Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

9 dec 2021

Hot Yoga – 10 verrassende voordelen van Hot Yoga

/
Geplaatst door
/
Comments0

Hot Yoga wordt ook wel Bikram Yoga genoemd. Het zal je niet verbazen dat Hot Yoga plaatsvindt in een hete ruimte.

De hete ruimte biedt veel voordelen, de voordelen van Yoga worden als het ware met de voordelen van een sauna gecombineerd. We zetten de tien belangrijkste voordelen van Hot Yoga hieronder voor je op een rijtje!

Hot yoga

De 10 belangrijkste voordelen van Hot Yoga

1) Het reinigt je huid

Omdat je tijdens deze les veel zweet, verlies je veel afvalstoffen. Vaak zweten zorgt er ook voor dat je huid minder snel gaat ontsteken. Je zal daardoor minder snel last krijgen van puistjes of andere ontstekingen.

2) Het helpt tegen diabetes

Voor diabetici heeft Hot Yoga het grote voordeel dat het zorgt voor een lagere bloeddruk. Diabetes wordt daardoor tegengegaan.

3) Het is goed voor je herstel

Deze vorm van yoga zorgt vaak voor verbetering van lichamelijke klachten. Het vormt een perfect middel tegen spierpijn, maar het is ook erg effectief tegen klachten zoals rugpijn.

Heb je regelmatig last van rugpijn? In onderstaande video geeft Rolf een aantal yoga oefeningen speciaal voor de rug. 

4) Hot yoga vermindert reumaklachten

Deze vorm van yoga zorgt voor een vermindering van pijn voor mensen met reuma. Door de warme omgeving kunnen de spieren beter ontspannen, dit zorgt voor minder pijn.

5) Het remt het verouderingsproces

Hoewel dit niet zwart op wit bewezen is, lijken veel mensen die al jarenlang aan Hot Yoga doen minder snel te verouderen.

hot yoga

6) Het gaat depressies tegen

De warme en rustgevende omgeving van Hot Yoga gaat klachten van depressie tegen. Omdat je volledig kunt ontspannen tijdens de Yoga sessies, kun je je hoofd helemaal leeg maken en denk je even niet aan je zorgen.

7) Het leert je om je emoties beter te controleren

Bij Hot Yoga train je je zelfreflectie. Daardoor krijg je meer inzicht in je eigen emoties. Je leert je emoties beter te begrijpen,  ermee om te gaan en te sturen.

8) Het helpt je schildklier in balans te brengen

Je traint de schildklier om goed te functioneren. Een slecht functionerende schildklier wordt gelinkt aan overgewicht. Goed zorgen voor je schildklier, zodat deze gezond blijft, is dus belangrijk om overgewicht tegen te gaan.

9) Het vermindert stress

Net als het tegengaan van depressies, zorgt deze yogavorm er ook voor dat je minder snel gestresst bent. We wanen onszelf al snel op een denkbeeldig tropisch eiland bij de rustgevende warme omgeving van een Hot Yoga sessie…

10) Het vormt een goede cardio workout

Het is een vorm van Yoga waarbij je veel calorieën verbrand. Aangezien je Yoga oefeningen uitvoert in een warme omgeving gaat je hart sneller werken. Dat verbruikt meer energie dan bewegen in een koudere omgeving.

Hot yoga heeft absoluut voordelen, maar verwacht geen extreme wonderen ;). Het is allerbelangrijkste dat je een yoga vorm kiest die je leuk vindt en die bij jou past!

Heb je na het lezen van deze blog interesse gekregen in Hot Yoga en wil je het zelf uit proberen?

Vraag jezelf dan voordat je begint even af of je goed tegen hitte kan. Indien dit niet het geval is, is deze yoga vorm niet geschikt voor je. Je loopt dan misschien het risico om flauw te worden of zelfs flauw te vallen.

Twijfel je? Overleg dan eerst even met je huisarts of een andere specialist.

Wil je toch liever een andere vorm van yoga doen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan eens op onze Academy naar de online yoga cursus voor beginners.

Heb jij weleens Hot yoga gedaan? Ben je fan of vind je het juist helemaal niets? Laat het ons hieronder weten in een reactie!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter