Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

26 aug 2014

Hot Yoga – 10 verrassende voordelen van Hot Yoga

/
Geplaatst door
/
Comments0

Hot Yoga wordt ook wel Bikram Yoga genoemd. Het zal je niet verbazen dat Hot Yoga plaatsvindt in een hete ruimte.

De hete ruimte biedt veel voordelen, de voordelen van Yoga worden als het ware met de voordelen van een sauna gecombineerd. We zetten de tien belangrijkste voordelen van Hot Yoga voor je op een rijtje!

hot yoga

De 10 belangrijkste voordelen van Hot Yoga

1) Het reinigt je huid

Omdat je tijdens Hot Yoga veel zweet, verlies je veel afvalstoffen. Vaak zweten zorgt er ook voor dat je huid minder snel gaat ontsteken, je zal daardoor minder snel last krijgen van puistjes of andere ontstekingen.

2) Het helpt tegen diabetes

Voor diabetici heeft Hot Yoga het grote voordeel dat het zorgt voor een lagere bloeddruk. Diabetes wordt daardoor tegengegaan.

3) Het is goed voor je herstel

Hot Yoga zorgt vaak voor verbetering van lichamelijke klachten. Het vormt een perfect middel tegen spierpijn, maar ook is het erg effectief tegen pijntjes zoals rugpijn.

4) Het vermindert reumaklachten

Hot Yoga zorgt voor een vermindering van pijn voor mensen met vormen van reuma. Door de warme omgeving kunnen de spieren beter ontspannen, dit zorgt voor minder pijn.

5) Het remt het verouderingsproces

Hoewel dit niet zwart op wit bewezen is, lijken veel mensen die al jarenlang aan Hot Yoga doen minder snel te verouderen.

6) Het gaat depressies tegen

De warme en rustgevende omgeving van Hot Yoga gaan klachten van depressie tegen. Omdat je volledig kunt ontspannen tijdens de Yoga sessies, kun je je hoofd helemaal leeg maken en denk je even niet aan je zorgen.

7) Het leert je om je emoties beter te controleren

Bij Hot Yoga train je ook je zelfreflectie, je krijgt meer inzicht in je eigen emoties. Je leert ze beter te begrijpen, ermee om te gaan, en indien nodig ze te sturen.

8) Het helpt je schildklier in balans te brengen

Hot Yoga traint de schildklier om goed te functioneren. De schildklier is vaak een oorzaak van overgewicht, het fit houden van de schildklier kan daardoor heel nuttig zijn.

9) Het vermindert stress

Net als het tegengaan van depressies, zorgt Hot Yoga er ook voor dat je minder snel gestresst bent. We wanen onszelf al snel op een denkbeeldig tropisch eiland bij de rustgevende warme omgeving van een Hot Yoga sessie…

10) Hot Yoga vormt een goede cardio workout

Hot Yoga is een vorm van Yoga waarbij je veel calorieën verbrand. Omdat je Yoga oefeningen uitvoert in een warme omgeving gaat je hart sneller werken, en dat verbruikt meer energie dan in een koudere omgeving.

Verwacht echter geen wonderen, er is wel degelijk een verschil, maar deze zijn niet enorm.

Mocht je interesse hebben gekregen in Hot Yoga, dan is het belangrijk eerst je dokter te raadplegen of het niet schadelijk voor je gezondheid is. Sommige mensen kunnen niet goed tegen hitte, Hot Yoga is voor deze mensen dan niet verstandig om te doen.

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter