Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

22 jul 2014

Ashtanga Vinyasa Yoga, van alle markten thuis

/
Geplaatst door
/
Comments0

Ashtanga Vinyasa Yoga is een hele brede Yoga soort. De reden hiervoor is, dat Ashtanga Vinyasa Yoga zich bezighoudt met maar liefst acht verschillende disciplines van de Yoga!

Ashtanga Vinyasa Yoga werkt met vaste reeksen van oefeningen die je uitvoert op het ritme van de adem. Het einde van een oefening vormt het begin van de volgende.

Omdat Ashtanga Vinyasa Yoga zo breed is, is deze Yoga soort erg populair. Omdat veel Yogi op zoek zijn naar een veelzijdige ontwikkeling in de Yoga kiezen zij al snel voor Ashtanga Vinyasa Yoga.

Het is daarbij wel belangrijk om eerst goed af te wegen wat jouw doelen binnen de Yoga zijn, en vooral wat jouw doel is. Ashtanga Vinyasa Yoga is namelijk een Yogasoort die veelomvattend is.

ashtanga vinyasa yoga

Photo credit: pbkwee

Voor wie is Ashtanga Vinyasa Yoga nuttig?

Ashtanga Vinyasa Yoga is nuttig voor Yogi die zich bezig willen houden met diverse kanten van de Yoga. Denk hierbij ook aan het traditionele achtvoudige pad van Patanjali.

Yogi die zich tegelijk willen verdiepen en verbreden binnen de Yoga, zijn bij Ashtanga Vinyasa Yoga op het juiste adres!

Ook wanneer je graag een betere conditie zou willen, je ademhaling zou willen verbeteren, kracht wilt opbouwen, inspanning zou willen leveren, flexibeler zou willen worden en meer rust en ontspanning zou willen bereiken, is Ashtanga Vinyasa Yoga nuttig.

De aandachtspunten van Ashtanga Vinyasa Yoga

Ashtanga Vinyasa Yoga spitst zich toe op acht verschillende aandachtspunten van de Yoga. Deze kun je nog eens teruglezen in ons eerder geschreven artikel ‘Ashtanga Yoga, het achtvoudige pad!’

De vastgestelde series van Asana’s (de lichamelijke Yoga oefeningen) zorgen voor inspanning, waardoor de bloedsomloop op gang komt en daarmee ook de spijsvertering. Je bouwt kracht en uithoudingsvermogen op. Ook creëer je meer flexibiliteit van je lichaam.

Ook leer je te mediteren en je beter te concentreren.

Ook leer je om je ademhaling te gebruiken. Diverse ademhalingsoefeningen helpen je om meer rust, helderheid en ruimte te creëren. Ook gebruik je de ademhaling bij het uitvoeren van de diverse oefeningen. De adem stuurt de beweging en geeft het ritme aan.

Maar Ashtanga Vinyasa Yoga is nog wat breder dan dat. Achter deze Yogavorm gaat ook een bepaald ideaal schuil. Zo leert deze Yogasoort je om een beter leven te leiden en gewetensvol te kunnen leven.

Ashtanga Vinyasa Yoga biedt zowel geestelijk als lichamelijk ook veel rust. Deze Yogasoort stuurt erop aan om uiteindelijk het doel van overgave en gelukzaligheid te bereiken. Dit komt er eigenlijk dus gewoon op neer dat je leert om gelukkig te zijn!

Het bereiken van geluk in combinatie met goede Yogaoefeningen en controle over je lichaam en geest, dit alles zit verpakt in Ashtanga Vinyasa Yoga. Geen wonder dat deze Yogasoort zo populair is!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter