Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

2 dec 2017

Help! December de feestmaand. Dag gezonde leefstijl. Of toch niet?

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een gastblog van Julia Vergeer van BeleefWatJeEet.nl


Help! Het is December. De feestdagen komen eraan. Dag gezonde leefstijl. Hallo verleidingen. Of kan dit anders?

Het lijkt een goed excuus om in de decembermaand de teugels even flink te laten vieren wat betreft je gezonde leefstijl. Maar dat vind ik zo zonde.

Ik weet uit ervaring dat je gezonde leefstijl voortzetten rond de feestdagen zoveel voordelen heeft. Je voelt je niet alleen beter, je gaat ook veel zelfverzekerder de feestdagen in. Je maakt bewuster je keuzes. De motivatie om je gezonde leefstijl vol te houden wordt steeds sterker. En natuurlijk mag je ook zeker gaan genieten van het lekkere eten en de gezelligheid met je familie en vrienden. Want dat is het belangrijkste. Maar doe het bewuster. Meer beleven wat je eet, ook tijdens de feestdagen.

Hoe doe je dat dan? Gezonde keuzes maken met al die verleidingen in de decembermaand…

Ik heb hier 8 tips voor je om gezond en zen de feestdagen door te komen:

 1. Spreek van tevoren met jezelf af wat je wel en niet mag eten. Klink wellicht gek, maar werkt echt.
 2. Drink veel water (en minder alcohol).
 3. Zorg voor ontspanning en beweging, maak bv een wandeling met het hele gezin.
 4. Ga je bij iemand eten? Vraag dan of je zelf iets (verantwoords) mee mag nemen.
 5. Maak de juiste keuzes als je thuis bent.
 6. Haal niet teveel lekkers in huis. En ook niet te snel. Sint, Kerst en Oud en Nieuw zijn tenslotte bij elkaar maar 5 dagen ;).
 7. Zorg voor voldoende groente en fruit (zie salade recept hieronder).
 8. Eet zoveel dat je net geen trek meer hebt (80%).

Zoals ik net al aangaf is het belangrijkste dat het om de gezelligheid gaat en het samen zijn met familie, vrienden en goede kennissen. Geniet van deze dagen en hou het simpel en relaxed!

Gezond recept voor tijdens de feesstdagen!

Tip 7 is de tip om meer groenten en fruit te eten. Dat is de reden dat ik vaak voor een salade kies voor de lunch. Een goed gevulde salade met granen, eiwitten en veel groentes. Super lekker, je krijgt veel groentes binnen en bent ook lang verzadigd.decembermaand

Een goede salade samenstellen met alle voedingsstoffen die je nodig hebt doe je zo:

Salade voor 1 pers

 • Kies een graan (50 gram): bv quinoa, couscous, bulgur, zilvervliesrijst, freekeh, gierst
 • Kies peulvruchten en/of andere eiwitrijke producten (75 gram): bv linzen, kikkererwten, zwarte of witte bonen, kidneybonen, tofu, tempeh, seitan, feta, geitenkaas
 • Kies groenten (75 gram): bv courgette, aubergine, avocado, wortel, roerbakgroente, champignons, tomaat, sla etc… de keuze is hier reuze 🙂
 • Kies een smaakmaker (handje): bv basilicum, koriander, peterselie, munt, dille, zongedroogde tomaatjes, olijven, kappertjes, bosui, artisjokharten, rozijnen
 • Kies een dressing: bv olijfolie, rode of witte wijnazijn, balsamicoazijn, (soya) yoghurt met dille, soyasaus, citroensap

Bon appetit en enjoy het maken!

Nogmaals… Geniet! Ook van het extra speciale eten, maar wel met mate. Zo krijg je achteraf geen spijt. Ik wens je een mooie, gezellige, feestelijke en smaakvolle decembermaand en ik zie je weer in het nieuwe jaar!

Liefs, Julia

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter