Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

21 dec 2017

Wanna have a slow, slow, slow Christmas…? 5 tips!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een gastblog van Miriam Evers van Slowww.nl.


“It’s the most wonderful time of the year…”

Sinds ik kinderen heb, ben ik weer helemaal into Kerst. Ik ben het liefst thuis met kaarsjes aan (confession: met op de achtergrond de meest foute kerstliedjes). Ik heb verder geen overdadig versierd kersthuis, maar de hele decembersfeer, die eigenlijk al begint met Sinterklaas, maakt me gewoon heel blij.

Toch zit er ook een keerzijde aan, en die zie ik ook veel om me heen. De druk die je kan voelen om De Perfecte Kerst te hebben, met het perfecte 6 gangen diner, de lekkerste wijnen, grote cadeaus en een kerstboom met versiering in de laatste trend. Voor je het weet is kerst niet meer iets leuks, maar vooral iets stressvols, iets wat moet ‘lukken’. Terwijl deze tijd natuurlijk om iets heel anders gaat: bij je geliefden zijn en tijd met elkaar doorbrengen. En genieten van wat vrije dagen.

Herken je dit en wil je dit jaar een ontspannen Kerst?

Misschien heb je wat aan deze vijf Slow Christmas tips!

(Herken je dit niet, ga dan meteen naar de PS onderaan dit artikel)

slow christmas

5 Slow Christmas tips!

1. Kerst-intentie

Vraag jezelf af: wat aan kerst vind ik zo leuk? (doe dit voordat de stress is begonnen :-)). Wat is voor jou de kern van kerst? Misschien is het een gevoel of een herinnering. Maak hiervan jouw ‘intentie’, net zoals je dat ook doet aan het begin van een Yogales. Grote kans dat dit weinig heeft te maken met de perfecte kerstversiering of het meest ingewikkelde nagerecht.

2. Nieuwe traditie

Ik schreef hier al eerder over in m’n blog over Slow Giving. Kerst is de perfecte tijd om een nieuwe traditie in het leven te roepen:

  • 2e Kerstdag altijd in pyjama met matrassen in de woonkamer films kijken
  • Zelf koekjes bakken en die in de boom hangen
  • Kerstkaarten en wat lekkers maken en langs brengen bij de buren (vooral bij die ene buurman of buurvrouw die wat eenzaam lijkt)
  • Altijd rond Kerst met een groep vrienden bij elkaar komen en elkaar dan dezelfde vragen stellen over het afgelopen jaar en het komende jaar (en film dit op schrijf het op).

3. Chill

Blijf wat langer in bed liggen en doe een middagdutje. Gewoon omdat het kan. En als je niet kan slapen, pak je dat boek dat al zo lang op je ligt wachten en blijf je de hele dag in bed lezen. Hoe lekker!

4. Tijd voor jezelf

In de meest hectische periodes: trek jezelf af en toe even terug (stiekem desnoods). Tijdens de voorbereidingen, de kerstborrel of het kerstdiner. Sneak er tussenuit, doe de Yoga-ademhaling, denk aan waarom Kerst ook alweer zo leuk was… en door :-).

5. Geniet

Last but not least: geniet! Van dat mooie gesprek, het met liefde bereide eten, dat prachtige boek en alle fijne mensen om je heen.

P.S.

Misschien zou je willen dat Kerst zo’n hectische drukke tijd is, met veel vrienden en familie om je heen. En misschien zit dat er voor jou niet in dit jaar, om wat voor reden dan ook. Laat je dit weten in een reactie?

Dan is dit meteen een OPROEP aan alle lezers van dit blog om tegen jou iets te zeggen in een reactie, zodat je weet dat niet alleen bent!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter