een tweede voordeel van online yogalessen, is dat je ze overal mee naartoe kunt nemen. Zo kun je blijven practicen op vakantie of waar dan ook.

Misschien heb je thuis een heerlijk plekje voor je practice, misschien vind je jouw ideale plek wel op je werk, of heb je de perfecte plek ergens anders. Online Yogalessen maken het mogelijk om overal Yoga te doen.

3. Niemand kijkt naar je

Misschien klinkt deze reden een beetje gek, maar zeker onder beginnende Yogi’s is het fijn om het gevoel te hebben dat niemand je bekijkt.

Wanneer je onzeker bent over je alignment, of het gewoon lastig vindt om je gedachten bij jezelf te houden, is online yoga ontzettend fijn. Je kunt lekker op je eigen veilige plek aan jezelf werken zonder je druk te maken wat andere mensen van je vinden.

Natuurlijk zou dat altijd zo moeten zijn, maar dit gevoel kan je belemmeren om de echte diepgang in je practice te vinden. Online Yogalessen lossen dit probleem voor je op 🙂

Online Yogales

4. Lessen herhalen en terugspoelen

Wanneer je aan het practicen bent, kan het gebeuren dat je iets mist van wat je Yogadocent zegt. In een offline Yogales voel je je dan bezwaard om de les te onderbreken. Je wilt tenslotte niet de practice verstoren van anderen..

Online Yogales, geeft je de mogelijkheid om de lessen terug te spoelen en te pauzeren. Wanneer je iets niet helemaal meegekregen hebt, ben je dus een druk op de knop verwijderd van de herhaling. Je zorgt er hierdoor voor dat je alles meekrijgt en het maximale uit je lessen kunt halen.

Ook heb je de mogelijkheid om lessen die je fijn vindt nogmaals te doen, zo vaak als jij dat wilt en op het moment dat het jou uitkomt.

5. Online yogalessen zijn goedkoper

Misschien is dit een hele praktische, maar niet onbelangrijke reden. Online yogalessen zijn vaak (een stuk!) goedkoper dan offline lessen. Een traditionele yogaschool, heeft veel meer kosten te dekken zoals een pand. Dit merk je aan de prijs die je betaalt. Je krijgt daar dan wel weer een live docent voor terug. Dat dan weer wel!

De Yogalessen bij een traditionele school volg je één keer, in tegenstelling tot online yogacursussen bijvoorbeeld, die je je leven lang kunt blijven doen.

Nederlandstalige online Yogales op YouTube

Op het YouTube kanaal van Happy with Yoga vind je honderden Nederlandstalige online Yogalessen die je direct met ons mee kunt doen.

In deze Yoga playlist hebben we lessen van verschillende vormen van Yoga voor je verzameld:

Aan de slag met Online Yogalessen!

Of online yoga bij je past, weet je eigenlijk pas wanneer je het eens geprobeerd hebt. Voor sommige mensen is het even wennen om een docent op een beeldscherm te volgen, maar velen vinden het na verloop van tijd heerlijk.

Eigenlijk verschilt het wat dat betreft niet zoveel van een gewone les. Je hoort en ziet nog steeds een docent, alleen vanaf een scherm.

Wat niet mogelijk is, is dat de docent aanpassingen maakt in houdingen wat soms fijn kan zijn. Aan de andere kant leer je je lichaam daardoor wel beter aanvoelen. Proprioceptie noemen we dat. Een hele belangrijke skill die onder andere je body-mind connectie versterkt en je bijvoorbeeld helpt bij balanshoudingen.

Online Yoga heeft dus een aantal kleine nadelen, maar daartegenover staan heel veel voordelen.

Ik nodig je daarom van harte uit om eens een online yogacursus te proberen. Speciaal voor beginners hebben we een Yoga voor beginners cursus gemaakt die je niet alleen kennis laat maken met online yogales, maar ook met Yoga in het algemeen 🙂

Yoga stap voor stap

Thuis online Yogalessen volgen? Deze Yoga tips helpen je op weg!

We delen via ons YouTube regelmatig vlogs die je helpen om je Yogalessen te verdiepen en verbeteren zodat je er meer uit kunt halen. Onderstaande playlist is een verzameling van onze Yoga tips. Erg handig wanneer je van plan bent om thuis online Yogalessen te volgen!

Online Yogales vs Offline Yogales

Het zal geen verrassing voor je zijn, dat wij de voordelen van online yogalessen erg sterk vinden. Toch raden we je aan om af en toe ook offline lessen te volgen.

Offline Yoga heeft ook voordelen, bijvoorbeeld wanneer het gaat om correcties van houdingen en het menselijke contact. Zoals met alles raden we je daarom aan om de balans te vinden. Neem online Yoga daarbij bijvoorbeeld als basis, en volg af en toe offline Yogalessen, workshops of retreats om de perfecte balans te vinden.

Zoals alles in het leven draait het bij je practice ook om het vinden van een balans. Offline en Online Yoga zijn dus geen tegenpolen, maar een waardevolle en krachtige aanvulling op elkaar. In offline lessen ben je in contact met een docent en andere Yogi’s die je kunnen helpen en adviseren. En met online lessen heb je de mogelijkheid om lekker vaak te oefenen op momenten dat jij het wilt. Je kunt zonder schaamte lekker nieuwe houdingen proberen en met jezelf in de knoop liggen! 😉

Hoe denk jij eigenlijk over online Yoga? En waar moest je aan wennen tijdens je eerste online Yogales?

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter