Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

11 jul 2017

5 redenen voor het volgen van een Yoga weekend in Nederland

/
Geplaatst door
/
Comments0

Een Yoga weekend in Nederland volgen, waarom zou je dat willen? Misschien denk je niet direct aan een Yoga weekend in Nederland, omdat je eerder het idee hebt dat je voor een Yoga vakantie altijd naar een warm oord moet gaan.

Maar niets is minder waar. Ook in Nederland zijn er onwijs mooie plekjes te vinden waarbij je perfect weer even helemaal tot jezelf kunt komen.

In dit blog geef ik je graag 5 redenen waarom je eens een Yoga weekend in Nederland zou kunnen proberen!

yoga weekend in nederland

1. Ultieme rust tijdens een Yoga weekend in Nederland.

Om even een echt moment voor jezelf te creëren, is het erg prettig om een aantal dagen weg te zijn. Een Yoga weekend in Nederland is daar een goede oplossing voor.

Omgeven door mooie natuur, rust en een fijne plek om te relaxen, kun je al snel helemaal tot rust komen. Door even de stilte op te zoeken, heb je minder last van prikkels van buitenaf. Hierdoor ben je beter in staat om de rust op te zoeken.

Vandaag de dag zijn er zoveel prikkels om ons heen, dat het heel lastig is om even te ontsnappen aan alle hectiek van het dagelijkse leven.

Want hoe vaak heb je jezelf al niet voorgenomen om een momentje voor jezelf te nemen, maar schiet het er uiteindelijk toch weer bij in? En komen er altijd wel weer andere kleine dingetjes tussendoor?

Een Yoga weekend in Nederland is een geweldige manier om de rust om je heen en daardoor ook beter in jezelf te vinden.

2. Een Yoga weekend in Nederland is niet zo ver weg.

Als je een Yoga weekend in Nederland volgt, dan is het prettig dat je niet zo lang hoeft te reizen. Gemiddeld ben je een paar uur onderweg. Je kunt vaak direct vanuit je werk of andere vrijdagse bezigheden richting het retreat vertrekken.

Ook is het voor veel cursisten een prettig idee dat je dichtbij het thuisfront bent. Zo kan je altijd ook weer snel richting huis kan vertrekken mocht er iets aan de hand zijn. Voor bijvoorbeeld jonge ouders die normaal eigenlijk helemaal niet gewend zijn om een weekend weg te gaan zonder het gezin, kan dit een prettig idee zijn.

3. Focus tijdens een Yoga weekend in Nederland.

Daarnaast is het prettig om je focus volledig te kunnen verplaatsen tijdens een Yoga weekend in Nederland. Tijdens dit weekend hoef je even helemaal niets anders, dan alleen te genieten van het moment. Je kunt doen waar je op dat moment zin in hebt en zal misschien door de verschillende oefeningen ook wel merken dat je veel meer met het moment, het nu, bezig bent.

Je verplaatst je focus van veel in je hoofd zitten en nadenken over alles wat geweest is en misschien nog gaat komen, naar het meer voelen wat er op dit moment gebeurt in je lichaam en in je hoofd. Dit zorgt voor bewustwording. Hierdoor ben je beter in staat om de energie en focus te sturen naar datgene wat belangrijk is.

4. Een Yoga weekend in Nederland om andere Yogi’s te ontmoeten.

Daarbij is een Yoga weekend in Nederland ontzettend leuk om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses en passie.

Soms is het lastig om mensen in je nabije omgeving te vinden die dezelfde passie voor Yoga, Mindfulness en Meditatie hebben.

Doordat je een mooie ervaring samen kunt delen en er genoeg ruimte is om elkaar iets beter te leren kennen, zul je merken dat deze contacten ook na het Yoga weekend nog erg waardevol zijn.

5. Intensieve practice tijdens een Yoga weekend in Nederland

Daarnaast is het prettig om je tijdens een Yoga weekend volledig te kunnen richten op het verdiepen van je Yoga practice. Je bent intensief bezig en zult merken dat je zowel op fysiek als spiritueel niveau een mooie groei door maakt.

Heb jij al helemaal zin gekregen om lekker een Yoga weekend weg te gaan? Houd dan vooral onze nieuwste Yoga weekenden eens in de gaten!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter