Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

22 jan 2020

Goede voornemens en minimalisme – 3 redenen waarom het je helpt ze weer op te pakken!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Goede voornemens en minimalisme. Hoe kan minimalisme je eigenlijk helpen bij het behalen van je goede voornemens?

We hebben Blue Monday net achter de rug en de kans is aanwezig dat je iemand bent of kent met mislukte goede voornemens. Je vraagt je misschien af hoe dat komt.

Ligt het misschien aan:

  • Een gebrek aan tijd om aan je goede voornemens te besteden?
  • Te weinig budget om je goede voornemens te realiseren?
  • Of te weinig focus en discipline?

In dit blog vertel ik je graag hoe Minimalisme je kan helpen om deze problemen te tackelen, zodat je je goede voornemens toch kunt realiseren!

goede voornemens en minimalisme

Budget voor goede voornemens

Een van de eerste dingen om te kunnen werken aan onze goede voornemens is vaak ons beschikbare budget.

Veel mensen willen bijvoorbeeld afvallen en komen er dan al snel achter dat het koken met verse gezonde producten vaak duurder uitvalt dan het ongezonde alternatief.

Ook kan het zijn dat je een mooie reis bij elkaar wilt sparen of bijvoorbeeld een nieuwe sport wilt oppakken en daar spullen voor nodig hebt.

Goede voornemens kosten hierdoor vaak geld en we vinden het moeilijk om die ruimte in ons budget te vinden.

In de video hieronder vertel ik je graag meer over de problemen die we tegenkomen wanneer we aan onze goede voornemens willen werken:

Tijd

Onze afhankelijkheid van geld bepaalt voor een groot deel onze agenda. Wanneer we werken verruilen we namelijk onze tijd voor geld.

Na verloop van tijd vinden we hier vaak een routine in waardoor we een bepaalde levensstijl kunnen financieren waar we aan gewend raken.

Dat we daar een groot deel van onze vrije tijd voor opofferen is de norm geworden, een vaststaand feit dat we niet kunnen veranderen. 

Ruimte en tijd vinden in ons drukke leven voor de goede voornemens wordt daardoor een ‘belastende extra’ in plaats van een vervanging.

Focus en discipline

Wanneer we een druk leven hebben is het moeilijk om ruimte in ons hoofd en de energie te vinden om na te denken over diepere vraagstukken.

Ben je gelukkig met het leven dat je leidt? En doe je wat je het allerliefst zou willen doen?

Maar al te vaak verdringen we deze moeilijke maar belangrijke vragen en proberen ons geluk te putten uit korte termijn gelukjes. Een goed voorbeeld daarvan zijn impulsaankopen om de leegte in onszelf op te vullen.

We komen hierdoor al snel op een dwaalspoor terecht waarbij we korte termijngeluk verwarren met duurzaam geluk. We raken daardoor afgeleid door ‘snelle gelukjes’ zoals ongezonde snacks en andere verkeerde keuzes waar we ons op de korte termijn goed bij voelen. 

Focus en discipline vinden in deze chaos is ontzettend lastig waardoor het behalen van goede voornemens een nagenoeg onmogelijke opgave kan worden.

Goede voornemens en minimalisme

Minimalisme is een krachtige tool om je doelen te bereiken. De reden daarvoor is dat het ruimte vrijmaakt in zowel je agenda als budget en het vermindert de prikkels in je leven.

Consuminderen zorgt er bijvoorbeeld voor dat je leert om meer financiële ruimte te vinden. Versimpelen helpt je bij het managen van je tijd en ontspullen helpt je om onnodige prikkels uit je omgeving te verwijderen.

Wat je hierdoor overhoudt is vrijheid die je kunt besteden aan doelen die voor jou belangrijk zijn.

minimalisme

Minimalisme ontneemt hierdoor veel belangrijke en fundamentele obstakels om succesvol met goede voornemens aan de slag te gaan.

Dit maakt minimalisme een ontzettend krachtige tool om ruimte te creëeren voor je nieuwe leven.

Serieus aan de slag met minimalisme

Wanneer je veranderingen in je leven wilt aanbrengen zul je al snel merken dat alles in je leven invloed op elkaar heeft en aan elkaar verbonden is.

Het is daarom dat we vaak spreken van een comfort-zone. Dit is een set vaste overtuigingen en gewoontes waar we graag in blijven hangen omdat we ons er comfortabel bij voelen.

Om uit die comfort-zone te stappen en te breken met vastgeroeste overtuigingen is het belangrijk om de basis van je leven aan te passen op meerdere fronten en niet slechts enkele aspecten.

In onze minimalisme cursus gaan we precies daarmee aan de slag! Bekijk de cursus daarom zeker eens hieronder om te ontdekken of het wat voor je is!

Minimalisme cursus

 

Hoe staat het eigenlijk met jouw goede voornemens? En welke uitdagingen ben jij daarbij tegengekomen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! 

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter