Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

23 jul 2014

Je passie vinden en je leven te leiden zoals jij dat wilt

/
Geplaatst door
/
Comments6

Doe wat je leuk vindt. Volg je passie. Leef elke dag alsof het je laatste is.

Hoe vaak hoor je zulke uitspraken wel niet?

Ik stond hier altijd een beetje sceptisch tegenover, want hoe kan je elke dag leven alsof het je laatste is, als je elke dag je duffe hoofd naar je kantoor moet slepen omdat je volgende maand ook nog wat te eten wilt hebben.

Toch?!

Maar……Er zijn mensen die wel hun passie gevonden hebben, en dag-in-dag-uit hun passie volgen. En als zij het kunnen…waarom zouden jij en ik het dan niet kunnen?!

Ik weet het…makkelijker gezegd dan gedaan. Maarja, je leeft maar een keer. Dus het goede moment om het te proberen is nu.

Laten we het even opbreken in stapjes. Hieronder wil ik stap voor stap uitleggen hoe je je passie kunt vinden en ook stappen kunt nemen om je passie te volgen.

Ik wil je niet alleen helpen met alles wat ik weet over Yoga, maar ik wil ook graag dat je gelukkig bent, en het leven leidt wat jij wilt. En niet het leven wat andere mensen van je verwachten.

je passie vinden

Je passie vinden

1. Waar ben je goed in?

Iedereen heeft bepaalde talenten en vaardigheden. Misschien ben je goed in schrijven, spreken, organiseren? Of misschien kan je gemakkelijk dingen uitleggen of ben je een goede verkoper?

Spendeer wat tijd om uit te zoeken waar je goed in bent. Misschien ben je hier namelijk wel goed in omdat je het leuk vindt. Dit zou dus je passie kunnen zijn. Het kunnen ook meerdere dingen zijn. Maak een lijstje.

2. Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Waar ben je het meest enthousiast over? Dit kan je werk zijn, of een gedeelte van je werk. Of sport, hobby’s, vrijwilligerswerk etc.

Schrijf deze dingen ook op je lijstje.

3. Waar droom je van?

Wat zou je graag willen? Wat zijn je doelen, dromen, wensen? Niets is te gek. Ook al denk je dat het niet haalbaar is, of heb je altijd de angst gehad om het te proberen, schrijf het op je lijstje.

Nu je lijst af is, schrap alles weg totdat je één ding overhoudt waarover je het meest enthousiast bent.

Je passie volgen

Je passie vinden is één ding. Je passie volgen iets anders.

1.Ontwikkel je passie.

Het is nu belangrijk om je passie te gaan ontwikkelen. Je passie moet zo erg bij je gaan leven dat je aan bijna niets anders meer kunt denken.

Lees over je passie. Praat met mensen die bezig zijn met jouw passie. Hoe doen zij het? Schrijf weer alles op wat belangrijk is. Maak een soort dagboek over je passie. Zet er de dingen in die je moet leren, dingen die je moet verbeteren, welke vaardigheden je nodig hebt, mensen die je wilt ontmoeten.

2. Maak tijd voor je passie.

Dit is een van de moeilijkste dingen die er is, althans dat vind ik. Je hebt immers waarschijnlijk gewoon nog een fulltime baan, kinderen, vrienden etc.

Je moet op de een of andere manier tijd gaan maken om dagelijks bezig te zijn met je passie.

Veel mensen weten wat hun passie is, maar doen er niets mee omdat ze al hun tijd verliezen aan dagelijkse bezigheden.

Je zal nu misschien meteen denken; maar ik moet toch gewoon het huishouden doen? Ik moet toch voor mijn kinderen zorgen? Ik moet toch gewoon werken?

Klopt allemaal. Maar je moet ook ook tijd maken voor je passie. Dit is immers het belangrijkste in je leven. Het is je passie.

Misschien moet je een uurtje eerder op staan? Wat minder tijd spenderen op Facebook? Wat minder vaak je email checken?

Doe wat nodig is om minimaal een uurtje per dag aan je passie te kunnen werken.

3. Onderneem actie.

Experimenteer. Probeer. Test.

Voor mij was dit om deze Yoga website te starten. Ik deed al jarenlang aan Yoga. Heb ontzettend veel over Yoga gelezen. Geef Yoga lessen. De website starten is mijn manier om dagelijks bezig te kunnen zijn met mijn passie.

4. Stap over je angsten heen.

De kans is groot dat je tijdens het lezen van dit artikel al allerlei redenen hebt bedacht waarom jou dit niet gaat lukken. Waarom dit advies niet voor jou geldt. Waarom jouw situatie anders is. Etc.

Al deze excuses zijn gebaseerd op angsten. Stap over deze angsten heen.

90% van de angsten die we hebben gebeuren uiteindelijk nooit. We maken ons dus druk om iets wat helemaal niet gaat gebeuren in de meeste gevallen.

En als je een keer wel een probleem tegenkomt? So what?! Je bent niet achterlijk. Ik weet zeker dat je creatief genoeg bent om een oplossing te bedenken voor je probleem. Dat heb je in het verleden toch ook altijd gedaan?

Wees ‘open-minded’

Het belangrijkste deel van je passie vinden en volgen is dat je ‘open-minded’ bent.

Sta open voor nieuwe dingen. Wees niet bang voor veranderingen. Zet je angsten opzij. Wees niet bang om iets fout te doen.

Neem gewoon de eerste stap en kijk vanuit daar hoe je verder kunt. Maak gebruik van de middelen die je hebt.

Hoe mooi zou het zijn als je op een dag geld kan verdienen met je passie? Elke dag doen wat je leuk vindt en daarmee andere mensen inspireren?

Ik vind het leuk om te horen wat jouw passie is en wat je gaat doen om jouw passie te volgen. Laat het me weten in de reacties hieronder!

PS: Is Yoga jouw passie (net als die van mij). Dan weet ik zeker dat je zoveel mogelijk over Yoga wilt leren, dus misschien vind je dit wel interessant….

 

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

6 Responses

  1. Danny

    Mijn passie is om zoveel mogelijk Mindfull te zijn.
    Als je Mindfulness toepast dan komen de passies vanzelf en hoef je geen lijst te maken.
    En ben ik hiervan overtuigd ? Jazeker !

    Danny

Laat een reactie achter